Fanatik

Video: Zoran Planinić zna gdje treba s loptom

Ivor Krapac • subota, 16.02.2013.
Video: Zoran Planinić zna gdje treba s loptom
Foto: Davor Sajko

Bez puno oscilacija, Zoran Planinić je ove sezone glavni Himkijev "motor" u svim natjecanjima, a u petak se osobito istaknuo asistentskim učinkom u porazu svoje momčadi od Olympiakosa u Euroligi. Himki je na domaćem parketu izgubio od aktualnog europskog prvaka, ali hrvatski organizator igre radio je najbolje što je mogao da se to ne dogodi...

Rezultatski nije ispalo kako su se Zoran Planinić i njegovi suigrači nadali, no u Himkijevom domaćem porazu s 87:82 u korist Olympiakosa u sedmom kolu drugog kruga Eurolige, hrvatski razigravač istaknuo se vrlo kvalitetnim osobnim učinkom. Planinić je završio sa 17 poena i čak 13 asistencija, čime se upisao u knjige euroligaških rekorda.

Vlastitim festivalom asistencija, vodeći ovosezonski Himkijev adut postao je novi rekorder za jednu utakmicu u Topu 16 Eurolige. Posljednju, 13. asistenciju ubilježio je u završnici utakmice, za tricu hrvatskog suigrača Krešimira Lončara, koji je u petak imao 19 poena i devet skokova.

Dosadašnji rekorderi u Topu 16 su s po 12 asistencija u jednom susretu bili Omar Cook, Theo Papaloukas i Vrbica Stefanov - Cook dvaput, a Papaloukas i Stefanov po jednom u utakmici drugog kruga najjačeg klupskog kontinentalnog natjecanja. Sveukupni euroligaški rekorder je John Linehan, koji je prošle sezone u prvom krugu u susretu svojeg Nancyja i Fenerbahče Ülkera ubilježio 15 asistencija.

Među 13 asistencija koje je Planinić imao u petak, jedna je izdvojena kao najbolja te večeri, za polaganje Jamesa Augustinea četiri minute do kraja prve četvrtine.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik17.02.2013. u 11:48
    Hoće opet ostati bez Eurobasketa?
    Obrisan korisnik