Fanatik

Današnji prijedlozi za kladionicu

Dario Dodić • četvrtak, 26.08.2010.

Kao što sam i najavljivao, početnička sreća pomazila me sinoć i omogućila da započnem sa stopostotnim učinkom. Nije to baš dobro...

Zašto nije dobro previše pogađati? Zato što se čovjek/čitatelj navikne pa očekuje svašta, a autor/prognozer zna da bolje od toga ne može. I onda krenu uvrede, pada koeficijent na psovanje majke, samopouzdanje polako nestaje, a bez samopouzdanja nema niti uspjeha. No dobro, nije sve tako crno, treba nastaviti s prognozama. Odlučio sam se za generički naslov zato što će ljudi na taj način najlakše doći do ovog teksta i nikoga neće zbunjivati. Ako smatrate da bih trebao smišljati naslove svaki dan, javite se komentarom ili mailom. Ili telepatijom, iako postoji mogućnost da se poruka ne dostavi u izvornom obliku.

Danas je na rasporedu Europska liga, puno utakmica i puno mogućnosti, ali moram vam priznati da osobno ne volim toliku šumu parova jer se čovjek lako izgubi. Iako je još rano i postoji mogućnost da će se tijekom dana svašta dogoditi (možda napišem i nešto poslije), podijelit ću s vama neka svoja razmišljanja. Na vama je procijeniti razmišljam li pametno ili sam se zaletio u krivom smjeru. Nadam se da ćete izabrati ono što će proći, valjda nisam toliki pehist da apsolutno sve promašim.

Brondby - Sporting, više od 2,5 golova, 1,80
Rezultat iz prve utakmice iznenadio je sve, čak i navijače Brondbyja. Današnji domaćini prvu su utakmicu odigrali vrlo zrelo i pametno, iznenadili su realno kvalitetnije Portugalce i s visokih 2:0 otišli kući. Bez da sam išta čitao logika nalaže da se mora isprobati više golova u ovoj utakmici. Sporting mora zabiti minimalno dva gola kako bi imao šanse za EL, a Brondby je već pokazao da ima smisla za obranu i kontre. Ipak, teško je očekivati nepogrešivu igru u dvije utakmice, zato vjerujem u barem tri gola na ovoj utakmici. Koeficijent bi mogao biti i bolji, ali ni ovakav nije loš.

PSV - Sibir, više od 2,5 golova, 1,70
Prva utakmica šokirala je mnoge čak i više od pobjede Brondbyja, a moram priznati da sam među šokiranima bio i ja. Uzmemo li u obzir drastično padanje koeficijenata na gostujuću pobjedu u prvoj utakmici rekao bih da su mnogi vidjeli pobjedu PSV-a. Nebitno, to je iza nas, a Sibir nije ekipa koja bi se mogla oduprijeti PSV-u. U sastav se vraća sjajni Dzsudzsak (trebalo mi je pet minuta da napišem njegovo prezime) čiji će mi golovi pomoći u ovoj okladi.

Levski - AIK, 1, 1,45
Posljednjih mjesec dana slušam i čitam kakva je AIK truba. Katastrofa su, bez imalo kreacije, a napad im je gori od napada Šibenika. Iako, to je nemoguće, ali tu su negdje. S druge strane, nikad nisam previše vjerovao Bugarima, ali kod kuće bi trebali biti prejaki za AIK. Stadion će biti pun, Levski je sjajan domaćin (iz perspektive domaćeg kluba) i vjerujem danas u pobjedu Bugara, iako mi ova oklada nije previše draga. Ima i jedna oklada koja bi mogla biti i bolja od ove, da AIK ne daje gol. Koeficijent je oko 1,90, vjerojatno u nekim kladionicama ima i viši. S obzirom koliko se AIK muči u zadnje vrijeme, postizanje golova u gostima kod Levskog za njih bi mogla biti nuklearna fizika. Nije ni loš način građenja za slučaj da Levski ne zabije.

Manchester City - Timisoara, više od 2,5 golova, 1,60
Ovo je utakmica koju sam već odigrao 6+! Koeficijent je bio 9, ne znam koliki je sad, ali mislim da se ovakva oklada isplati. Prvu je utakmicu City jedva dobio, ali poanta je da je dobio u gostima. Sada kod kuće treba zadiviti šeika i navijače, a City je apsolutno sposoban za to. Ako su mogli zabiti Liverpoolu, svakako mogu i Timisoari koja zna da nema šanse. Johnson je strašan, Tevez standardno izvrstan, a i Milner igra na visokoj razini, mislim da će kvaliteta danas prevagnuti i da se City neće zadovoljiti samo prolazom već će ganjati gol za golom.

Toliko od mene, ako imate neke svoje prijedloge slobodno ih ostavite u komentarima, samo bih zamolio M.S.-a da ne daje svoje prognoze jer je zaljubljen i više nije u toku. Danas radim i tekstualni prijenos uživo s Dinamove utakmice, jedva čekam jer sam osmislio već par fora - nije to ni teško kada je u pitanju cirkus zvan Dinamo. Sretno nam svima bilo!

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

Pick na pojiluFanatik
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik27.08.2010. u 11:34
    oče kladioničarskih pickova jedan lagani pozdrav neka si se vratio..
    Obrisan korisnik
  • Dario_SNet27.08.2010. u 11:09
    Ma na zenski tenis se ni Robin Boksic ne kladi :)
    Dario_SNet
  • Obrisan korisnik27.08.2010. u 10:42
    cuj liga, ja imam popis sportova prvo mjesto drzi NBA, drugo zenski tenis
    Obrisan korisnik
  • Dario_SNet27.08.2010. u 10:39
    Moj popis liga je nesto duzi
    Dario_SNet
  • Obrisan korisnik27.08.2010. u 10:15
    evo jedan moj koristan savjet....ne ponavljajte moje greške i KLONITE SE AUSTRIJSKE I BUGARSKE LIGEEE!!!!!!!!!
    Obrisan korisnik