Fanatik

"Mali sportaši velikog srca" i ovog prosinca daruju vršnjake bez odgovarajuće roditeljske skrbi

Mihaela Bradovski • subota, 06.12.2014.
"Mali sportaši velikog srca" i ovog prosinca daruju vršnjake bez odgovarajuće roditeljske skrbi

"Mali sportaši velikog srca" je humanitarno-sportski događaj koji svake godine u prosincu, nekoliko dana prije Božića, organizira sportska Akademija Mali sportaši. Ovogodišnja priredba održat će se 20. prosinca...

Slika 2 od 2.

Sada već tradicionalan događaj privlači sve više malih sportaša, njihovih roditelja i poznatih gostiju koji se svake godine pridruže plemenitoj akciji darivanja djece bez odgovarajuće roditeljske skrbi.

Osma za redom humanitarna priredba Akademije Mali sportaši održat će se u subotu, 20. prosinca 2014. godine u 15.00 sati u Sportskoj dvorani "Kutija šibica" (Veprinačka 16, Zagreb), a zamišljena je kao kombinacija prikaza sportskih igara koje mali sportaši igraju u svojim vrtićima i sportskim akademijama te zabave s gostima, a sve s naglaskom na humanitarnu komponentu.

Svaki mali sportaš koji sudjeluje na događaju daruje svoju igračku za djecu bez odgovarajuće roditeljske skrbi iz Caritasove kuće Svete Terezije od malog Isusa, Vrhovec i djecu iz kuće Svetog Josipa iz Hrvatskog Leskovca. Osim igračaka, roditelji će sakupljati i razne potrepštine, poput pelena, odjeće, obuće, higijenskih potrepština, hrane, praška za rublje i ostalih korisnih stvari.

Osim glavnog cilja, skupljanja što više potrebnih stvari, članove Akademije kroz ovaj se događaj od malena senzibilizira i educira o jednom od načina brige za one kojima je ta briga najpotrebnija. Sve navedeno radi se kroz igru, zabavu, obilje smijeha i pozitivnih predblagdanskih vibracija.

Slika 1 od 1.

Mali sportaši tako planiraju okupiti oko 500 djece predškolskog uzrasta, polaznika programa Mali sportaši, oko 1000 posjetitelja (roditelja, rodbine, prijatelja). Priredbu će posjetiti i rukometašice RK Lokomotiva i drugi poznati sportaši i gosti, a kako bi sve prošlo u najboljem redu, za vrijeme događaja, s malim će se sportašima igrati 30 trenera kojima će pomagati isto toliko volontera.

Vrijedi podsjetiti kako je u tekućoj godini ovo drugi humanitarni događaj u organizaciji Akademije Mali sportaši. Također tradicionalna "Olimpijada malih sportaša" održana u svibnju postala je "Humanitarka malih sportaša" na kojima su uspješno skupljena potrebna sredstva za potopljenu Slavoniju.

Velikim odazivom na humanitarnu akciju "I malo je puno" svi su sudionici još jednom pokazali svoju solidarnost i dobrotu na djelu, a isto je u planu i 20. prosinca kada su na redu djeca iz Caritasove kuće Svete Terezije od malog Isusa, Vrhovec i djecu iz kuće Svetog Josipa iz Hrvatskog Leskovca.

Više informacija na službenoj i na Facebook stranici.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!