Fanatik

Tampa Bay Bucsi potpisali paraliziranog igrača

Tomislav Pacak • četvrtak, 03.05.2012.
Tampa Bay Bucsi potpisali paraliziranog igrača

Sport je danas, neosporno, jedan veliki business. No, svako malo nas akteri u tom sportu podsjete da postoje i veće i važnije stvari od novca, pa i od samog sporta. Novi trener NFL momčadi Tampa Bay Buccaneersa, Greg Schiano, osmislio se jako lijepu gestu za svog bivšeg igrača...

16. listopada 2010. godine, Schiano je kao trener sveučilišta Rutgers stajao pored svog igrača Erica LeGranda te se zajedno s ostalim igračima molio za njegov život i zdravlje nakon što je u susretu protiv sveučilišta Armz LeGrand slomio dva kralješka i zaradio ozljedu koja ga je paralizirala.

Godinu i pol kasnije, Schiano je nakon završetka NFL drafta, potaknuo svoj klub da simbolično potpiše LeGranda kao svog igrača, pa su mu Bucsi poslali i dres s njegovim sveučilišnim brojem 52 (i zato su čekali 2. svibnja) te kacigu.

"Dok smo se pripremali za draft, nisam si mogao pomoći misliti kako bi ovo bila Ericova godina za draft. Ova mala gesta je najmanje što smo mogli napraviti kako bi odali priznanje njegovom karakteru, duhu i odlučnosti. Način kako Eric živi svoj život simbolizira sve što tražimo u igračima Buccaneersa", izjavio je Schiano.

LeGrandu su doktori prvotno rekli kako će ostati kvadriplegičar koji neće moći živjeti bez pomoći aparata. pet tjedana kasnije, LeGrand je počeo sam disati, a kasnije je uspio i stati na noge uz pomoć metalnog okvira. Šest mjeseci kasnije, nastavio je sa svojim studijem, a ove jeseni trebao bi diplomirati.

"Uvijek sam o tome sanjao - ići u NFL, umiroviti se i postati sportski komentator. Snovi se ostvaraju ako vjeruju u njih. Ako činite dobre stvari, dobre stvari vam se i dogode. On je ovo napravio iz dobrote svoga srca, nisam imao pojma da će se to dogoditi", sretan je bio LeGrand kojem je Schiano već pomogao u ostvarivanju kontakata s radio i TV postojama kod kojih je LeGrand započinjao svoju karijeru komentatora.

Poruka paraliziranog mladića pokazuje koliko treneri mogu biti značajni u odgoju sportaša: "Trener Schiano je bio poput očinske figure. Na Rutgers sam otišao kao mali dečko, a vratio se kao muškarac. Kada se suočite s izazovima, on neće odustati od vas. Nauči vas da se morate nositi s onim što se dogodi, jer u životu ne možete kontrolirati koje ćete karte dobiti. Ponekad mi je bilo teško u ovoj situaciji, ali sam mislio na stvari koje sam naučio na Rutgersu. Boriš se kroz to. Teška (tough) vremena ne traju. Traju čvrsti (tough) ljudi."

Ili kako bi neki naši nogometaši rekli, "lopta je okrugla", "šta je tu je" i "dat ćemo 150 posto od sebe".

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik03.05.2012. u 16:44
    svaka čast!
    Obrisan korisnik