Intervju

U21 - Ivan Klasnić: "Navijači će biti uz nas"

Hrvoje Niče • srijeda, 21.03.2001.

Mladi hrvatski reprezentativac U-21, Ivan Klasnić, dobio je povjerenje izbornika Novoselca, koje do sada u potpunosti opravdava. Igrač njemačkog drugoligaša St. Paulia iz Hamburga, nakon povratka iz Vinkovaca trebao bi potpisati ugovor s prvoligašem Werderom iz Bremena gdje igra još jedna mladi reprezentativac i bivši igrač Zagreba, Ivica Banović. Povodom svih ovih događanja porazgovarali smo s mladim perspektivnim nogometašem koji bi s ovom generacijom za nekoliko godina mogao pokucati na vrata A-vrste.


Ivan će uskoro dres St. Paulija zamijenti Werderovim

Za čitatelje koji još nisu upoznali Ivana Klasnića preko medija, možete li ukratko reći nešto o sebi?
"Rođen sam u Hamburgu, gdje živim čitav svoj život. Otac mi je rodom iz Velike Gorice, no mene ne veže puno stvari za taj kraj, iako sam često u Zagrebu, ne mogu reći da samo ovisan o njemu. Igrao sam po malim klubovima, no kada sam izborio mjesto u St. Pauliu znao sam da je to ono što želim. "

Kako da ste izabrali St. Pauli, a ne HSV?
"Pa, ja i Hamburg smo uvijek bili u kontaktima, no nikada nije bili završnog koraka, završne riječi koja bi me i dovela u taj klub. I kada sam bljesnuo u St. Pauliu čelnici HSV su mi se javili no bili su nesigurni, u isto vrijeme mi se javio i Werder s konkretnom ponudom i željom da igram za njih i nisam se htio kockati. Nakon povratka u Njemačku finalizirati ćemo taj posao."

S Vama je u reprezentaciji Ivica Banović, budući suigrač u Werderu. Jeste li razgovarali s njime o svom budućem klubu?
"Pa tu i tamo. On dobiva premalo minutaže, ulazi s klupe. Više bi volio igrati u Hrvatskoj koliko sam ja shvatio, no on je profesionalac koji shvaća svoje dužnosti."

Sa sadašnjim klubom ste na trećoj poziciji iza Nuernberga i Borussije Mgladbach. Hoćete li na kraju uspjeti izboriti plasman u Bundesligu?
"Prije početka sezone svi su nam govorili da ćemo ispasti u treću ligu, a sada smo nadomak ulaska u prvu ligu. Ostalo je još deset utakmica. Do sada smo imali i podosta sreće, no sreća prati hrabre, tako sa se nadam da ćemo ući mog odlaska u Werder našim navijačima ponovno vratiti slast Bundeslige."

U reprezentaciji ste upoznali nove osobe, kakva je atmosfera, kako ste se uklopili u "klapu"?
"Dečki su me prihvatili kao da sam oduvijek s njima. Imao sam nekoliko nastupa u juniorskoj konkurenciji, no tada je došlo zatišje od godinu i pol i evo me opet u reprezentaciji. To su uigrani dečki koji se znaju u dušu i pomalo je teško potpuno se uklopiti u sve, no u hodu i te probleme rješavam."

Izbornik Martin Novoselac Vas je protiv Vukovara 91 uvrstio u prvi sastav od početka. Na treningu ste postigli zgoditak protiv druge momčadi. Hoćete li nastaviti ovaj niz i protiv Latvije?
"Ha, prvo ne znam hoće li me trener uvrstiti u momčad. Ako dobijem priliku vjerujem da ću je znati iskoristiti i pretvoriti u pogodak. Pored mene ima još dobrih igrača u napadu, no vjerujem tko god da dobije priliku neće je iznevjeriti."

Kako Vas se dojmila momčad Vukovara?
"Dečki nisu uopće loši. Pokazali su se kao dobar protivnik kojem smo mi dali više sretno nego spretno dva gola. Jedan je gol bio autogol, dok sam drugi ja dao nosom, tako da iz toga možete sve zaključiti. No, ne treba nikada niti jednu pobjedu smatrati manje vrijednom."

Prošali ste Vukovarom. Kakav je utisak na Vas ostavio?
"Grozno je bio sve to vidjeti. Prvi put sam bio u Vukovaru, sve što sam do sada znao bio je preko televizije. No ,kada se dođe među ruševine, sve je tako drukčije, veoma strašno."

Da se vratimo utakmici s Latvijom. Što očekujete od tog susreta?
"Latviju nikada nisam gledao uživo. Par puta na televizoru, što nam je pokazao izbornik. Sigurno nam neće biti lagano no ne očekujem ništa osim pobjede. Vjerujem da će stadion biti popunjen i da će gledalište stati uz nas da što prije dođemo do zgoditka", na kraju je jasan bio Klasnić.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

NogometIntervju
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!