Rukomet

Obrvan: "Bit će promjena u treningu i igri"

Razgovarala: Ivana Strahija • nedjelja, 29.05.2011.
Obrvan: "Bit će promjena u treningu i igri"
Foto: Davor Sajko

Iza Zagreba je još jedna sezona u kojoj je osvojeno i prvenstvo i kup. Trener Ivica Obrvan, koji je CO Zagreb preuzeo nakon Nenada Kljaića početkom veljače ove godine, za Sportnet priča kako je on doživio sezonu i kakva će biti ona koja dolazi.

Kakvom vam se čini sezona iza Zagreba?

"Bilo je turbulentno, imali smo dosta ozljeda. Ljubo Vukić je recimo prošlog tjedna odigrao prvu službenu utakmicu nakon šest mjeseci stanke, dok se Zlatko Horvat još uvijek nije vratio nakon operacije križnih ligamenata. U najključnijem dijelu sezone ostali smo bez Tončija Valčića, bili smo bez njega u eliminacijskoj utakmici s Rhein Neckar Löwenom. Ivano Balić je također bio često načet ozljedama, pa nisam imao cijelu ekipu na raspolaganju."

U smislu rezultata?

"Mogu biti zadovoljan onime što smo odigrali u Europi, a i u domaćem prvenstvu. Napravio sam bazu, podlogu, za sljedeće prvenstvo."

U novoj sezoni imat ćete i dalje na raspolaganju Tončija Valčića, s kojim je klub uspio nakon napornih pregovora dogovoriti ostanak.

"On je naš domaći igrač, najiskusniji uz Ivana Balića. Klub nije u mogućnosti financijski ulaziti u nekakve velike transfere, pa će njegov ostanak biti jedno od važnih pojačanja. Nadam se da će iduće sezone, uz kvalitetnu pripremu, on biti jedan od naših ključnih igrača."

Mnogo se u medijima piše o Igoru Aniću kao novom igraču Zagreba. Što vi mislite o tome i hoće li se taj transfer i ostvariti?

"Trebamo tri pivota, ali mislim da od ideje s Igorom Anićem u novoj sezoni neće biti ništa. On još ima ugovor s Gummersbachom. Poziciju pivota imali smo pokrivenu s Michalom Kopčom, no on je, zbog revizije ugovora i nešto manje minutaže u ligi koja je dosta slabija, odlučio potražiti drugi klub i najvjerojatnije će nas napustiti. Ako se to zbilja dogodi, pokrit ćemo se jednim od mlađih igrača iz hrvatske lige."

Što se mlađih igrača tiče, u ekipu vam stiže najbolji igrač i strijelac posljednjeg Europskog prvenstva za kadete, Ante Kaleb.

"Na toj se konstataciji za sada treba zadržati. Ne smijemo u idućim sezonama od njega očekivati ne znam kakvi doprinos, on je vrlo mlad i treba se aklimatizirati što se tiče treninga i postepeno dobivati minutažu. On me neodoljivo podsjeća na Domagoja Duvnjaka svojom konstitucijom, a znamo svi koliko se njega čekalo, sigurno par sezona da postane ono što je danas. Treba vremena, a u svakom slučaju je jako dobro što će mladi Kaleb biti s nama i osjetiti te jake treninge i utakmice. To će mu pomoći da kroz nekoliko sezona postane jedan odvažnih igrača hrvatske reprezentacije."

Koliko ste uspjeli u ovih par mjeseci provesti svoje trenerske ideje?

"Imao sam većinom natjecanja, pa nisam imao vremena insistirati na nečemu drugome. No, maksimalno sam 'snimio' situaciju, pa sad imam sliku što bih i kako želio. Volio bih nametnuti i ostvariti svoj pogled na treninge i način igre s početkom iduće sezone, kad budemo krenuli s pripremama i uigravanjem."

Bili ste vrlo uspješni s Gorenjem u Sloveniji, možete li usporediti hrvatsku i slovensku ligu?

"Slovenija sigurno nema ni jedan klub Zagrebove snage, a kvaliteta lige im se u zadnjih par godina spustila. No, imaju ono što Hrvatska nema, ujednačenost pet-šest klubova, gdje svatko svakoga može pobijediti, pa je liga vrlo zanimljiva i ima svoju draž. Bilo bi dobro da je takva i naša, da ima težih utakmica, govorim sa stajališta Zagreba, ali mi je jasno da se zbog financija to trenutno ne može ostvariti."

U rujnu bi trebala započeti Regionalna liga, to će Zagrebu donijeti jače utakmice?

"To je za Zagreb svakako plus, i zbog međunarodnih utakmica i zbog putovanja, što smo do sad imali samo u Ligi prvaka. Sigurno će to koristiti igračima, da bi uhvatili kvalitetan ritam i osjećaj odgovornosti i težine utakmica, što sad nemaju u Hrvatskoj."

SEHA liga, skupina A

1Motor Zaporožje 10314:274+4024
2Vardar Skoplje 10319:291+2824
3Prešov 10262:242+2015
4Vojvodina 10269:265+415
5Nexe Našice 10299:268+3112
6BSU 10235:358-1230

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik29.05.2011. u 17:06
    zagreb se trebao uhvatiti principa kojim se koristi medvescak...umjesto one ocajne regionalne lige koju su sklepali,bolje da su nekako isposlovali da igraju slovensku ligu di postoje 2-3 odlicna kluba ili madjarsku koja takodjer ima 2-3 odlicna kluba s kojima bi imali ravnopravnu borbu...a mladjim... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik29.05.2011. u 17:04
    regionalna liga,šta onda slaviš,da si prvak regiona?gluparija
    Obrisan korisnik