Fanatik

Croatian Poker Series

Goran Markuš • srijeda, 01.09.2010.

Iza nas je i bez pogovora najveća serija poker turnira u Hrvatskoj ove godine. Naravno, riječ o "Croatian poker seriesu" koji se od 20. do 28. kolovoza održavao u kasinu Lav u našem prekrasnom Splitu.

Od timskih do deep i ladies turnira, prošlog tjedna u Splitu moglo se za svakog pronaći ponešto. Naravno, dostupna je bila i cash igra koja je za vrijeme ovakvih serija turnira praktički uvijek "sočna". Što se pak buy-ina tiče svačeg se moglo pronaći. Naime, od besplatnog kvalifikacijskog turnira za Main Event pa sve do tri tisuće eura vrijednog High Rollera - ničega nije nedostajalo.

Robert Vuković

"U usporedbi s EPT-om i Unibetovim turnirima igrači su bili puno lošiji. Nažalost ovog puta nisam to uspio iskoristiti. Većih zamjerki nemam osim što mi se nije svidjela registracija u kasinu kat niže na što nigdje nismo bili upozoreni. Također, prvi je dan bilo problema s klimom, bilo je prehladno, no drugog dana turnira organizatori su se i za to pobrinuli."

Vrlo zanimljivim pokazao se i "Knockout & Bounty on Dragan Galić" gdje su se igrači uz borbu za ulazak u lovu borili tko će biti izbacivač Dragana Galića, prošlogodišnjeg najuspješnijeg live turnirskog igrača u Hrvata ujedno i jedno od najvećih imena prošlog tjedna u Splitu. Ta čast pripala je Talijanu Francesku Pivetti koji je za ovaj potez zaradio 300 eura dok je titulu i prvu nagradu vrijednu 4.599 eura uzeo Wofgang Simperl.

Očekivano, kao i svaka poker serija tako i ova imala je svoj Ladies Event, a najspretnijom i najsretnijom ovog se puta pokazala Hrvatica, inače članica Pokerica Ladies Teama, Sonja Kovač koja je nakon ulaska u Heads-up imala dominantnu prednost i s asom i damom u ruci izborila je sjajan trofej i vrlo ugodnih 1.321 eura.

Poker knjige na hrvatskom

Dosad možda ste se mogli izvući nepoznavanjem engleskog jezika, no sad više nema isprike za daljnje izbjegavanje usavršavanja u pokeru. Naime, poker knjige od sad će biti dostupne i na hrvatskom jeziku, a prvu u nizu, legendarni prvi svezak "Harrington on Hold'em Tournament strategy" već sad možete kupiti u našem Sportnet Shopu. Međutim, niti to nije sve. Naime, u pripremi su "Sit'n'Go Strategy", drugi svezak "Harrington on Hold'em Tournament strategy", "Mike Caro Book of Poker Tells", "David Sklansky Theory of Poker" i još mnoge druge stoga požurite i nabavite svoj primjerak u Sportnet Shopu.

Međutim, ono čemu su se svi ipak najviše radovali je tisuću eura vrijedan Main Event koji je skupio čak 213 igrača da bi njih tek 18 kući otišlo s minimalnih 2.458 eura. Očekivano, Dragan Galić i nekolicina drugih sjajnih hrvatskih igrača zaigrala je na ovom turniru, no do kraja je mogao otići samo jedan.

Tako je prvo mjesto i 45 tisuća eura (za vrijeme heads-up okršaja došlo je do dogovora između igrača nakon kojeg je prva nagrada nešto smanjena) otišlo stakeanom Rusu, Antonu Shumilovu. Iako je ušao u završni all-in kao favorit bez pogovora drugim mjesto i s 36 tisuća eura zasigurno niti Guiseppe Caciolo na kraju svega neće biti nezadovoljan.

Uz neke, očekivane, dječje bolesti koje dolaze s ovakvom serijom jedino što se organizatorima može zamjeriti je medijska pokrivenost cijele serije. Naime, web stranica eventa niti jednom nije ažurirana dok su obavijesti i izvješća na službenom blogu izgledala potpuno neadekvatno i amaterski. Međutim, "prvi mačići se u vodu bacaju" stoga moramo vjerovati u još uspješnije buduće izdanje ove serije u Hrvatskoj i nadati se možda tek nešto boljoj promociji sljedećeg izdanja CPS-a.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

Aces HighFanatik
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!