Intervju

Bagarić: "Neću igrati!"

Bernard Jurišić • petak, 29.06.2007.

Lošim vijestima za hrvatsku košarkašku reprezentaciju nema kraja. Nakon što smo objavili otkaze Nikole Vujčića i Andrije Žižića, u ekskluzivnom razgovoru za Sportnet.hr konačni otkaz izborniku Jasminu Repeši potvrdio je i Dalibor Bagarić...

Istog dana kad je objavio listu igrača za Europsko prvenstvo u Španjolskoj, Jasmin Repeša suočio se s još dva otkaza. Centarska linija naše reprezentacije bit će lišena usluga Nikole Vujčića, Andrije Žižića i - Dalibora Bagarića.

Igrač španjolske Girone potvrdio je u ekskluzivnom razgovoru za Sportnet.hr kako će reprezentacija u Španjolskoj biti oslabljena i za njegove usluge.

"Tek sam danas saznao da sam na listi, nitko me nije kontaktirao prije toga. Čim sam saznao da sam na spisku nazvao sam izbornika Repešu i iznio mu svoj stav da na mene ovog puta ne može računati."

"Bagi" je svoj otkaz obrazložio konkretnim objašnjenjem. "Nekorektnost Saveza jedini je razlog što neću nastupiti na narednom Europskom prvenstvu. Preko nekih stvari ne mogu tek tako prijeći, a ono što su meni napravili prošle sezone zaista je nekorektno."

O čemu je riječ?
"Savez je inzistirao na mojoj suspenziji kod Fibe zbog toga što nisam bio na kvalifikacijama prošlog rujna. Tada su i Savez i izbornik znali da nisam mogao igrati zbog ozljede koju sam na vrijeme prijavio i zbog koje sam pauzirao i u klubu. No HKS me je prijavio Fibi, a s obzirom da je moj klub igrao u Fiba Kupu, prijetila mi je suspenzija iz tog natjecanja. Na kraju je Girona odlučila platiti odštetu od 27.000 eura samo da izbjegnem dugotrajni proces, tijekom kojeg ne bih mogao igrati u tom natjecanju."

Iz Saveza su se branili kako nisu imali ništa protiv vas osobno, a odštetu je ionako platio klub?
"Pa za mene su tražili suspenziju, a ne za klub. Srećom da je klub stao iza mene, jer su me mogli ostaviti da se sam 'svađam' i riješavam probleme sa svojim Savezom."

Dakle ni vaša odluka nema veze s prijašnjim otkazima?
"Nema apsolutno nikakve veze. Jedini razlog je to što me je svojim potezom HKS i povrijedio i uvrijedio, a ja nisam takav čovjek da mogu glumiti da mi je svejedno. Kad sam ja njih zvao i trebao, kad sam htio da riješimo ta otvorena pitanja bez prijetnji i suspenzija, nitko mi se nije javljao. Mjesecima me nitko nije nazvao da me upita bilo što u vezi reprezentacije, zato sam im odluku i priopćio tek danas, kad sam saznao da me Repeša pozvao. Jednostavno preko nekih stvari ne mogu prijeći."

Kakav će biti vaš odnos s reprezentacijom u budućnosti?
"Sad je sve što se događalo još 'vruće', no što će biti kasnije zaista mi je teško prognozirati. Ja imam svoje ime i prezime, imam ugled u košarkaškom svijetu i sve što tražim je da mi se pokaže malo poštovanja. Ne može se prema meni netko odnositi na jedan način kad ja njih trebam, a na drugi kad oni mene trebaju."

Centarska linija s ova tri otkaza bit će značajno oslabljena, posebno ako se zna da se na izbornikovom popisu nisu našli primjerice Nicević, Lončar i Šundov?
"Žao mi je, ali što je tu je. Imamo mi jako puno dobrih igrača na centarskim pozicijama i vjerujem da će pronaći prava kombinacija. Ja ću svim srcem navijati za Hrvatsku i svim momcima želim sve najbolje i da doguraju što dalje."

Izbornik Jasmin Repeša jutros je na konferenciji za novinare izjavio kako se čuo sa svim igračima na svom spisku i kako nitko osim Vujčića neće otkazati. Samo nekoliko sati kasnije, dvojica s te liste negirali su da su imali ikakve kontakte bilo s izbornikom, bilo sa Savezom već mjesecima i odlučno odbili mogućnost da nastupe na Europskom prvenstvu.

Bez obzira što je najlakše svaliti odgovornost isključivo na leđa igrača koji su poslali "odbijenice", prilično je jasno da još netko u cijeloj priči nije odradio svoj posao. Ili barem ne - dobro.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!