Rukomet

Francuski dnevnik: Njemačka klasa iznad, u Lilleu sve spremno za rekord

Branimir Korać • subota, 21.01.2017.
Francuski dnevnik: Njemačka klasa iznad, u Lilleu sve spremno za rekord
Foto: EPA

Poznati su svi sudionici osmine finala Svjetskog prvenstva, a u subotu igraju Norveška - Makedonija, Francuska - Island, Brazil - Španjolska, Rusija - Slovenija...

Prvi ozbiljan protivnik i odmah gladak poraz. Njemačka je potvrdila da je u ovom trenutku prejaka za Hrvatsku, pregazila ju je s glatkih 28:21, dominirala je susretom i nije se činilo da bi Hrvatska mogla ovdje nešto izvući.

Čak i kada su Babićevi igrači uspjeli smanjiti zaostatak i doći u ugodniju poziciju, Njemačka je vrlo brzo odgovarala i ostavljala Hrvatsku bez šanse. Sjajni Wolff na vratima i čvrsta njemačka obrana u kombinaciji sa statičnim i bezidejnim hrvatskim napadom doveli su do visoke pobjede Sigurdssonovih izabranika.

Od isključenja Domagoja Duvnjaka već u prvom napadu na susretu sve je krenulo krivim smjerom, Hafner je vrlo brzo razbio Babićevu momčad i Njemačka je krenula prema pobjedi. 12 minuta bez hrvatskog pogotka pomoglo je Njemačkoj da se potpuno odvoji.

Tek sporadična razdoblja davala su neku nadu da bi Hrvatska mogla zakomplicirati utakmicu, ali nije išlo, Njemačka kao da je igra u brzini niže i kada je to trebalo pojačavala je ritam, Wolff branio i stvarao razliku.

Očekivao se veći doprinos vratara, on je bio nužan da bi se nešto napravilo u ovom susretu, no na kraju su hrvatski vratari zajedničkim snagama imali čak deset obrana manje od Wolffa. Teško je ikoga pobijediti s takvom statistikom, a kamoli Njemačku.

Slijedi Egipat, protivnik koji bi mogao biti opasan, koji ima nekolicinu kvalitetnih igrača i vratare koji mogu okrenuti susret. Jedino su ih Skandinavci uspjeli nadigrati i to i Danska i Švedska dok su ostale protivnike svladali, a među njima i Katar.

Ipak, Hrvatska će biti favorit u ovom susretu, ali mora biti jako oprezna. Ukoliko uđe Egipćanima u ritam, moglo bi biti velikih problema i neugodnih iznenađenja. Kvaliteta je na hrvatskoj strani, no to će morati potvrditi na parketu.

Došao je red na rukomet

Nakon nogometa, ragbija, tenisa i košarke, višenamjenski Stade Pierre-Mauroy u Lilleu ugostit će i rukomet. Francuska rukometna reprezentacija svoj susret osmine finala igrat će upravo u Lilleu protiv Islanda.

Dom nogometaša Lillea ugostio je 2014. godine finalni Davis Cup dvoboj između Francuske i Švicarske, igrala se tu i nokaut faza Europskog prvenstva u košarci 2015.

U dvoboju između Francuske i Islanda očekuje se novi rekord po posjećenosti na svjetskim prvenstvima, prema informacijama organizatora na tribinama bi trebalo biti oko 28 tisuća ljudi čime bi za tri tisuće bio nadmašen rekord iz Kaira 1999. godine kada su u finalu igrali Rusija i Švedska.

Sveinsson s francuskim iskustvom

Nakon skromnijih nastupa u skupini, donekle i očekivanih zbog izostanka prve zvijezde Arona Palmarssona, Islanđani traže svoju najbolju utakmicu da bi zadržali šanse za prolaz.

Geir Sveinsson pokušava podići momčad i stvoriti opasnu cjelinu, a francuski rukomet poznaje i iz vremena kada je nosio dres Montpelliera. Bilo je to jako davno, prije 20 godina i teško da će mu to biti od koristi. U dvoboju Davida (Islanda sa šest tisuća rukometaša) i Golijata (Francuske s oko 500 tisuća rukometaša), domaćin je u velikoj prednosti.

Vruće glave ohladile se nakon susreta

U dvoboju između Švedske i Egipta, Andreas Palicka u jednom trenutku dobio je udarac loptom u glavu, malo se zagužvalo, ali završilo je na pravi način.

"Reagirao sam emotivno, izašlo je iz mene. Kasnije je sve bilo u redu, rukovali smo se na poluvremenu u tunelu i nismo uzimali za zlo."

Vujović pozvao debitanta za osminu finala

Slovenski izbornik Veselin Vujović potvrdio je promjenu u rosteru koja je malo iznenadila slovensku javnost. Naime otpao je Zagrebov igrač David Miklavčič, a zamijenio ga je debitant.

Umjesto Miklavčiča igrat će Jan Grebenc, inače igrač Ribnice koji je u napadu jači od Miklavčiča koji je pak bolji obrambeni.

Dmitrij Torgovanov na drugoj strani ima problema s izostancima i pod upitnikom je nastup Atmana i Gorboka.

Červar na mukama, otpao Manaskov

Makedonci u Albertvilleu dočekuju Norvešku i to s dosta problema. Dejan Manaskov jedan je od najvažnijih makedonskih igrača, a ovaj susret propustit će zbog ozljede. Njegovo mjesto na parketu zauzet će Goce Ojleski.

Bolje vijesti dolaze po pitanju Filipa Mirkulovskog koji bi trebao biti spreman za nastup i on se očekuje na parketu, makar uz limitiranu minutažu.

Makedonci uoči ovog sraza tvrde kako će igrati svim srcem i da nemaju što izgubiti prebacujući status favorita na stranu Norveške.

Najbolje obrane predvodi Njemačka

Ne samo da ima najbolju obranu, Njemačka ima i sjajan napad

Skandinavci najbolji vratari

Kiro čuva vrh

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!