Rukomet

Sportnetov power ranking: Pad Hrvatske, Njemačka skočila na drugo mjesto

Branimir Korać • subota, 21.01.2017.
Sportnetov power ranking: Pad Hrvatske, Njemačka skočila na drugo mjesto
Foto: EPA

Nakon završetka natjecanja u skupinama Svjetskog prvenstva u Francuskoj, red je za osvježavanje Sportnetovog poretka reprezentacija, Došlo je do određenih promjena, na žalost i negativnih po Hrvatsku...

1. (1.) Francuska

Iako se mučila s Poljskom u nebitnom dvoboju u posljednjem kolu skupine, Francuska ostaje i dalje na vrhu nakon što je upisala stopostotan učinak i odigrala nekoliko fantastičnih utakmica. Domaćini Prvenstva traže ponavljanje 2001. godine kada su u svojem posljednjem nastupu pod vodstvom Didija Constantinija na svom tlu osvojili naslov svjetskog prvaka. Kako je krenulo, na najboljem su putu ponoviti povijest.

2. (3.) Njemačka

I malo subjektivno pod dojmom jučerašnje utakmice protiv Hrvatske, ali i realno s obzirom na prikazano u skupini, Njemačka dolazi ispred Danske i sjeda na drugo mjesto. U Prvenstvo su Nijemci ušli kao prvoplasirani u našem poretku, kasnije su pali na treće mjesto, čisto zbog uvjerljivijih nastupa Francuza i Danaca, no i Njemačka polako raste te potvrđuje da je uz bok njima u borbi za titulu.

3. (2.) Danska

Danci su za mrvicu ispod Nijemaca iako su kvalitetom sve tri reprezentacije tu negdje. Međutim Danska se malo više mučila, imala je dosta tvrđe utakmice protiv Švedske, Katara i Bahreina u kojima su pokazali određene slabosti. Tko zna, da nije bilo onako raspoloženog Landina u susretu sa Švedskom, možda bi u nokaut fazu ušli s drugog mjesta i uz jedan poraz.

4. (4.) Španjolska

Španjolska je sve bliže vodećem triju, a povratkom Raula Entrerriosa nakon ozljede, sve je ozbiljniji kandidat u borbi za naslov. Pokazala je to i u dvoboju protiv Slovenije koju je potpuno razbila iako ima nešto i u tome da su Slovenci odigrali stvarno lošu utakmicu i puno ispod očekivane razine. Međutim, nešto se pitalo i Španjolce koji su odigrali za raznu iznad dosadašnjih nastupa.

5. (7.) Švedska

Švedska nastavlja oduševljavati iako je s dosta upitnika doputovala na Prvenstvo. Naime broj igrača koji se nije našao na popisu iz raznih razloga bio je poveći, u grupnoj fazi nisu Šveđani mogli računati niti na Jakobssona koji se oporavlja od potresa mozga, ali bez obzira na sve, izostanke i neiskusnog izbornika, igraju odlično i imaju samo jedan poraz u tijesnom dvoboju protiv Danske.

6. (8.) Norveška

Slično kao i Švedska, Norveška je impresionirala dosadašnjim nastupima. I ona ima tek jedan poraz i to u dvoboju protiv Francuske gdje je odigrala dobro i uz normalno suđenje, tko zna što bi bilo u tom susretu. Sudački dvojac potpuno se pogubio, kompenzirao na sve strane što nije donijelo dobro niti jednima, a niti drugima. U ostalim susretima Norvežani su bili dobri, imaju glavu i rep i bit će opasni.

7. (5.) Hrvatska

Tijekom većine susreta u skupini Hrvatska nije briljirala, a dojam je dodatno pokvarila vrlo lošim nastupom protiv Njemačke. Više je to bila nemoć, nije bilo odgovora na sjajnu igru Nijemaca u obje faze i osjetila se razlika u kvaliteti. Da stvar bude još poraznija, u nekim trenucima činilo se da Nijemci još mogu lakoćom pritisnuti gas i da Hrvatska znatno zaostaje.

8. (6.) Slovenija

U poretku padaju i Slovenci koji su slično kao i Hrvatska pregaženi u posljednjem kolu. Uz jedva izvučeni remi protiv Tunisa, Slovenci su u zadnjem kolu upisali katastrofalan poraz od Španjolske i pokvarili ukupan dojam koji do ta dva susreta nije bio tako loš. Vujovićevi igrači morat će podići razinu igru ako misle napraviti nešto više na ovom Prvenstvu.

9. (-) Rusija

Rusi se vraćaju u Top 10 nakon što su se presložili i uspješno odradili posao u skupini. Dva poraza od Norveške i Francuske su iza njih i sada će pokušati napraviti korak dalje i otići u četvrtfinale. Ozljede nekih važnih igrača predstavljaju problem, vratari ne ulijevaju povjerenje, ali Dmitrij Torgovanov izvlači koliko može iz ovakvog kadra i Rusi bi mogli biti opasni.

10. (10.) Egipat

Hrvatski protivnik ostaje na desetoj poziciji. Egipćani su poraženi od objektivno jačih Skandinavaca koji im i stilom igre nikako ne odgovaraju, a svladali su one koje su mogli i trebali. Tu je bonus pobjeda protiv Katara i mogu sa zadovoljstvom pogledati svoj učinak u skupini. Slijedi im Hrvatska koja bi trebala izboriti pobjedu u ovom dvoboju.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!