Košarka

Parker: "Ne mogu vjerovati da je Danny Green još uvijek ovako otvoren"

Piše:Mario Majdić Natrlin • utorak, 18.06.2013.
Parker: "Ne mogu vjerovati da je Danny Green još uvijek ovako otvoren"
Foto: EPA

Igrač San Antonio Spursa, Danny Green, najugodnije je iznenađenje ovogodišnjeg NBA finala. Iako je njegov razvoj zadnjih godina u San Antoniju bio vidljiv i prepoznat, ovakva eksplozija nije se mogla očekivati. Green se pretvorio u najdinamičnijeg i najopasnijeg igrača Spursa...

25-godišnji Danny Green tricu u finalnoj seriji šutira 66%. Zabio ih je 25 od 38 i u svega pet finalnih utakmica srušio rekord velikog Rayja Allena po broju trica koji je jedan igrač zabio u finalnoj seriji.

"Ne mogu vjerovati da je još uvijek ovako otvoren", čudi se njegov suigrač Tony Parker. "Oni i dalje udvajaju mene i Duncana, a Danny je potpuno otvoren. Šutira odlično. Ako ga namjeravate ostaviti slobodnog, on će nastaviti zabijati trice."

Prijateljski savjet Francuza obrani Miami Heata koja u ovoj seriji baš i ne liči na sebe.

Najkorisniji igrač Finala?

Koliko je neobična kandidatura Dannyja Greena za najkorisnijeg igrača Finala, ukoliko Spursi pobijede, dovoljno govori podatak da je tek Cedric Maxwell igrač koji je proglašen MVP-em finala bez da je ikada bio All-Star igrač. Maxwell je titulu osvojio kao igrač Boston Celticsa u finalu protiv Houston Rocketsa 1981.

Uz JoJo Whitea Maxwell je ujedno i jedini finalni MVP koji nije ušao u Kuću Slavnih iako je ispunio formalne pretpostavke za kandidaturu.

"Zabija nevjerojatne šuteve. Dobiva i neke prilike u kontri. Dosta trče i on profitira od ulazaka pod koš Tonyja Parkera. Treba mu dati zasluge. Nema puno igrača koji su šutirali tricu ovako dobro, osobito u finalima", prokomentirao je Dwyane Wade.

I dok se vode rasprave oko toga je li Green produkt briljantnog sustava San Antonio Spursa ili gotovo endemski primjer "vruće" ruke, momčad iz Teksasa stigla je do vodstva 3-2 i prilike da u Miamiju uzme svoj peti naslov prvaka.

"Dovoljno sam sretan i blagoslovljen zbog prilike koju sam dobio na ovoj pozornici. Moji suigrači su odradili odličan posao pronalazeći me i trudeći se da nađem otvoren šut. Srećom, trenutno mi sve ulazi. Sve dugujem Bogu. Košarkaški bogovi su na mojoj strani", izjavio je Danny Green nakon što je u pobjedi Spursa 114:104 zabio 24 poena i tricu šutirao 6-10.

Bivši suigrač LeBrona Jamesa dva puta bio otpušten od strane svojih momčadi. Jednom od Cavaliersa i jednom od Spursa u kojima je novu priliku od Popovicha dobio prošle sezone kada je igrao 23 minute po susretu, zabijao devet poena i tricu šutirao 43,6%.

"Cijela ova sezona dala mu je mnogo više samopouzdanja. Dobio je više minuta i zeleno svjetlo. Kada to radiš kroz 82 utakmice jedino što ti je preostalo je vidjeti možeš li to napraviti kada stigne doigravanje. Poprilično je dobro odgovorio na to pitanje", kaže Popovich koji mu je ove sezone davao 27,5 minuta po utakmici i Green je odgovorio sa 10,5 poena po susretu.

"Nevjerojatan je. Nadam se da se neće probuditi iz sna", izjavio je Tim Duncan.

"Ne želim da ovaj san završi", dodao je Green i nastavio na način na koji smo i navikli od igrača Spursa: "O ovome ćemo razmišljati kada sve bude gotovo. Još imamo puno posla pred sobom. Moramo ovo dovršiti."

"Nije me briga koliko šuteva zabiješ ili promašiš, samo se izbori za svaku loptu", govorio mu je Gregg Popovich za vrijeme utakmice, a Green to nije poslije pobjede zaboravio naglasiti kao veliki faktor svog uspjeha.

S takvim pristupom i podrškom trenera nesvakidašnji razvoj i eksplozija Dannyja Greena puno je jasnija vanjskom promatraču.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

KošarkaTop temaNBA
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik19.06.2013. u 16:23
    Kaj porađa? Dajte mu drip...
    Obrisan korisnik
  • Duje7718.06.2013. u 18:02
    Koji perverzni naslov.
    Duje77
  • Obrisan korisnik18.06.2013. u 16:33
    A Ciboni je u dresu Zmajčeka lani utrpo ravnih 0 poena :)
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik18.06.2013. u 16:31
    Kakva patka Spursa...kao ne mogu vjerovat da i dalje udvajaju Parkera i Duncana...pa sad neka malo promjene i pripaze na Greena pa da vidiš kad ih ova dvojica sataru...Prejako...
    Obrisan korisnik
  • nido18.06.2013. u 16:07
    Samo da nastavi ovako :-)))
    nido