Fanatik

Što, kako i zašto?

Goran Markuš • četvrtak, 09.09.2010.

Nakon kratke pauze Aces High ponovno surađuje s PokerPro.com.hr čiji su profesionalni igrači spremni na sva vaša pitanja koja možete ostaviti u komentarima ovog tjednog posta ili poslati direktno na [email protected].

Uvijek sam se pitao isplati li se igrati satelite za zaradu, a ne kao kvalifikacije za nastup na nekom većem turniru? Znači, u praksi ne bih igrao osvojeni turnir već bih zarađenu turnirsku svotu zamijenio za stvarni novac direktnom prodajom ili igranjem manjih SNG-a. Naime, čini mi se da je kod satelita manja varijanca nego što je slučaj sa regularnim MTT-evima, a kako hrpa igrača na satelitima ne zna prilagoditi svoju MTT klasičnu igru lova na pobjedu na strukturu gdje je najvažnije uhvatiti ulaznicu čini mi se da bi ovo moglo biti vrlo profitabilno.

Robert Vuković, PokerPro.com.hr: Sve u čemu možeš biti u plusu se isplati igrati, nešto više, a nešto manje. Postoje profesionalci koji igraju isključivo satelite i kasnije prodaju T$. Varijanca je sigurno manja jer je kod običnih MTT-eva važno pobijediti, a to se neće dogoditi baš često. Međutim, kada se dogodi nagrada će biti puno veća stoga sve ovisi o stilu pojedinca.

U posljednje vrijeme muči me igra s malim parovima u ranoj poziciji. Je li ispravno napraviti raise i isplati li se flatati tipični 3-bet prosječnog igrača ili je pak check/fold bolja opcija (ako je, zašto onda 72 van boje ne raiseamo s rane pozicije)? Koji play je najisplativiji u ovakvim situacijama i postoji li razlika kod igranja s malim parovima u 9-maxu i 6-maxu?

Robert Vuković, PokerPro.com.hr: Da, ispravno je raiseati jer to ionako radimo uvijek kad ulazimo u pot. 3-bet se isplati callati samo, ako imamo oddove za hvatati set, što najčešće ipak nije slučaj. 72 van boje ne raiseamo jer će nas protivnici češće callati nego 3-betati, a s ručnim parom imamo veću šansu pogoditi dobar hand. U 6-maxu je isplativo open-raiseati parove s bilo koje pozicije za stolom dok se kod 9-max iz rane pozicije većinom preporuča odustati s parovima od 22-66.

Zanima me situacija kada na turniru s 10-15 big blindova, znači blizu push/fold faze, dobijem asa i kralja. Isplati li se preflop samo betati pa gurati preostale žetone na bilo kojem flopu ili je bolje gurati sve odmah preflop i zašto?

Robert Vuković, PokerPro.com.hr: Bolja opcija je sve ugurati preflop zato što ćemo ionako zgurati na bilo kojem flopu pa je bolje to učiniti preflop kad imamo veći fold equity, a i želimo balansirati range jer ćemo nekad u istoj situaciji morati gurati i s puno lošijim handovima.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

Aces HighFanatik
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!