Rukomet

Francuski dnevnik: Ozljede, promjene, izbornici na sto muka

Piše:Branimir Korać • petak, 20.01.2017.
Francuski dnevnik: Ozljede, promjene, izbornici na sto muka
Foto: EPA

Posljednje kolo u skupinama A i B je iza nas i poznati su prvi parovi osmine finala. Petak će nam donijeti odgovor i protiv koga će Hrvatska igrati u nokaut fazi...

Diego Simonet ranije završio s nastupom

Igrači se najčešće rado sjećaju nastupa na velikim natjecanjima, no Diego Simonet htjet će SP u Francuskoj što prije zaboraviti. Igrač koji se proslavio noseći dres francuskih klubova i dugo očekivani povratnik u reprezentaciju, odigrao je daleko ispod očekivanja, Argentina je potpuno podbacila i da stvar bude još gora, na kraju se i ozlijedio.

Argentinski rukometni savez potvrdio je da će Simonet propustiti dvoboj protiv Bahreina, ali i nastup u President's Cupu. Simonet je nastup na Olimpijskim igrama u Riju propustio zbog ozljede ligamenta koljena, a sada je riječ o ozljedi ramena koju će liječiti oko četiri tjedna.

Inače, Argentinci su pod paljbom javnosti, a oglasio se Sebastian Simonet nakon poraza od Egipta.

"Moramo se s tim suočiti jer smo bili očajni kao nikada ranije, ali neka kritike budu s respektom. Dali smo apsolutno sve od sebe, ali ništa nismo dobili zauzvrat na terenu. Možemo biti užasni, ali volimo ovaj dres i borit ćemo se do posljednje kapi krvi za njega. 80 posto krivice je na nama igračima i spremni smo za kritiku. Ovo nas boli više nego ikoga drugoga."

Erevik privremeno izvan momčadi

Iskusni norveški vratar Ole Erevik nije bio u konkurenciji za dvoboj protiv Japana, privremeno je ispao iz kadra i vrijeme će pokazati hoće li ga Christian Berge vratiti. Erevik je dosad branio vrlo malo, nekoliko minuta protiv Francuske kada je imao i velikih problema s naočalama koje nosi i na vratima.

Naime još uvijek nije na svom vrhuncu poslije infekcije očiju te je izgubio u borbi s konkurentima. Berge tvrdi kako mu je trebao dodatni igrač u kadru sposoban odigrati odličnu obranu te je pozvao Pettera Overbyja, a Erevik ide na tribine. Do ove promjene došlo je nakon posljednja dva susreta koja su pokazala da Norvežani u čvrstim dvobojima trebaju više "mišića" u obrambenoj fazi.

Što se vratara tiče, Berge je ostao ne Bergerudu i Christensenu.

Pekeler se odmorio i priključio Njemačkoj

Dagur Sigurdsson dodatno je pojačao njemački kadar dovođenjem dvojice igrača. Brojku 16 kompletirao je Holger Glandorf koji se vraća nakon trogodišnjeg odsustva, a reprezentaciji se priključio i Hendrik Pekeler.

Pekelerovim dolaskom, jedan igrač morao je otpasti, a odluka je pala na Runea Dahmkea koji ionako u narednim važnim utakmicama pokraj Uwea Gensheimera neće previše igrati.

Inače Pekeler je od početka trebao biti uz reprezentaciju, međutim tražio je odmor i dobio ga. Javnost nije bila presretna, ali na kraju je stigao novi poziv koji nije odbio.

Rusi unatoč ozljedama

Čudna je ta Rusija. Jedan dan izgleda vrlo dobro, drugi dan kao da nešto ne štima u reprezentaciji. Jedan dan Dmitrij Torgovanov zarađuje pohvale sa svih strana, drugi dan igrači na upite o igri poručuju - pitajte trenera.

I takva je vrlo neugodna i nepredvidiva, a posla s njom imat će Slovenci. Torgovanov je po pitanju prolaza očekivan: "50:50, baš sve je moguće."

Protiv Brazila imao je problema, detektirao ih je vrlo brzo i nakon toga Rusija je otišla do pobjede iako je igrala bez Atmana i Gorboka.

Talant napokon zadovoljan, a Poljska izgubila

Rijetko je Talant Dujšebaev ovako često gubio, no s obzirom na kadar koji posjeduje, teško je mogao nešto više očekivati. U posljednjem kolu skupine poražen je od Francuske 26:25, ali ipak bio zadovoljan.

"Jako sam zadovoljan našim nastupom, ovo nam je bila najbolja utakmica na Prvenstvu. Iz ovakvih susreta možemo puno naučiti, svaka čast Francuzima i uz njih sam u nastavku turnira."

Igrali su Francuzi bez Karabatića, Portea koji su odmarani, priliku su dobili oni koji su dosad manje igrali, a u dvoboju "Francuske B i Poljske B", uspješniji je bio domaćin na krilima Nyokasa.

I kad gube i kad tuku

Mirkulovski zaradio ozljedu i sumnja na kraj

Loša vijest za Linu Červara nakon remija s Islandom. Makedonija je, doduše, izborila treće mjesto i tako izbjegla Francusku u osmini finala, ali protiv Norveške morat će igrati bez Filipa Mirkulovskog. Važan adut hrvatskog trenera zaradio je neugodnu ozljedu.

"Riječ je o ozljedi zadnje lože i prema iskustvu, nije dobro. Daj Bože da je riječ o grču i da ću se brzo vratiti, ali bojim se da sam završio s nastupom na Svjetskom prvenstvu", poručio je Mirkulovski.

Neustrašivi Gustavsson

Islanđani su ti koji su izvukli Francuze u osmini finala, ali iako su daleko od najboljih igara, hrabre se uoči nokaut faze.

"Mi smo Vikinzi i ne bojimo se nikoga", poručuje Björgvin Gustavsson.

Kiro ispred svih

Parovi i satnica

21. siječnja, osmina finala

16:00 Norveška - Makedonija

18:00 Francuska - Island

20:45 Rusija - Slovenija

20:45 Brazil - Španjolska

21. siječnja, President's Cup

14:00 Japan - Angola

16:00 Poljska - Tunis

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!