Fanatik

Kapetani biraju momčad

Tomislav Pacak • srijeda, 10.11.2010.
Kapetani biraju momčad

Koncept all-star utakmice NHL-a vjerojatno će doživjeti vrlo zanimljiv, kreativan i originalan zaokret. Već izlizana, predvidljiva i dosadna podjela na zvijezde iz Istočne i Zapadne konferencije ustupit će mjesto ideji koja garantira više zanimljivosti u tom spektaklu...

Nakon završetka lock-outa, NHL se na čelu s komesarom Garyjem Bettmanom nije libila poduzeti neobične, pomalo out-of-the-box korake kako bi se hokej vratio u centar zbivanja. Iako često kritiziran, posebno zbog dva lock-outa tijekom njegovog vođenja lige, Bettman je ponovno učinio NHL zanimljivom i atraktivnom nakon kratkotrajne krize početkom 2000-tih. U NHL-u su radikalno izmijenjena pravila glede salary capa, promijenjena su i pravila u samoj igri, Bettman je TV prava prodao relativno malenoj kući Versus, ali svaki taj - na prvi pogled sumnjiv - korak pokazao se ispravnim.

U NHL-u godinama razmišljaju kako i all-star koncept "oživiti", a ideju je osmislio proslavljeni hokejaš, a danas podpredsjednik Lige, Brendan Shanahan.

Ideja se sastoji od toga da će dva kapetana birati naizmjence svoju momčad, od igrača koji će biti pozvani po istom ključu kao i do sada - iz svake konferencije će startere birati navijači, a ostale tehnička komisija NHL-a.

No, na samoj utakmici više neće biti Istoka protiv Zapada, nego, primjerice, Crosbyjevi protiv Selanneovih.

Shanahan, a i mnogi igrači, vjeruju da bi ovakav koncept podignuo zanimanje za utakmicu, ali je i učinio zanimljivijom: "Radili smo neko vrijeme na ovoj ideji, zajedno s Udruženjem igrača. Sviđa im se ideja - neki od igrača s kojima smo razgovarali bli su vrlo uzbuđeni i 'nabrijani'."

Službena potvrda još nije stigla, NHL i NHLPA (udruga igrača) pregovaraju, no izgledno je da ćeu Raleighu 30. siječnja iduće godine all-star utakmica biti odigrana upravo na ovakav način.

Slažu se i voditelji klubova. Jedan od onih koje se najviše respektira, Brian Burke, GM Toronto Maple Leafse, podržava ideju: "Po onome što smo do sada čuli, sigurno bismo bili za takvu promjenu."

Iskreno, mislim da je ideja sjajna i volio bih je vidjeti i u NBA. Vjerujem da će igrači malo žešće igrati za svog kapetana, odnosno kontra onoga tko ih nije izabrao - bit će tu malo dobrodošle "loše krvi", prijateljskog podbadanja i na kraju više tenzije - koja toliko nedostaje utakmicama Istoka i Zapada.

Što vi mislite?

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik11.11.2010. u 10:55
    X... All-star je teze sranje. Bar ovih godina.Zanimljivije je pogledat npr. Zadar-Partizan,nego onu limunadu
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik10.11.2010. u 19:48
    ha ha ha ...pa u tom slucaju bi on bio kapetan, a u momcad bi sigruno pozval Semina
    Obrisan korisnik
  • Caracalla10.11.2010. u 18:41
    recimo da su Crosby i Pronger kapetani, jel' to znaci da Ovechkin ne bi igrao onda jer ne vjerujem da bi u tom slucaju bio izabran od strane kapetana...
    Caracalla
  • Obrisan korisnik10.11.2010. u 17:45
    Pala mi je ta ideja o divizijama napamet dok sam čitao članak pa sam malo dao mašti na volju, ali Bože moj, slobodno je izrugaj, ne smeta, u takvom smo društvu gdje je sramotno predložiti nešto drugačije.. Tvoj je prijedlog puno konstruktivniji.. A da, zaboravih - TI GA NEMAŠ
    Obrisan korisnik
  • Wilson10.11.2010. u 17:32
    S kim se ti grudaš?
    Wilson