Nogomet

Bagarić: "Zatečen sam odlukom Uprave"

Razgovarao:Mario Plavčić • petak, 17.06.2011.
Bagarić: "Zatečen sam odlukom Uprave"
Foto: Hrvoje Knežević

Mnogi su ostali iznenađeni odlaskom Davora Bagarića iz Slavena. U Koprivnicu je otputovao u ponedjeljak navečer kako bi se pojavio na prozivci, a već sutra se vratio kući u Stare Mikanovce s raskinutim ugovorom. Koji su stvarni razlozi takvog epiloga, otkrio je čitateljima Sportneta...

Dugi niz godina proveo si u vinkovačkom prvoligašu, a Cibaliju si napustio prošlog ljeta, na koncu jedne od najuspješnijih sezona nebesko-plavih uopće. Nerijetko si bio u kombinacijama i Dinama i Hajduka, ipak, Cibalijin dres zamijenio si Slavenovim. Što je presudilo odlasku u Koprivnicu?

"U Vinkovcima sam boravio dugi niz godina, doživio sam zaista lijepe trenutke i rastanak mi je teško pao, no bilo je i crnih trenutaka - ozljeda križnih ligamenata, jedna pa druga, doživio sam prometnu nesreću, jednostavno, osjetio sam potrebu za promjenom sredine kako bih te loše stvari ostavio iza sebe. Uglavnom je bilo razumijevanja za takvu odluku i Cibaliju sam napustio bez ikakvih repova."

"U tom trenutku imao sam ponudu Splita, no Slaven Belupo je prvi reagirao, njima sam se obećao i to je presudilo u mom tadašnjem izboru. Jedan od razloga bio je i trener Mile Petković s kojim sam surađivao u Vinkovcima, a ujedno, on je i inzistirao na mom dolasku u Slaven Belupo."

Iako si stigao kao pojačanje, nekoliko uvodnih kola odgledao si s klupe za pričuve. Pomalo neobjašnjivo budući da su svima poznate tvoje kvalitete?

"Moram priznati da sam se i ja neugodno iznenadio. Nisam igrao ništa prvih šest kola. Zaista mi nije bilo jasno koji je razlog, pripreme sam odlično odradio i nisam očekivao da neću igrati. Prvi nastup sam upisao u sedmom kolu protiv Varteksa, a tko zna što bi bilo da se Rogulj nije ozlijedio. Tek tada sam dobio prigodu koju sam iskoristio i od tada sam bio standardan."

Priliku si u svakom slučaju iskoristio odigravši niz izvrsnih partija. Bio si jedan od ponajboljih Farmaceuta u sezoni iza nas, a to potvrđuje i statistika.

"Što se mene osobno tiče, mislim da sam bio konstantan. Postigao sam četiri pogotka i upisao osam asistencija, ukupno gledajući prvenstvene i kup susrete. Smatram da je to solidna statistika za jednog bočnog igrača, stoga vjerujem da sam ispunio očekivanja u protekloj sezoni."

Prije nekoliko dana otputovao si u Koprivnicu na prozivku, no tamo te dočekalo neugodno iznenađenje.

"Upravo tako. U ponedjeljak navečer krenuo sam s Milardovićem u Koprivnicu, a oko 21:30 primio sam poziv sportskog direktora koji mi je rekao da se ujutro javim u klub. Odmah mi je bilo sumnjivo jer sam se svakako ujutro trebao pojaviti na prozivci. Ipak, nisam mogao vjerovati da će doći do raskida ugovora."

"Ujutro sam se pojavio na razgovoru i direktor Markulin mi je ponudio raskid ugovora. Rekao sam mu da ću biti korektan i potpisati raskid bez ikakvih dodatnih potraživanja. Mogao sam ostati sjediti i trčkarati za dobru plaću, no to nisam htio jer mi je to ispod časti. Vjerujem u sebe i siguran sam da ću se snaći."

Koji su njihovi razlozi prekida suradnje?

"Rekli su mi da su u potpunosti zadovoljni onim što sam pružio u dresu Slavena, a kao razlog prekida suradnje naveli su isključivo financijske razloge, tj. da sam im preskup. Mislim da to nije osnovni razlog, no bespredmetno je sad o tome diskutirati - slobodan sam i to je to. Osobno mi smeta što mi to nisu javili prije petnaestak dana, a ne uoči same prozivke."

I tvoji, sada već bivši suigrači, ostali su zatečeni ovakvim epilogom?

"Kada sam ušao u svlačionicu pozdravljao sam se s dečkima, no oni u tom trenutku nisu ništa znali. Kada sam im rekao da odlazim, bili su poprilično zatečeni i ne samo oni nego svi koji su me ubrzo nazvali. Pokupio sam stvari i vratio se doma."

Što ćeš sada?

"Iskreno, još ne znam. Postoje neke ponude iz HNL-a, no neću žuriti s odlukom. Sada imam dovoljno vremena razmisliti i dobro izvagati neke stvari. Na stalnoj sam liniji sa svojim zastupnikom i nadam se da će se nešto pozitivno realizirati. Moj argument je dobra sezona, barem što se mene osobno tiče."

Ozljede su iza tebe. Kako se danas osjećaš?

"Srećom, već dulje vremena nemam nikakvih poteškoća. Operaciju sam imao prije godinu i osam mjeseci i od tada se osjećam izvrsno. Cijelu proteklu sezonu sam odradio bez ikakvih problema, a iskreno se nadam da će me zdravlje poslužiti i u buduće."

Gotovo svi prvoligaši odradili su prozivke i započeli pripreme za nadolazeću sezonu. Neplanski si ostao bez kluba pa pretpostavljam da treniraš individualno?

"Svakako. Imam svoj program po kojem radim i na taj način održavam kondiciju. Tako će biti sve dok ne riješim svoj status, a tada ću nastaviti pripreme s mojim budućim klubom, a koji će to biti - vidjet ćemo."

Prije nekoliko dana osnovan je sindikat nogometaša. Što osobno misliš o tome i hoćeš li se učlaniti?

"Iskreno, zaista malo znam o tome. Razgovarao sam s jednim igračem o tome, no još mi je to poprilično strano i ne znam kako će to funkcionirati."

Kod nas se sve češće priča o "kresanju" ugovora. Što misliš o tome?

"Tu sam uvijek na strani igrača. Ako je Uprava ponudila ili pristala na određeni ugovor i ako je isti potpisan, svako smanjenje ili bilo kakva korekcija ide na štetu igrača. U javnosti klubovi znaju igrače, koji se bore za ono što im je obećano i potpisano, prezentirati u negativnom kontekstu i smatram da je to nekorektno."

"Kao što sam već naglasio, raskinuo sam ugovor sa Slavenom bez ikakvog cjenjkanja, nisam tražio nikakvo obeštećenje iako sam mogao - potpisao sam i otišao", zaključio je Bagarić.

SuperSport HNL

1Dinamo 3461:25+3678
2Rijeka 3465:28+3771
3Hajduk 3346:22+2461
4Osijek 3458:43+1551
5Lokomotiva 3345:36+947
6Varaždin 3439:43-442
7Gorica 3432:48-1638
8Istra 1961 3333:51-1837
9Slaven Belupo 3340:60-2033
10Rudeš 3416:79-637

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Z3318.06.2011. u 18:00
    u cibaliji je bio najplaceniji i imo je oko 20k kuna placu. kod nas su kruzile price da u slavenu ima duplo vecu. al vjerojatno to nije jedini razlog, jer kako je vec neko reko nisu mu ni ponudili manji ugovor. mislim, ovo je sve iznenadilo, bagaric je odlican igrac i imao je odlicnu sezonu. u... [više na forumu]
    Z33
  • Obrisan korisnik18.06.2011. u 14:36
    šta nije naveo koliku je plaću imao??!!
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik18.06.2011. u 10:48
    a ništa davore glavu gore idemo dalje
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik18.06.2011. u 08:19
    a jest mali strava cudi me da ga otpustise mora da sin od rodjaka komsije trece kuce slijeva treba mjesto u prvi 11
    Obrisan korisnik
  • Assassin5517.06.2011. u 23:50
    Sramota, stvarno sramota, ako je neko ostal šokiran onda sam to ja. Još gore je sad kad se zna da nisu ni probali razgovarati s njim, skresati mu malo plaću, nego su ga samo otpilili ko staru kantu.
    Assassin55