Fanatik

Pletikosa, Kalinić, Subotić i splitski sportski novinari darivali dječji odjel KBC Firule

Sportnet • četvrtak, 26.12.2013.
Pletikosa, Kalinić, Subotić i splitski sportski novinari darivali dječji odjel KBC Firule

Stipe Pletikosa, Lovre Kalinić i Srđan Subotić razveselili su danas djecu s dječejg odjela KBC Firule u Splitu. Na blagdan Svetog Stjepana sportaši u sportski novinari darivali su ih igračkama i slikovnicama...

Tri poznata hrvatska sportaša u društvu sportskih novinara okupljenih u HZSN Split danas su posjetom i poklonima razveselila djecu na dječjem odjelu KBC Split.

Nogometaši Stipe Pletikosa i Lovre Kalinić i košarkaš Srđan Subotić u posjetu malim bolesnicima došli su punih ruku, zahvaljujući akciji "Igračka za osmijeh", koju drugu godinu zaredom organiziraju splitski sportski novinari.

Slika 1 od 1.

U akciju su ove godine najviše bili uključeni članovi Taekwondo kluba Marjan, čije su članice sestre Ana i Lucija Zaninović jedne od stalnih "veleposlanika" ove akcije.

"Nikome nije lako vidjeti bolesnu djecu, ali sjaj u njihovim očima i osmijeh koji od njih dobijemo nešto je najljepše što čovjek može doživjeti. Sretan sam što su me splitski sportski novinari i ove godine pozvali da sudjelujem i uvijek ću se rado odazvati. Ovi mali junaci nas svojom svakodnevnom borbom mogu nadahnuti, od njih možemo naučiti što je borba i hrabrost", kazao je Pletikosa.

Slika 2 od 2.

Hrvatski reprezentativni vratar ovom je prigodom ispunio veliku želju 10-godišnjem Josipu Ninčeviću, koji na odjelu KBC Firule već devet godina vodi borbu s karcinomom.

"Zbog prirode svoje bolesti Josip mora biti u izolaciji, a velika mu je želja bila upoznati Stipu Pletikosu. Hvala vam što ste je ispunili", kazala je glavna sestra Klinike za dječje bolesti Snježana Krpeta i upoznala goste s brojnim potrebama koje ima dječji odjel KBC Firule.

Rođena je i ideja da se prihod od jedne od narednih utakmica hrvatske nogometne reprezentacije donira upravo ovom odjelu na kojem svoje životne bitke vode oni na koje smo svi najosjetljiviji. Oni najmlađi.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!