Fanatik

Haliloviću, od koga si već stigao naučiti ovakve stvari?

Damir Žbulj • ponedjeljak, 26.11.2012.
Haliloviću, od koga si već stigao naučiti ovakve stvari?
Foto: Yasuyuki Nagatsuka

Ćirini Pjesnici u nedjelju su odigrali nadahnutu utakmicu te su u gradskom derbiju porazili Dinamo, koji im nije uspio postići niti pogodak. Pokušavali su Modri na sve moguće načine, a kada je pred kraj utakmice voda došla do grla, teatralan pad nakon blagog dodira, u zoni udarca, činio se kao dobra opcija...

Alen Halilović ima 16 godina, u biti je još dijete. Njegov razvojni put iz velikog nogometnog talenta hrvatskog nogometa u kvalitetnog igrača tek je započeo i baš zato bi mu netko trebao objasniti kako ovakve stvari na terenu nisu prihvatljive te kako su u potpunoj suprotnosti s duhom fair-playa.

Porazi su uvijek neugodni i nitko ih ne voli, no, sastavni su dio sporta i sportskog odrastanja, ali i života. Dostojanstvo i obraz treba sačuvati i kada se gubi. (video: 10:50)

Zagrebu je u vodstvo stigao preko Abdurahimija u 50. minuti utakmice, a samo nekoliko minuta kasnije mogao je Štrok i povećati prednost da suci Conjar i Trampus nisu procijenili (video: 6:30) kako se kapetan Pjesnika nalazio u zaleđu?

Desetak minuta prije kraja domaćin je u Kranjčevićevoj ulici ostao bez bez isključenog Nadarevića (video: 9:30), u završnici je opasno živio, međutim, uspio se obraniti.

Za veliko slavlje navijača i simpatizera Zagreba, igrača, ali prije svega i Miroslava Ćire Blaževića, koji je još jednom dokazao kako poput mačke nema devet, nego 99 života. Ako spasi Zagreb od ispadanja bit će mu to sigurno jedna od najdražih trenerskih epizoda.

Biti bolji od Dinama i Zdravka Mamića, makar i u jednoj utakmici, uvijek mu je bio poseban fetiš.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • majmunoslav27.11.2012. u 12:01
    monkey see,monkey do...
    majmunoslav
  • bubici27.11.2012. u 08:32
    @XabiAlonso - U kojem ti kvartu igraš nogomet???
    bubici
  • Obrisan korisnik27.11.2012. u 00:13
    Sve je to sastavni dio igre. Čovjek bi rekao 'nadmudrivanje'... Jedino kaj mi se gadi je ono kaj je napravil Luis Adriano protiv onih Danaca... No, i ta padanja su ponekad samo zato da se sje*e napad protivničkoj momčadi, jer u većini slučajeva se lopta izbaci van, ponekad i nevoljko... E sad, što... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik26.11.2012. u 22:08
    Sad se ti i još neki prihvatili toga što sam napisao da na haklu ima simuliranja. Ja kažem da ga ima, sam sam to radio i milion drugih tako, nekad čisto kad raja igra to bude iz zafrkancije, smiješ se i daš čovjeku faul iako nije bio, to je sastavni dio nogometa...I sam sam nogometaš pa znam kako... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik26.11.2012. u 22:07
    Obrisan korisnik