Intervju

Stipe Modrić - "sinjski Slovenac"

Saša Miškulin • utorak, 16.01.2001.


Sinjanin Stipe Modrić već duže vrijeme boravi u Ljubljani i može se reći da je i odrastao u Olimpiji. Na početku svoje košarkaške karijere igrao je Alkar iz Sinja, gdje ga je zapazio današnji uspješni i veliki slovenski strateg Zmago Sagadin, dok je boravio u Splitu trenirajući ekipu Splita. Kad se je Sagadin vratio u Olimpiju, pozvao je i Modrića da dođe u Sloveniju. Iako je u isto vrijeme dobio ponudu od Cibone, Modrić se odlučio za Olimpiju. Naša slovenska ekipa porazgovarala je s jednim iz kolonije Hrvata u najtrofejnijem slovenskom klubu...

Stipe Modrić rođen je 8. svibnja 1979. u Sinju. Igrao je za juniore Olimpije, nakon čega je bio posuđen Slovanu, te se nakon godinu dana opet vratio Olimpiji. Ove je godine postao član prve petorke, dok ga od parekta nisu udaljile ozljede. Dobio je i slovensko državljanstvo i u narednim utakmicama kvalifikacija za Europsko prvenstvo, igrat će za reprezentaciju Slovenije.

Dan poslje njegove prve utakmice u ULEB ligi, našli smo se u njegovom stanu, da bismo mu postavili nekoliko pitanja i predstavili ga širem hrvatskom auditoriju, koji ga slabo poznaje.

Što misliš, kako si odigrao svoju prvu utakmicu u ULEB ligi protiv Hapoela?
"Najgora su mi pitanja, kad moraš sam o sebi pričati. S obzirom, koilko sam pauzirao, jako sam zadovoljan, a još više s tim, da sam ostao zdrav."


Hrvatski dvojac u Ljubljani - Modrić i Kovačić (Snimio: Nikola Movrić)

Koliki ti je još ugovor u Union Olimpiji i da li imaš kakvu ideju što poslje?
"Ugovor mi traje još ovu i slijedeću sezonu. Zasad ni nemam nekakvu ideju, samo mi je važno da čim bolje odigram. Volio bih ostati u Olimpiji jer sam ovdje stekao puno prijatelja."

Kad bi te sad zvala Cibona, da li bi se vratio u Hrvatsku?
"Teško da bih išao sada u bilo koji drugi klub. U Olimpiji mi je dobro, dobio sam i slovensko državljanstvo, tu sam zadovoljan."

Kakvi su planovi Union Olimpije za ovu sezonu?
"Plan je kao i uvjek - osvojiti prvenstvo i kup a u Europi doći čim dalje."

Koji ti je najdraži klub u NBA i imaš li ambiciju jednog dana okušati se preko Atlantika?
"Najdraži su mi Boston Celticsi. Ma ustvari, otkad Kuki nije više toliko na parketu, ne pratim baš NBA. Više pratim europsku košarku."

Reci mi tvoje mišljenje o potencijalnoj Jadranskoj ligi.
"Pa volio bhi igrati u takvoj ligi. Ne znam, ma super bi bilo odigrati protiv starih rivala: Crvene zvezde, Partizana, Cibone i svih ostalih. Ali sumnjam da će se to ostvariti. Znam da Srba ispočetka ne bi biloo. Teško je to pitanje. Ne znam ni kako bi onda natjecanje izgledalo u Sloveniji. Ako bi tada samo stigli odigrati playoff, možda bi bili i prvaci Slovenije", u šali je nastavio Stipe.

Sa kime se najviše družiš?
"Najviše s Golemcem i Paravinjom, a inače se družim sa svima. Prava smo ekipa."

Uskoro ćeš odigrati svoju prvu utakmicu za reprezentaciju Slovenije. Kako bi i bilo igrati protiv Hrvatske?
"A sigurno bi mi bilo teško. Neki moraju razumjeti, da ja nisam okrenuo leđa svojoj Domovini jer je lakše ući u reprezentaciju Slovenije nego Hrvatske, a time što ću odigati za Sloveniju, lakše će mi biti dalje u karijeri. Takva je situacija.."

Koji sport još voliš?
"Nogomet je broj jedan, skoro ga više volim nego košarku. Igrao sam libera u Junaku, sjećam se kako je bio stoper malo slabiji, ha, ha". Mislio je na svog najboljega prijatelja Peru, koji je bio u to vrijeme kod njega u gostima.

Za koga navijaš?
"Pa Hajduk mi je u srcu. A što si ti mislio da ću reći?"

Kakve ti se čine cure u Ljubljani?
"Sve su Slovenke ko manekenke. Nisu kao u Hrvatskoj, ali nađe se..."

Poslje njegovog ne baš darovitog pjevanja, zahvali smo se Stipi za odgovore na naša pitanja, te mu poželjeli puno sreće u narednim utakmicama. Kako u Olimpiji, tako i u slovenskoj reprezentaciji...

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

KošarkaIntervju
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!