Rukomet

Dvoršek: "Zamet nas je podcijenio"

Željko Kubatka • nedjelja, 14.03.2010.
Dvoršek: "Zamet nas je podcijenio"
Foto: Dragan Kovač

U zanimljivoj i neizvjesnoj utakmici Trešnjevka je u gostima kod Zameta pokazala odličnu igru i zasluženo se prva plasirala u završnicu Kupa Hrvatske za rukometašice. Za Sportnet.hr, najzaslužniji u pobjedi Trešnjevke, trener Boris Dvoršek, i najbolja igračica utakmice Renata Knježević komentiraju pobjedu Zelenih….

U prvoj utakmici četvrfinale Kupa sastali su se Zamet i Trešnjevka. Gošće su neočekivano pobijedile i osigurale završnicu Kupa. Trener zelenih s Trešnjevke Boris Dvoršek je za Sportnet.hr rekao: "Definitivno smo bili bolji i zasluženo pobijedili, prvo poluvrijeme je bilo u egalu, malo vodili mi, malo oni, a drugo smo mi bili puno bolji, vodili i po šest razlike, 26:20 i 27:21. Dva puta smo izgubili od njih u prvenstvu ove godine i baš na ovoj zadnjoj koju smo izgubili 37:23 smo napravili analizu i taktičku pripremu za ovu tekmu. Odigrali smo odličnu 6:0 obranu, zaustavili Havić, koja je zabila samo dva gola, ali i kompletnu njihovu vanjsku liniju, snimili smo ih i tak se postavili da jednostavno nisu mogle proći kraj naše obrane, i sto je jako važno u drugom poluvremenu smo im zaustavili pivota Ježić koja nas je dosta mučila u prvom poluvremenu, i zaustavili smo im kontru."

Nakon dvije pobjede u prvenstvu očekivala se sigurna pobjeda Zameta?
"Mi smo sad u puno boljoj formi nego na početku prvenstva (drugog dijela), i kad dobro igraju Jukopila i Zovko, kao što su igrale ovu utakmicu, mi smo puno jači, a i Renata Knježević je odigrala konačno pravu tekmu i bila naš najbolji igrač. Uglavnom dobili smo sa kolektivnom obranom, velikom borbenošću i vrlo strpljivim i discipliniranim napadom, konačno smo igrali na nivou na kojem smo igrali jesenski dio prvenstva kad smo bili drugi. Zamet nas je možda malo i podcijenio nakon pobjeda u prvenstvu, puno su njihove igračice promašivale, dosta čistih zicera, pogotovo Vuković. Kod njih solidne Brčic, Ježić, Stojković, Marić, kod nas odlične Knježevic, Zovko, Jug i Jukopila. Naši golmani bolji od njihovih. Sve u svemu zasluženo smo u polufinalu kupa, a iskreno to nam je i bio cilj, a i vjerovali smo da možemo dobiti Zameta u Rijeci, pogotovo što smo konačno bili kompletni."

I najbolju igračicu utakmice i hrvatsku reprezentativku Renatu Knježević smo zamolili za komentar: "Ovo nam je bila idealna prilika da im uzvratimo za prvenstveni poraz od 14 razlike u prvom kolu ovog dijela prvenstva. Ušle smo vrlo motivirano u utakmicu, znajući njihove dobre strane, pripremili smo čvrstu i agresivnu obranu i zatvorili najopasnije igračice. Pametnom igrom u napadu, te agresivnom igrom u obrani stvarali smo razliku za miran kraj utakmice, u jednom dijelu bilo je i +6 za nas, na kraju ipak malo opuštanje, no pobjeda nije dolazila u pitanje. Čestitke suigračicama, treneru te stručnom stožeru, velika pobjeda za polufinale Kupa."

Kup Hrvatske za rukometašice, četvrfinale:
Zamet – Trešnjevka 25:27

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!