Rukomet

Francuski dnevnik: Glandorf pozvan prije Hrvatske, Lazarova ljute suci

Branimir Korać • četvrtak, 19.01.2017.
Francuski dnevnik: Glandorf pozvan prije Hrvatske, Lazarova ljute suci
Foto: Kristijan Komarica

Još jedan zanimljiv dan na Svjetskom prvenstvu je iza nas, Hrvatska je bila četvrti put u akciji i upisala je i četvrtu pobjedu....

Hrvatska je odradila dobar posao protiv Čilea, upisala je visoku pobjedu i odmorila je one kojima je odmor najviše trebao. Izbornik Željko Babić nije koristio Domagoja Duvnjaka i oba prva krila Manuela Štrleka i Zlatka Horvata, ali to se na rezultatu nije osjetilo.

Kao što se i pretpostavljalo, Čile nije mogao uhvatiti Hrvatsku na spavanju kao što je to učinio Bjelorusiji i bio je osuđen na visok poraz. Prilična razlika u kvaliteti rezultatski bi i ranije bila očita i tko zna kako bi Čileanci uopće prošli da se u završnici prvog poluvremena nije ukazao Felipe Barrientos.

32-godišnji vratar čileanskog Italiana za devet minuta obranio je osam hrvatskih pokušaja, neke obrane bile su uistinu impresivne, ali i treba priznati kako su u dobroj mjeri došle i zaslugom hrvatskih igrača koji nisu bili precizni. Nikada u karijeri nije imao na visokoj razini ovakvu utakmicu i, naravno, u drugom poluvremenu došao je pad i pao je i Barrientos.

Izborniku Babiću još jednom stigla je potvrda da je Lovro Mihić igrač za velike stvari i da se od njega može očekivati puno. Nije on nikakvo iznenađenje niti velika novost bez obzira što nije bio u najužem krugu reprezentativaca. Dečko u Wisli igra sjajan rukomet i u Francuskoj je apsolutno zasluženo.

Slijedi Njemačka s kojom će biti jako teško. Dagur Sigurdsson odličan je stručnjak koji će znati pripremiti svoje igrače, a na raspolaganju ima sjajan kadar. Predvodi ga Uwe Gensheimer i Hrvatska će morati odigrati svoju najbolju utakmicu na Prvenstvu ako misli do pobjede.

Nebitno što nam ona u daljoj budućnosti donosi i s kim se tko križa. Hrvatska ima pravo gledati tek do osmine finala i nakon Njemačke se pripremati za tu utakmicu. Niti u osmini finala neće biti lagan posao, a kamoli tek u četvrtfinalu. Stoga priče o protivniku u polufinalu ostavimo za nekih tjedan dana.

Sigurdsson pozvao Glandorfa

Njemački izbornik uoči dvoboja protiv Hrvatske iskoristio je priliku za registraciju 16. igrača nakon što je dosadašnji dio turnira odradio s 15-oricom. Pozivnicu je zaradio iskusni Holger Glandorf.

Glandorfov poziv bio je i očekivan, svjetski prvak još iz 2007. godine donijet će Njemačkoj iskustvo i kvalitetu, ono što će joj biti itekako potrebno u nokaut fazi.

Inače još uvijek se čeka definitivna potvrda, Uwe Gensheimer možda će propustiti Hrvatsku zbog očevog sprovoda iako je predsjednik Njemačkog rukometnog saveza nedavno rekao da Gensheimer ostaje uz reprezentaciju i da se ipak neće vraćati u Njemačku.

Bahrain muči Dance

Iako je Danska uvjerljiva u svojoj skupini i igra vrlo dobro, posljednjeplasirani Bahrein namučio ju je u četvrtom kolu. Nije to prvi put da su se Danci mučili s Bahreinom. I u olimpijskim kvalifikacijama u Herningu prije godinu dana Bahrein je pružio snažan odmor i izgubio samo 26:24. Ovaj put bilo je 30:26.

Nervozni Hansen nepotrebno i zasluženo isključen

Kratak fitilj ovaj put skupo je stajao Mikkela Hansena. Odlični Danac potpuno nepotrebno reagirao je na jedan prekršaj dvojice bahreinskih igrača, uslijedio je udarac i zasluženo isključenje.

"Igrač Bahreina me možda malo predugo držao i samo sam ga malo odgurnuo. Mora da sam bio izuzetno snažan od jučerašnjeg treninga u teretani", sarkastično je rekao Hansen.

Jasno kao dan

Lazarova ljute suci, ali i dalje predvodi strijelce

Makedonija je upisala poraz od Španjolske 29:25, a Kiro Lazarov nakon susreta otvoreno je kritizirao suđenje. "Boli me to što nemamo ravnopravno suđenje. Makedonija je utjecajna u EHF-u, ali smo mala zemlja i nemamo ravnopravan tretman", kaže Lazarov.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!