Fanatik

Ronaldo i prijatelji bolji od Zidanea i njegove ekipe, Zizou volejem podsjetio na stare dane

Damir Žbulj • četvrtak, 20.12.2012.
Ronaldo i prijatelji bolji od Zidanea i njegove ekipe, Zizou volejem podsjetio na stare dane
Foto: EPA

U Porto Alegreu odigrana je već tradicionalna humanitarna nogometna utakmica koju zajedničkim snagama organiziraju UNDP ambasadori Ronaldo i Zinedine Zidane. Dvije nogometne legende okupile su brojne prijatelje, točnije sve redom velika imena ovog sporta, a iako rezultat uvijek u ovakvim prilikama padne u drugi plan, a Zidane je odličnim volejom podsjetio na stare dane, Ronaldova škvadra slavila je s 3:2...

Brazilski Porto Alegre bio je domaćin tradicionalne humanitarne utakmice dvojice legendarnih nogometaša, koji su još jednom okupili mnoštvo prijatelja, što umirovljenih, što aktualnih majstora nogometne igre, koji su odradili odličan posao na terenu.

S jedne strane našli su se jedan, jedini i ne više 'debeli' Ronaldo, koji je u sklopu jedne televizijske emisije samo za ovu prigodu odradio program mršavljenja, stesao se i izgubio 17 kilograma, ali i njegovi prijatelji: Danrlei, Dida, Cafú, Serginho, Réver, Junior Baiano, Roque Junior, Roberto Carlos, William, Lucas, Juninho Paulista, Zinho, Djalminha, Roger, Zico, Denilson, Neymar, Leandro Damiao, Bebeto, Cacá Ferrari, Romário, Edmundo i Paulinho, a sve pod trenerskom palicom Carlosa Alberta Parreire

Na drugoj strani našli su se Zinedine Zidane te Vitor Baía, Juliano Belletti, Diego Cavalieri, Emerson, Fernando Hierro, Míchel Salgado, Fernando Couto, Juan Pablo Sorín, Paolo Montero, Carlos Gamarra, Hidetoshi Nakata, Deco, Santiago Solari, Fredrik Ljungberg, Juan Román Riquelme, Christian Karembeu, Alex de Souza, Pedro Pauleta, Sebastián Abreu, Hulk, Falcao i Mário Jardel, koje je s klupe promatrao Luiz Felipe Scolari.

Pravdu je na ovom susretu dijelio Pierluigi Collina.

Naravno, konačni rezultat u ovakvim utakmicama uvijek je u drugom planu, no, ipak će ostati zabilježeno kako je Ronaldo sa svojim prijateljima ipak izborio pobjedu. Poveli su u 37. minuti nakon odlične akcije koju je započeo upravo Ronaldo, a finiširali su asistent Neymar i strijelac Bebeto.

Zidaneova ekipa stigla je do izjednačenja u 60. minuti susreta kada je s ruba kaznenog prostora opalio i pogodio Falcao, ali ne Kolumbijac, nego brazilski 'bog' futsala, koji se samo prije nekoliko dana proslavio pogotkom koji ostavlja bez komentara.

Francuski majstor Zizou pokazao je još jednom kako nije zaboravio igrati nogomet te kako je i dan danas ima magiju u svojim nogoma. Nakon što je u već ranije u dvoboju pogodio vratnicu, fantastičnim volej udarcem svojoj ekipi osigurao je prednost, šest minuta nakon što su postigli izjednačujući pogodak.

Desetak minuta prije kraja, nakon školske akcije, na 2:2 poravnao je Caca Ferrari, dok je brazilski napadač Leandro Damiao postavio na konačnih 3:2 za Ronaldov sastav.

Šteta što su ovakve humanitarne predstave i nogometne poslastice u organizaciji ove dvojice majstora samo jednom godišnje.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

Top temaVideoFanatik

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik20.12.2012. u 15:34
    pere me nostalgija!
    Obrisan korisnik
  • Vugi720.12.2012. u 10:53
    Jedan je Zidane :) Mislim da bi on još imao šta reći u profi nogometu.
    Vugi7