Fanatik

Počele prijave za ljetni kamp Mali sportaši Zagreb 2014

Mihaela Bradovski • utorak, 06.05.2014.
Počele prijave za ljetni kamp Mali sportaši Zagreb 2014

U srcu Zagreba, na prekrasnoj Šalati, sportska akademija Mali sportaši organizira ljetni kamp za djecu od 5 do 12 godina. Program u kampu omogućava vašoj djeci nezaboravan provod tijekom kojeg će se upoznati s novim sportskim, umjetničkim i drugim aktivnostima, razviti snažna i trajna prijateljstva, unaprijediti komunikacijske vještine uz uvažavanje različitosti te doživjeti nezaboravno ljeto...

Slika 3 od 3.

Sportska akademija Mali sportaši i ove godine poziva djecu i roditelje da se prijave na ljetni kamp u trajanju od 5 dana, od ponedjeljak do petka, od 8:30 do 16:30, na Voćarskoj cesti 106.

Termini ljetnog kampa Zagreb:
16. – 20. lipnja
23. – 27. lipnja
30. lipnja – 4. srpnja
7. – 11. srpnja
14. – 18. srpnja
21. – 25. srpnja
18. – 22. kolovoza
25. – 29. kolovoza
01. – 05. rujna

U program kampa uključen je širok spektar sportskih aktivnosti (atletika, gimnastika, košarka, hokej, nogomet, rukomet, odbojka, tenis, badminton, stolni tenis, biciklizam, rolanje, softball, američki nogomet), umjetničkih radionica (likovna, glazbena, ples i pokret, dramska) te istraživanje flore i faune i grupa malih istraživača.

Prilikom prijave za kamp potrebno je izabrati šest aktivnosti u kojima dijete želi sudjelovati. Zajedničko za sve polaznike je svakodnevna popodnevna zabava na bazenima ŠRC Šalata te izlet na Medvednicu srijedom.

Tijekom cjelodnevnog boravka za djecu je pripremljen nutricionistički selektiran ručak i voćna užina.

Cijena: 750,00 kn/700,00 kn za članove Malih sportaša (polaznike redovnog programa)

Prijaviti se možete na web stranici Malih sportaša preko obrasca za online prijavu, a sve dodatne informacije saznajte od voditelja kampa: Dario Polančec, dipl. uč. ([email protected]; 091 600 7147)

Slika 2 od 2.

O ljetnom kampu

Ljetni kamp Mali sportaši Zagreb osmišljen je kao dnevni kamp u trajanju od pet dana (ponedjeljak do petak) u kojeg djeca dolaze u jutarnjim satima i odlaze u kasno popodnevnim. Pored mnogih sportskih aktivnosti djeca od pet do dvanaest godina mogu uživati u istraživanju flore i faune, u mnogim kreativnim radionicama poput likovne, fotografske, istraživačke, glazbene, plesne i dramske radionice.

Prepoznavanjem potrebe da nakon školskih obveza djeci koja provode dio ljeta u Zagrebu ponudimo mjesto koje će im osigurati cjelodnevne aktivnosti s naglaskom na sport, zabavu, edukaciju, druženje i razvoj, 2012. organiziramo prvi "Ljetni kamp Mali sportaši Zagreb". Održan u četiri termina ljetni kamp 2012. ispunio je sva naša očekivanja okupivši 120 polaznika. Godinu dana nakon toga ljetni kamp smo organizirali u sedam termina, a kroz program je prošlo nešto više od 300 zadovoljih polaznika.

Kao idealna lokacija za održavanje kampa pokazala se zagrebačka Šalata koja svojom infrastrukturom (parkovi, igrališta, dvorana, bazen...) nudi sve što je potrebno kako bi ljetni kamp bio organiziran na vrhunskom nivou. Pridodamo li tome i odlazak na Medvednicu, omiljeno zagrebačko izletište, možemo zaključiti kako djeca iz ljetnog kampa Mali sportaši Zagreb odnose predivne dojmove i jedinstvena iskustva koja će još dugo pamtiti.

Slika 1 od 1.

Kapacitet kampa iznosi maksimalno 65 djece po terminu. S djecom rade treneri i voditelji s dugogodišnjim iskustvom rada s djecom po principu jedan voditelj na desetero djece što nam omogućuje gotovo individualan pristup polaznicima, a što uvelike pridonosi kvaliteti samog kampa.

Ove godine ljetni kamp organiziramo u čak osam termina u kojima planiramo okupiti 520 polaznika. Vrijeme održavanja kampa biti će od 16. lipnja do 25. srpnja (6 termina) i od 18. do 29. kolovoza (2 termina).

Kao i svake godine želimo unaprijediti usluge koje nudimo našim polaznicima. Tako ove godine polaznike očekuju mnoga iznenađenja. Svakom polazniku planiramo dati majicu, diplomu, željeli bi ih iznenaditi poklon paketima i CD-om s fotkama koje bi ih podsjetile na vrijeme provedeno u kampu. Također, u goste planiramo pozvati poznate sportaše, glumce ili umjetnike koji bi se s polaznicima družili, igrali, razgovarali i naravno fotografirali.

O Malim sportašima

Društvo športske rekreacije "Mali športaši" je registrirano 2005. godine kao udruga za provođenje univerzalnog sportskog programa namijenjenog djeci predškolskog uzrasta i osnovnoškolcima do deset godina. Pod sve prepoznatljivijim imenom "Mali sportaši", univerzalni sportski program provodimo u trideset zagrebačkih vrtića i četiri sportske akademije u kojima trenutno trenira preko 800 malih sportaša i sportašica koje vode više od dvadeset iskusnih trenerica i trenera.

S ponosom naglašavamo kako je do sada kroz naše programe prošlo više od 7000 nasmijanih malih sportaša i sportašica. Osnovni program, verificiran od Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta Republike Hrvatske, provodimo tijekom cijele vrtićke/školske godine, dva puta tjedno po 45 minuta.

Program nije usmjeren na stvaranje vrhunskih sportaša i ranu specijalizaciju, već na poticanje optimalnog i cjelokupnog razvoja djeteta. Programom želimo unaprijediti psihofizički razvoj djeteta, razvoj kreativnosti te osjećaj zajedništva uz isticanje individualnih kvaliteta svakog polaznika. Cilj je, stoga, kroz igru, maštu, puno zabave i smijeha dijete uvesti u svijet sporta kako bi imalo što bolji uvid u značajnost sporta i tjelesnog vježbanja pri čemu se razvijaju motoričke sposobnosti djeteta s naglaskom na njihovu povezanost sa zdravljem i zdravim načinom života.

Osim osnovnog programa univerzalne sportske škole organiziramo i sportsku igraonicu, školu rolanja za djecu i odrasle, školu plivanja, školu skijanja i boardanja, školu tenisa, sportske rođendane, zimovanje i ljetni kamp u Zagrebu.

Svake godine organiziramo i događaje koji redovito okupljaju veliki broj naših polaznika, roditelja i prijatelja, a to su: 

"Olimpijada Malih sportaša"
- zajednički trening na kojem sudjeluju sportaši iz svih vrtića i sportskih akademija i koji se održava na kraju svake sezone te okuplja preko 2000 ljudi(malih sportaša, njihovih obitelji i prijatelja) 

"Mali sportaši velikog srca"
– humanitarno sportski događaj koji organiziramo svakog prosinca kada Mali sportaši u suradnji sa svojim članovima darivaju djecu iz domova bez odgovarajuće roditeljske skrbi

Više informacija o Sportskoj akademiji Mali sportaši možete saznati na: Mali sportaši website, Mali sportaši FB, Mali sportaši Twitter

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!