Intervju

Ivanković: "Poluprilike se u Europi moraju zabiti"

Vedran Attias • četvrtak, 20.09.2007.

Na konferenciji za novinare poslije utakmice trener Modrih Branko Ivanković govorio je isto kao i poslije utakmice s Werderom - Dinamo je igrao dobro, imali su više loptu u nogama, više udaraca, ali i (opet) je izgubio...

Trener Dinama utakmicu je ovako prokomentirao: "Nažalost, doživjeli smo jedan poraz. Očekivali smo jednu ovakvu - tešku, tvrdu i neizvjesnu utakmicu. Znali smo kvalitetu Ajaxa, koji je vrlo nesretno ispao iz Lige prvaka i moje je mišljenje kako smo dobro parirali Ajaxu. U prvom dijelu smo kontrolirali igru u svim segmentima - uputili više udaraca, stvarali poluprilike i bili opasni. Jedna glupa i početnička pogreška donijela je prednost Ajaxu, koji je jedna iskusna momčad koja je svoju sretno stečenu prednosti čuvala do kraja utakmice."

Objasnio je i izmjene koje je povukao: "Mi smo pokušali izmjenama promijeniti ritam i dodati još jednu veću dozu agresivnosti, no nažalost nismo uspjeli i izgubili smo utakmicu." Za trenera Modrih ništa nije izgubljeno: "Ja čestitam protivnicima na pobjedi 1:0, no uzvrat je za četrnaest dana i imamo pravo željeti i htjeti napraviti jedno iznenađenje - bez obzira na snagu naših protivnika."

Novinare je zanimalo je li dio taktike trenera Modrih bilo mnogo međusobnih dodavanja između obrambenih igrača, koje je na kraju i dovelo do pogotka ili su ta dodavanja bila "viša sila" zbog nedostatka ideje: "Ta greška koja se desila, ne smije se desiti na tom dijelu terena. Takve lopte moraju ići što dalje od gola, a ako treba čak i u nekontroliranom pravcu. Vidjeli ste i sami, kako je Ajax igrao samo s jednim napadačem i kako je njihova želja bila obraniti se i ne primiti gol, pa je jasno kako je teško protiv tako zgusnutog protivnika brzo stvoriti priliku."

Trener Dinama žali za propuštenim prilikama i svjestan je kako se u Europi takvi promašaji kažnjavaju: "Mi smo stvorili neke poluprilike i prilike, no nismo ih uspjeli iskoristiti, a ako se ovakva utakmica želi pobijediti - takve se stvari moraju iskoristiti." Nizozemski novinari pitalu su domaćeg trenera je li ga možda iznenadila taktika Ajaxa: "Nije me iznenadila. Po sastavu momčadi bila mi je jasna ideja trenera Ajaxa. Jasno mi je bilo kako je Ajax odlučio po svaku cijenu ne primiti gol."

Sljedeće pitanje novinara bilo je upućeno na Dinamovu igru koja je dopustila Ajaxovim igračima slobodna dodavanja, a i veliku slobodu veznim igračima: "Mi smo bili bolji u onom dijelu koji je specifičan za Ajax, a to je jedna brza igra i čuvanje lopte. Naša ideja je bila zabiti gol, no njihova obrana je bila jako čvrsta. To su sve reprezentativci Nizozemske, uključujući i vratara, znači to su vrlo iskusni i kvalitetni igrači i nije ih jednostavno probiti."

Usporedbu Werdera i Ajaxa Dinamov trener nije htio raditi: "Jedni i drugi su jaki i snažni protivnici. Teško ih je usporediti jer Ajax igra na drugačiji način. U uvoj utakmici su se drukčije postavili nego Werder, ali i jedni i drugi su jako snažne momčadi."

Dinamo će u Amsterdamu biti jači za Carlosa i Mandžukića i trener Modrih se nada kako će Dinamo u Areni pružiti jednu dobru partiju. Koliko Dinamo može bolje od ovoga vrlo je upitno, no u Dinamu se nadaju kako mogu iznenaditi u gostima...

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!