Fanatik

Što ti je podrška trenera

Tomislav Pacak • četvrtak, 10.02.2011.
Što ti je podrška trenera
Foto: Bojan Koprivica

Kada trener mladom igraču da koju minutu više ili riječ ohrabrenja, to je trenerska podrška. Kada Tom Walter svom igraču da bubreg, onda je to sportska priča koju vrijedi spomenuti...

Tom Walter je trener bejzbolaša sveučilišta Wake Forest. I ostao bi poznat po tome, kao jedan od tisuća trenera na ovom svijetu, da njegova briga za igrače iz svlačionice nije prešla sve "normalne" okvire odnosa trenera i igrača.

Tom Walter je, naime, mladom bejzbolašu Kevinu Jordanu donirao svoj - bubreg.

Jordan se prošle zime nije mogao riješiti gripe, smršavio je 20 kilograma i tada su mu doktori dijagnosticirali rijetku autoimunu bolest zbog koje mu je bubreg funkcionirao na tek 15-20 posto. Jordan, kojeg su draftirali slavni NY Yankeesi, završio je na svakodnevnoj dijalizi i u potrazi za adekvatnim donorom.

Nisu to bili roditelji, ni drugi članovi obitelji. U prosincu se testirao i trener Walter, a 28. siječnja - na prvi dan treninga za proljetni semestar - Walter je saznao da je mogući donor. Kada je tri dana kasnije to rekao svojim igračima, mladići su prvo ušutili, a potom velikim pljeskom nagradili svog trenera.

"Naše molitve bile su uslišane. Možete si samo zamisliti osmijeh na Kevinovom licu kada je dobio nadu da će sve ove dijalze i lijekovi i boravci u bolnici možda okončati, barem u jednoj većoj mjeri. Ne mogu vam opisati sreću i hvalu koju šaljemo treneru Walteru", izjavio je Kevinov otac Keith.

Obojica će se nekoliko mjeseci oporavljati, a trener Walter nada se prije svega da će obojica imati "normalan život": "Za Kevina mislim da je to prvi cilj, samo da ima normalan život. Zaboravite sada baseball. Ako se vrati na teren, to će biti najbolja priča, ali najvažnije je da ima normalan život."

Znate kada treneri kažu "svi igrači kreću od nule i imaju jednu priliku"? Walter je to odveo na potpuno drugu razinu. Jordan i trener Walter nisu bili posebno vezani (do sada), štoviše, Jordan je freshman (igrač prve godine), no ovom treneru zaista svi jesu jednaki: "Želim vjerovati da sve svoje igrače tretiram jednako i učinio bih ovo za bilo kojega od njih, u bilo kojem trenutku."

Puno je trenera koji su igračima postali velika podrška ne samo u sportu već i u životu - to i jest jedna od njihovih uloga, pomagati u sazrijevanju, odrastanju, odgoju, pa i životu mladih ljudi. Tom Walter dao je svoju podršku na zaista pamtljiv i hvale vrijedan način.

 

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik10.02.2011. u 19:36
    kwast12,nije ti Amerika nista tuznija niti ludja nego Cro ili bilo koje drugo mjesto na svijetu.Ako gledas medije,izgleda ti da samo napucavaju djecu po skolama ili se drogiraju i pederisu.U stvarnost,kao i svi ljudi,rade ,salju djecu u skolu ,pokusavaju izvuci kraj sa krajem.Zivim u Kanadi,cesto... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik10.02.2011. u 18:31
    ljudina
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik10.02.2011. u 17:09
    duboki naklon treneru... svaka čast coach
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik10.02.2011. u 15:24
    pravi pokazatelj da i u tom tuznom americkom svijetu ima dobrih ljudi koji su spremni pomoci...
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik10.02.2011. u 15:10
    dva puta svaka cast ..........
    Obrisan korisnik