Fanatik

Sve čari Azijskih igara: Japan – Maldivi 79:0!

Davor Kovačević • utorak, 23.09.2014.
Sve čari Azijskih igara: Japan – Maldivi 79:0!
Foto: EPA

Vidjevši rezultat, vjerojatno ste se zapitali o kojem sportu je riječ. No da vam približimo, nije riječ o košarci što bi bila prva asocijacija, već o ženskom rukometnom natjecanju u sklopu Azijskih igara. I da, hokejaškim rječnikom rečeno, japanska golmanica Sato Shiroishi ostvarila je shotout.

U Koreji se trenutno održavaju Azijske igre, a više od svega pozornost je pobudio rezultat jedne rukometne utakmice. Naime, Japan i Maldivi odigrali su rukometnu utakmicu u kojem su Japanke svoje egzotične protivnice, vjerovali ili ne, ostavile bez pogotka u čitavih 60 minuta utakmice.

Na poluvremenu utakmice bilo je već 40 razlike za Japan, a u drugom poluvremenu Japanke su bile nešto „blaže“ i postigle 39 zgoditaka. Sve igračice su postigle barem dva gola, a izvjesna Aizawa ih je postigla 16.

Japanska golmanica Shiroishi imala je stopostotni učinak na svojim vratima obranivši sva 22 udarca koje su reprezentativke Maldiva uputile prema golu. Vjerovatno ćete pomisliti da bi i klinke iz vaše ulice uspjele zabiti barem pogodak, no,eto, Maldivkama ni to nije pošlo za rukom te su pokazale sve čari Azijskih igara.

Inače, Maldivski rukometni savez osnovan je 2007. godine, a od 2011. član je i Svjetske rukometne federacije.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

Top temaFanatik
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!