Intervju

Ivanković: "Naša je pobjeda čista"

Zoran Zdelar • srijeda, 24.10.2007.

Najavljujući Kup utakmicu osmine finala sa Šibenikom, Dinamov trener Branko Ivanković dobar dio konferencije posvetio je monologu o subotnjem suđenju. Ivanković ne dvoji kako je pobjeda njegove momčadi na Šubićevcu potpuno čista, a zanima ga zbog čega se nitko ne bavi temama poput katastrofalnog travnjaka ili zbog čega je Mikiću pukla ključna kost...

Nisu Dinamovci ostali nakon subotnje prvenstvene utakmice u Dalmaciji bez obzira što ponovno sa Šibenikom igraju danas za plasman u četvrtfinale Kupa Hrvatske. Jedan od razloga je i svečano obilježavanje 40. obljetnice osvajanja jedinog europskog klupskog trofeja. Obzirom na atmosferu koja se stvorila nakon odigrane utakmice, ovako je možda čak i bolje za sve strane. Sa Šubićevca su stizale žalbe kako se ne bi trebalo krasti "jadnog malog Šibenika", a Dinamov trener još uvijek je prilično ogorčen na pojedine napise u medijima.

Ako se pita Ivankovića, u Dinamovoj pobjedi nema apsolutno ničeg spornog te je nezadovoljan tretmanom njegove momčadi nakon osvojena nova tri boda. "Strašno me smeta omalovažavanje i podcjenjivanje naše pobjede u Šibeniku prije četiri dana. Optužuju se suci i mnoge druge osobe, a naša je pobjeda bila potpuno čista. Mi smo jednostavno bili bolja momčad", smatra profesor.

Još uvijek nije otkriveno sa sigurnošću je li pogodak Ognjena Vukojevića trebao biti poništen zbog zaleđa, ali kod Ivankovića takvim dvojbama nema mjesta. "Sve sporne situacije na toj utakmice su regularne. Vidio sam u nekim medijima fotografije po kojima bi se moglo zaključiti da se nalazi u zaleđu. Neću reći kako je to pokvareno, ali te fotografije nisu vjerodostojne jer nisu snimljene u pravom trenutku."

"Žao mi je što se stalno spominje pomoć sudaca našoj momčadi. Analizirajte utakmice pa prebrojite koliko su nama suci zapravo pomogli, a koliko odmogli. Umjesto toga, nitko ne postavlja pitanje zbog čega je na toj utakmici Mikiću pukla ključna kost, zbog čega je bilo 40 prekršaja ili zašto je teren bio u onakvom stanju", kazao je prilično nezadovoljni Ivanković.

Ivanković je od svog dolaska u Maksimir već dokazao kako ne želi previše komentirati odluke sudaca. Na pitanje prije uzvratne utakmice s bremenskim Werderom boji li se da bi sudac mogao odlučiti pobjednika, Ivanković se nije htio upuštati u rasprave, a slična situacija je bila i ovog puta. "Sudac će biti sigurno pod pritiskom. Čitava atmosfera se i stvara upravo zbog toga. No, mi u klubu nikad nismo ni razgovarali o sucu, ma tko god on bio. Vjerujem u poštenje sudaca, a jednako tako sam svjestan i da mogu pogriješiti."

"Svjedoci ste i sami brojnim raspravama u najvišim organima Fife i Uefe i to sve u cilju da se kriteriji ujednače. Faktor pogreške jedna je od draži nogometa i osobno nisam za uvođenje moderne tehnologije kao što se to učinilo u tenisu ili ragbiju. Ne sumnjam da će sudac danas protiv Šibenika biti korektan te pokušati svoj posao obaviti što kvalitetnije", završio je Dinamov trener.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!