Ostali sportovi

"Rezultat sa Svjetskog nije uspjeh"

Matej Milanović • petak, 12.11.2010.
"Rezultat sa Svjetskog nije uspjeh"

Hrvatske odbojkašice ispale su sa Svjetskog prvenstva u Japanu već nakon prvog kruga. O nastupima u Aziji, o velikoj pobjedi s Kubom i debaklu s Tajlandom, za Sportnet.hr govorila je Jelena Alajbeg...

Kako je bilo igrati na Svjetskom prvenstvu?

"Osjećaj je bio fenomenalan, sudjelovati na tako velikom natjecanju i biti među svim tim ekipama. Žao mi je samo što je bilo kraće od očekivanog. Ali, to nam je bila prilika da zaigramo sa najjačima i vidimo gdje smo i na čemu moramo raditi."

U prvoj utakmici odmah ste srušile Kubu. Kako ocjenjujete tu utakmicu i kakav je osjećaj bio poraziti jednu od reprezentacija koje su pisale povijest ovog sporta?

"Pobjeda nad Kubom, u šali govorimo da je to za nas bilo finale. Nakon takve pobjede čini ti se da možeš sve. Bilo je potpuno neočekivano, jer ne samo da je bila prva utakmica, nego se i zna kakvu reputaciju i povijest ima Kuba, bez obzira na to što su u Japanu dosta pomlađene. Ušle smo u utakmicu misleći da moramo dati sve od sebe, pa kako god završilo. Završilo je da smo slavile i ispraznile se. Potrošile smo se i fizički i emotivno u toj utakmici te smo nakon nje bile ispražnjene. Možda je to, uz umor, utjecalo na sve ono što se događalo u idućim utakmicama."

Nakon nevjerojatne pobjede nad Kubom dogodio se poraz sa SAD-om i potom debakl s Tajlandom, koji nas je koštao prolaska u idući krug. Što se dogodilo u tom dvoboju?

"Protiv Tajlanda činilo se kao da nam ništa ne ide. Prvenstveno nismo imale blok i krivo smo postavljale obranu. Uz to nismo uspijevale riješiti prvi napad. Nismo znale iskoristiti prednosti koje imamo nad njima i totalno smo se izgubile u njihovoj igri. Po prvi put smo nastupile protiv nekoga tko koristi tako brzi stil igre. Nismo se dovoljno brzo prilagodile i to smo platile. Ako ništa drugo, to je iskustvo više. U budućim situacijama znat ćemo se bolje pripremiti i brže reagirati."

Kako biste na kraju opisali nastupe na turniru i kako stoji hrvatska ženska odbojka u odnosu na Europsko prvenstvo prošle godine. Je li ovo korak naprijed, ili korak nazad?

"Nastupi su bili u redu. Bilo je nekih stvari koje su išle kako treba i nekih koje nisu funkcionirale kao inače, pritom u prvom redu mislim na servis. Znači da se bolje od ovoga sigurno može. U odnosu na Europsko ovo je napredak u igri, u samopouzdanju i rekla bih u svemu općenito. Ali, ako gledamo rezultat, onda je ovo Svjetsko prvenstvo za nas nije bilo uspješno. Znamo da smo imale prilike i da smo ih propustile. No, to je sad gotovo. Na treneru i stručnom stožeru je da sve to analiziraju i donesu zaključke, a na nama da krenemo dalje u potrazi za novim pobjedama."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • cameosis12.11.2010. u 09:32
    šteta je da nisu bile smještene u tokiju, da ih idem viditi ... k vragu.
    cameosis