Rukomet

Francuski dnevnik: Dujšebaev i Toledo i dalje u ratu, nastavljena saga oko Tofta Hansena

Piše:Branimir Korać • ponedjeljak, 16.01.2017.
Francuski dnevnik: Dujšebaev i Toledo i dalje u ratu, nastavljena saga oko Tofta Hansena
Foto: EPA

Još jedan dan u Francuskoj je iza nas, donio je puno uzbuđenja i zanimljivih tema. Sve više se zaoštrava što pokazuju brojni sukobi na terenu...

Karabatić: "Nisu oni slabi nego smo mi bili odlični"

U najjačoj utakmici dana Francuska je svladala Norvešku s 31:28 i tako stigla do treće pobjede. Odličan nastup Francuza koji tako iz utakmice u utakmicu potvrđuju status jednog od glavnih favorita za titulu. MVP susreta bio je Nikola Karabatić koji je vrlo zadovoljan francuskim nastupima.

"Imali smo odličan ulazak u Prvenstvo, ali ne zato što su Brazil i Japan loši protivnici. Naša igra bila je ta koja je donijela razliku", rekao je i bio u pravu Karabatić.

Prvi nastup i to vrlo dobar imao je Timothey N'Guessan koji je proteklih tjedan dana imao problema s ozljedom i bilo je upitno hoće li uopće doći u poziciju za nastup. Upala pete dosta ga je mučila, no na kraju je zaigrao.

"Proteklih dana bio sam vrlo nestrpljiv, ali znao sam da je sve to za moje dobro."

Nikud bez tenisice by Nedim Remili

Myrholovo predavanje nakon susreta

Nakon dvoboja između Francuske i Norveške uslijedila je žučna rasprava na terenu između Nikole Karabatića i Bjartea Myrhola, norveški kapetan bio je taj koji je držao predavanje, a stariji Karabatić slušao. Naime Myrhola je razljutila prljava igra Ludovica Fabregasa kojem nije prvi put da se ne može suzdržati. Francuski pivot poznat je i po sličnim stvarima iz kluba, znao je iz vrlo glupih razloga zarađivati i crvene kartone, a nije dočekao kraj niti ovog susreta.

"Ništa strašno, ali kao kapetan morao sam reagirati. Pokušao mi je čestitati na borbi, mislio je da ću i ja učiniti isto, no morao sam reći svoje mišljenje", tvrdi Myrhol.

Garralda i Gallardo - vječiti optimisti

Najteži poraz u dosadašnjem dijelu Prvenstva upisao je Čile koji je teško stradao u susretu protiv Njemačke. Čak 21 razlike za Nijemce koji su očekivano dominirali i upisali visoku pobjedu.

I dok je Dagur Sigurdsson komplimentirao Mateu Garraldi riječima: "Mislim da je moj kolega s druge strane napravio sve što je bilo potrebno i ispravno, ali jednostavno kvaliteta je presudila", Garralda je ostao optimist po pitanju prolaza. "Pokušali smo igrati svoju igru, imali smo dobrih opcija u napadu, ali nismo uvijek izabrali najbolju. Prečesto smo gubili loptu, a Njemačka je igrala dobru utakmicu. Znam da možemo u osminu finala, no za to trebamo igrati bolje."

Istina, Čile može do prolaza, vjerojatno uz još jednu pobjedu, ali za ta dva boda neće biti dovoljan nastup iz ovog susreta.

Optimizam ne napušta niti argentinskog izbornika Eduarda Gallarda iako su Argentinci upisali dva ružna poraza ba početku Prvenstva. Podsjećamo, Gallardo je najavio četvrtfinale.

"Naš cilj ostaje isti. Švedska i Danska jake su momčadi, ali nismo planirali ove poraze. Ovo nam je samo poticaj da radimo još jače u narednim dvobojima."

Mikler se vratio u Mađarsku, upitni i on i Nagy za Čile

Mađari su u problemima i moraju početi pobjeđivati. Doduše na startu skupine igrali su protiv Njemačke i Hrvatske, glavnih kandidata za prvo mjesto, te su upisana dva poraza. Da stvar bude lošija, zbog ozljede su ostali bez Laszla Nagyja, a sada i Rolanda Miklera koji je nakratko napustio reprezentaciju.

"Ne znamo hoće li Laszlo igrati, ne želimo ništa riskirati", potvrdili su iz mađarskog tabora. Što se tiče Miklera, razlozi kratkog odlaska iz reprezentacije su obiteljski problemi o kojima iz Saveza nisu željeli razgovarati na zahtjev obitelji. Mađarski vratar mogao bi biti u konkurenciji već za susret protiv Čilea, no to će se znati na dan utakmice.

Rusi pod pritiskom, traži se - polufinale

Iako već dugo Rusija nema pravog rezultata i unatoč dobroj reprezentaciji konstantno se muči kada dođe na veliko natjecanje, cilj koji su iz Saveza pred ovu reprezentaciju postavili je .- polufinale. Vratar Kirejev priznaje da nije lako nositi se s tim očekivanjima.

"Cilj koji je pred nas stavljen je visok i da budem iskren, nije lako nositi se s tim. Osjećamo pritisak i nervozu, ali nije nešto što ne bi mogli izdržati."

Koliko se s tim mogu nositi, pokazat će već dvoboj protiv Poljske, vrlo važan za obje reprezentacije, ali i ruski cilj.

Dujšebaev: "Toledo je provokator", Toledo: "Dujšebaev me vrijeđao"

Dvoboj između Poljske i Brazila povukao je repove iza sebe, sukob između Talanta Dujšebaeva i josea Toleda dobio je epilog u medijima. Optužbe frcaju sa svih strana.

"Tijekom subotnjeg susreta provocirao je naše igrače i nije pokazao respekt. On igra u Wisli i tamo stječe iskustvo, ali se nesportski ponašao. Poručio sam mu da treba pozati više respekta", kaže Talant.

O sukobu na terenu nakon susreta Brazilac ima drugačije viđenje.

"Napravio sam pokret kojim sam htio otvoriti prostor napadaču i prevariti obrambenog igrača. Trener Poljske shvatio je to kao provokaciju. Njegova optužba je apsurdna. Nakon susreta počeo me vrijeđati i svašta govoriti, samo sam mu rekao da slobodno o meni kaže što želi, ali da mi ne dira majku. Ne znam što mu se dogodilo, možda je bio nervozan zbog konačnog ishoda."

Ubrzo će se ponovno susresti, već u Poljskoj.

Lino vs. Veselin

A jedan veliki trenerski dvoboj očekuje nas ovog ponedjeljka kada se susreću Slovenija i Makedonija. Na klupi Slovenije sjedi Veselin Vujović, a na klupi Makedonije Lino Červar. Poznata je priča o njihovom sukobu još iz vremena dok je Vujović bio na klupi Vardara, a Červar Metalurga, danas su ponovno na suprotnim stranama.

"Bio bih smiješan trener ako ne bih poštivao Veselina Vujovića, čovjeka koji je obilježio ovaj sport i kao trener i kao igrač. Realnost je da Slovenija s njim igra dobro i favorit je. No očekujem neizvjestan i dobar dvoboj, a ako budemo pravi, zašto ne bi slavili", kaže Lino.

Španjolci i dalje čuvaju Entrerriosa

Raul Entrerrios još uvijek nije nastupio za Španjolsku na ovom Svjetskom prvenstvu, a propustit će i treću utakmicu. Izbornik Ribera najavio je da će ga odmarati i protiv Angole.

"Raul je u boljem stanju i počeo je raditi, ali nećemo ga forsirati u ovom dvoboju i vjerujem da će biti spreman za susret protiv Makedonije."

Vratari u zimskom snu

U rukometu jednostavno ne možeš doći do pobjede ako vratari imaju očajan dan. A imali su ga vratari Saudijske Arabije i Norveške te su njihove momčadi upisale poraze.

Zanimljivo i jedni i drugi još su se solidno držali s obzirom na mali broj obrana. Oba saudijska vratara u prvom poluvremenu dvoboja protiv Bjelorusije skupila su zajedno doslovno jednu obranu dok su norveški vratari zajedničkim snagama još u 47. minuti bili na ukupno samo dvije obrane.

Rene Toft Hansen saga

Danski pivot Rene Toft Hansen nije dobio od IHF-a dozvolu za nastup zbog metalnih dijelova na stezniku za lakat, ali IHF je mudro prebacio na reprezentacije da mu pruže dozvolu.

Očekivano, prvi koji su zaoštrili priču bili su susjedi Šveđani, sljedeći danski protivnici. Iako su dozvolili nastup Toftu Hansenu, učinili su to prilično nevoljko.

"Kukavički je prebaciti odluku i odgovornost na nas. Nije na protivniku odluka hoće li igrač smjeti ili ne nastupiti. To mora napraviti IHF, ovo je njegov turnir", poručuju Šveđani i dodaju kako su to učinili pod pritiskom i sada očekuju i od ostalih istu odluku.

Ono što ih trenutno više brine je stanje Johana Jakobssona. Švedska zvijezda propustit će kompletan prvi dio turnira i neće igrati u grupnoj fazi natjecanja zbog potresa mozga zarađenog u pripremnom dvoboju protiv Norveške prije tjedan dana.

Oni zabijaju

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • raikkonen516.01.2017. u 10:32
    "Cilj koji je pred nas stavljen je visok i da budem iskren, nije lako nositi se s tim. Osjećamo pritisak i nervozu, ali nije nešto s čim se ne bi mogli nositi."OMG
    raikkonen5