Rukomet

Vidaček: "Vjerujem da možemo u Premijer ligu"

Razgovarala:Ivana Strahija • utorak, 06.09.2011.
Vidaček: "Vjerujem da možemo u Premijer ligu"
Foto: Ivana Strahija

Nije tajna da se u Vidovcu okuplja moćna ekipa, a kako kažu stručnjaci iz ostalih klubova, Bios bi bez problema već sad mogao igrati Premijer ligu. No, do toga tek treba doći, a jedan od onih koji su postali dijelom vidovečke rukometne priče jest Jurica Vidaček, mladi hrvatski reprezentativac.

Srednji vanjski Jurica Vidaček još je jedan mladi rukometaš koji s momčadi Vidovec Biosa ispisuje nove, pozitivne, stranice rukometnog sporta na području Sjeverozapadne Hrvatske.

Rukomet je počeo igrati u Ivancu, da bi prešao u Varteks di Caprio, a sad je dio Vidovec Biosa. Igra specifičnu poziciju srednjeg vanjskog, Hrvatima najpoznatiju po maestru Ivanu Baliću: "Mogu reći da me on nadahnuo za igranje rukometa, no ima mnogo odličnih srednjih vanjskih u svijetu, a moj osobni uzor je Dalibor Doder, koji možda nije toliko poznat kao Balić, ali se meni jako sviđa njegova igra."

Projekt Vidovec Biosa u punom je jeku, a momčad na terenu pokazuje dobre stvari: "Izgledamo čisto solidno, a atmosfera je jako dobra."

Kakav će rukomet Vidovec igrati? "Ja se nadam da ćemo igrati dinamičan i brzi rukomet, uz malo dublju i agresivnu obranu, uz polukontru i kontru. To je moderni rukomet, nadam se da ćemo igru dotjerati da bude što bolja."

"Od malena sam igrao nogomet, tata mi je bio pasionirani nogometaš, a na televiziji smo gledali sve sportove. Mene je zaintrigirao rukomet, pa me tata odveo na jedan trening, gdje sam se pokazao dosta dobar. Zavolio sam taj sport i danas mi je to najveći gušt."

Sam Vidaček s momčadi Vidovca nije odradio pune pripreme, bio je naime u Argentini na Svjetskom prvenstvu, kao član hrvatske mlađe juniorske reprezentacije. "Bilo je ok, Argentina je lijepa zemlja, to će nam ostati u pamćenju. Nismo ostvarili baš veliki uspjeh jer smo zapeli u četvrtfinalu, ali smo se pošteno borili."

Ne može se kazati da je Vidaček dobio zavidnu minutažu od izbornika Silvija Ivandije: "Malo sam minuta dobio na parketu. No, nije to toliko bitno, koliko je važno da je momčad dobro odigrala ono što je odigrala."

Kako to da su ušli "tek" u četvrtfinale, je li problem bio u pripremi? "Mi smo se okupili 1. srpnja, mislim da smo trenirali jako dobro. Kad smo stigli u Argentinu, malo smo slabije otvorili Prvenstvo, pobijedili smo Slovence i izgubili od Šveđana, pa uz dosta sreće prošli u drugi krug nakon remija sa Srbijom. U četvrtfinalu smo imali nesreće sa sucima, pa smo pali u koncentraciji… Ne znam što se u stvari dogodilo, kao da smo igrali pod kočnicom."

U Vidovcu međutim imaju visoke ciljeve, osvajanje jednog od prva dva mjesta i ulazak u Premijer ligu. "Uvjeren sam da možemo to ostvariti. A kad uđemo u Premijer ligu, možemo se boriti za čim bolji plasman."

I dok je situacija u Vidovcu sjajna, zahvaljujući stabilnim sponzorima, u Varteks di Capriju nije, već je daleko od one kakva bi trebala biti: "Ja sam u Varteksu dosta napredovao, iako sam tamo proveo kraće vrijeme, a samo pola godine smo dobro trenirali. Jako mi je žao zbog toga što se događa s Varteksom, taj klub bi trebao biti perjanica varaždinskog rukometa, koji ima ogromnu tradiciju, pa je ovdje čak odigrana i prva rukometna utakmica. Velika je to šteta, žao mi je igrača i trenera."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik07.09.2011. u 10:38
    Pa neće vam valjda Ivana (iz Međimurja) putovati u Senj - pratiti vaše utakmice ? A osim toga - na forumu se cijelo vrijeme hvalite kako imate kvalitetnog novinara !
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik06.09.2011. u 16:08
    Dečki, nije vam problem u redakciji ni o bilokakvoj uroti već o novinarima koji pokrivaju vaše područje. Koliko se da primjetiti Ivana koja pokriva Varaždinsko područje je vrlo aktivna, angažirana, predana novinarka. Curu ne poznam osobno i ne hvalim bezveze, ali ako ne vjeruješ možeš i sam... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • mistik906.09.2011. u 15:39
    upravo sam ja to htio komentirat svako malo neki članak o vidovcu...sva čast ekipi i sve ali postoje i ostali klubovi u RH
    mistik9
  • PetarKružić06.09.2011. u 15:29
    Gospodo iz redakcije po cemu je Vidovec ovoliko zastupljen u odnosu na ostale prvoligase?? Citamo o njima vec desetak clanaka a o ostalima niti rijeci. Postajete li i vi jos jedan u nizu "realnih " medija kojih je puna najdraza nam republika??
    PetarKružić