Fanatik

Bit će vruće naredno doigravanje

Bernard Jurišić • četvrtak, 23.09.2010.
Bit će vruće naredno doigravanje
Foto: EPA

Najprije ću se zahvaliti svima vama koji ste mi se javili nakon ova prva dva bloga, posebno onima koji su napisali "kilometarske" mailove koje sam zaista uživao čitati. Lijepo je znati da NBA u Hrvatskoj nije izgubila sve svoje poklonike i da nisam jedini koji bdije i analizira iz noći u noć :-). Nisam još krenuo s nekim velikim pričama jer je sezona još daleko od početka, no brojčanik se polako, ali sigurno smanjuje.

Tema i temica u glavi imam gomilu, pozivam i vas da mi se javite e-mailom s nekom idejom ili prijedlogom, nekim svojim stavom kojeg možemo i prokomentirati ovako javno. Moramo se držati skupa mi zaljubljenici u košarku i NBA ligu, jer smo, dragi prijatelji, vrsta na izumiranju :-(.

Dakle, svoj stav o LeBronu sam rekao i nemojte mi zamjeriti što ću biti malo zločest prema njemu ove sezone. Ako bude trpio duševnu bol zbog mojih komentara, vjerujem da će ga pogled na bankovni račun brzo izliječiti. Nema tu neke zlobe, nemojte se vrijeđati svi vi koji volite LeBrona, ali ovu sezonu ćemo posvetiti traženju i eksploataciji njegovih mana ;-).

S druge strane, sve ljubitelje Miami Heata očekuje fina sezona, vjerojatno i nekoliko u nizu i takvima nemam što drugo reći nego - uživajte. Pat Riley i Dwyane Wade su za svoj klub napravili sjajan posao i njima dvojici ću uvijek skinuti kapu nakon svake pobjede Miamija. LeBronu neću. LeBronu bih je skinuo da je on uspio nagovoriti Dwyanea i Bosha da dođu kod njega u Cleveland, umjesto što se on njima prikrpio na Floridi.

Imat ćemo dosta vremena za analizu i mišljenja koliko ovakav Miami može već u svojoj prvoj sezoni. Hoće li odmah osvojiti naslov? Da je riječ o bilo kojoj drugoj ligi stavio bih sve novce na njih. Ali kad je riječ o NBA - to je već neka druga(čija) priča. Primjeri poput Boston Celticsa iz 2007/08 su iznimke, da Garnett i Allen dođu u novu sredinu i odmah osvoje titulu s novom momčadi. U NBA je puno realniji ishod onaj kad Michael Jordan čeka sedam sezona kako bi se sve kockice posložile da bi proslavio svoj prvi naslov.

Ako mene pitate za mišljenje (a očito pitate jer inače ne biste otvarali ovaj blog :-), mislim da će se Miami prošetati do najboljeg omjera u "regularnom" dijelu sezone. U početku će biti "štrapanja", težih pobjeda, poneki neočekivani poraz, no kad se stroj uštima - Miami će gaziti. Imat će motiva, željet će pobijediti svakoga, dokazati da su najbolji.

E, ali kad dođe doigravanje, tu će se pisati neka nova priča. Tamo iskustvo i momčadska kemija igraju presudnu ulogu. Tamo će ih u svakoj seriji čekati napaljeni protivnici željni njihove "krvi". Tamo će tek trebati četiri puta u seriji pobijediti Orlando, Boston, Lakerse, momčadi koje godinama igraju u istom sastavu i znaju što, kada i koliko mogu očekivati jedan od drugog.

Hoće li Miami već u prvoj sezoni imati moć da ih sve "ispeglaju"? Ne znam, možda. A možda i ne. Zato već danas treba rezervirati puno slobodnog vremena za naredno doigravanje. Bit će vruće kako god okrenuli...

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik29.09.2010. u 13:56
    nema potrebe omaložavati lebrona..njegova odluka je da ode u miami, nek radi u svom životu šta hoće. Pa nije sad nekog ubio, hoće igrati sa svojim kompanjonima i to je to
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik24.09.2010. u 12:00
    Text, OK kao uvijek od Bernarda. Ali, malo mi glupo vec sada gledati prema doigravanju kad do sezone ima 'ohoho' dana. Sigurno je da ce od pocetka biti jedna od zanimljivih u posljednjih 10ak godina, ali do play-offa se jos dosta rostera moze promijeniti, gdje su ozlijede i ostalo...
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik24.09.2010. u 11:57
    ''@di su vremena dinastija,kad si na spomen igrača mogao vezati klub(ili obrnuto),ewing-knicksi,olajuwon-houston,magic-lakersi,bird-boston,jordan-čikago,robinson-s antonio''... Nesto kao WADE - Miami ,jel?!
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik23.09.2010. u 22:18
    lebron nije napravio neki potez odlaskom , istina , al ne mogu gledat kako se obezvređuje njegov GOLEM talenton je BOLI igrač od kobija i ja mmislim da je to jasno i prejasno....kompletan je i od nikakve ekipe clvlanda je napravio ( sam ) odličnu ekipu....kobi ima gasola.....inače ove sezone će... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik23.09.2010. u 22:00
    @stpatriotDa, MVP regularne sezone je zasluženo bio Lebron, ali zar ti stvarno misliš da se na temelju toga gleda kvaliteta igrača?? Lebron je u godinama kad melje svaku večer i ne zaustavlja se (sve do playoffa...), a Kobe je sve to već napravio, on je već u godinama kad mu tijelo ne dozvoljava da... [više na forumu]
    Obrisan korisnik