Intervju

Bundović: "Sustav četiri uvijek pali"

Ivana Strahija • subota, 10.12.2005.

Mjesto glavnog stratega međimurskog drugoligaša Čakovca u 14. je kolu ovogodišnjeg prvenstva preuzeo Jadranko Bundović, a momčad je u tih sedam kola osvojila čak 11 bodova i ostvarila pozitivnu gol razliku. Poznati drugoligaški trener kaže da je njegova tajna u "sustavu četiri"...

Sredinom jeseni Jadranko Bundović zaposjeo je trenersku klupu Čakovca. Situacija u momčadi tada je bila daleko od bajne, no novi je trener očito bio pozitivan šok: "Jesen smo završili na osmom mjestu, sa svega bodom zaostatka za Marsonijom. Učinak je vidno bolji, osvojili smo čak 52% bodova i što je najvažnije, imamo pozitivnu gol razliku u ovih sedam kola. Mogli smo osvojiti i više bodova da smo svi dali još malo. Nositelji momčadi zasigurno su bili Stjepan Caban, Dejan Mezga, Ivan Đurkin, Denis Srnec i Želimir Mešnjak, dok su me Danijel i Nikola Novak, Stanko Štefok, Dario Šoltić te Denis Golubić malo razočarali. Premda sam u načelu zadovoljan, teško mi je pala utakmica s Belišćem i vrlo neugodnih 1:5 na domaćem terenu. Ipak, ta je utakmica bila van normalnih okvira naše igre, pa preko toga treba prijeći."

Slika 1 od 2.

Bundović smatra da je za podizanje atmosfere u ekipi, uz pojačan rad na treninzima, zaslužan i "sustav četiri": "Sa svim svojim ekipama uvijek igram taj sustav, jer je mnogo moderniji i omogućava bolju kontrolu igre u bilo kojoj fazi i protiv bilo kojeg protivnika. Zahtjevi za trenera i igrače su u tom sustavu veći, metodologija treninga je drukčija od standardne, potrebna je i veća komunikacija na tehničko-taktičkoj razini za vrijeme igre. "Sustav četiri" uvijek pali, Čakovec je samo novi dokaz za to."

Jedan od ciljeva Čakovca u ovom prvenstvu je osvajanje najmanje sedmog mjesta drugoligaške ljestvice, pozicija koja bi mu omogućila borbu za ulazak u jedinstvenu drugu ligu. "Ja sam već isprobao jedinstvenu drugu ligu s Bjelovarom i mogu reći da je ta zamisao dobra. Trenutno postoji razlika između Sjevera i Juga. U južnoj skupini drugoligaša mnogo se više ulaže u igrače i nogomet je kvalitetniji, bliži prvoligaškom, dok sjeverna skupina ima lošije uvjete. Jedinstvena druga liga omogućit će razvoj i modernizaciju drugoligaškog nogometa, a mladim će igračima biti lakše uz kvalitetan rad i natjecanje napredovati u prvoligaške klubove", smatra Bundović.

Pred Čakovcem i trenerom Bundovićem su pregovori oko proljetnog dijela sezone. Bundović će Upravi kluba podastrti statističke podatke i učinak, a sve je ostalo stvar dogovora: "Još se nismo striktno dogovorili hoću li i na proljeće voditi ekipu, pa još ne mogu govoriti o planovima za pripreme ili transfer listi. Jedno je ipak sigurno, potrebno je apsolutno usklađivanje svih aspekata nogometnog kluba kako bi se ostvarili željeni rezultati. Za konačni su učinak odgovorni svi, od trenera i igrača do Uprave, financija i uvjeta treninga. Vjerujem u čakovečku momčad i svoj rad, znam da možemo bolje i više", zaključuje Jadranko Bundović.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!