Zimski sportovi

Križaj: "Kapa dolje pred Ivicom"

Razgovarao:Simon Maljevac • ponedjeljak, 12.03.2012.
Križaj: "Kapa dolje pred Ivicom"

Legendarni slovenski skijaš Bojan Križaj je i ove godine uživo pratio nastupe najboljih svjetskih skijaša u Kranjskoj gori, a u ekskluzivnom razgovoru za Sportnet osvrnuo se i na povratak Ivice Kostelića nakon ozljede koljena.

Natjecanja Pokala Vitranc u Kranjskoj gori uvijek dovuku brojne legende svjetskog skijanja, a jedan od najlegendarnijih gostiju ovogodišnjeg izdanja bio je zasigurno Bojan Križaj. Slovenski skijaš, koji je uvijek zanimljiv sugovornik za medije, izrazio je veliko zadovoljstvo zbog povratka Ivice Kostelića u karavanu Svjetskog kupa.

"Kapa dolje pred Ivicom. Mislim da je to sve što mogu reći o tome. Stvarno sam oduševljen njegovim velikim uspjesima, koje je postigao unatoč brojnim ozljedama. I ovaj povratak je stvarno čudesan. Nadam se da sve to neće naštetiti njegovom zdravlju u idućim godinama te da će ostati u svjetskom vrhu i u buduće," izjavio je u razgovoru za Sportnet Križaj.

Jedan od najboljih slalomaša u povijesti svjetskog skijanja osvrnuo se i na borbu za Mali kristalni globus u slalomu: "Mislim da je borba za slalomsku pobjedu odlučena. Hirscher je u Kranjskoj Gori ostao bez bodova, tako da će teško u finalu nadoknaditi 50 bodova zaostatka."

Ove je godine Bojan Križaj proslavio točno 30 godina od svoje prve slalomske pobjede u Kranjskoj Gori: "To su bila neka druga vremena. Pored staze je bio ogroman broj ljudi, koji su stajali samo dva metra od mene. Stvarno je bio poseban osjećaj slaviti pobjedu uz brojne navijače. Iako je prošlo već 30 godina još uvijek pamtim te posebne trenutke."

Slovenci su u posljednjih godinama jako daleko od Križajevih uspjeha, no iskusni znalac vjeruje da će perspektivni juniori uz puno rada vratiti slovensko skijanje gdje je nekad bilo. "Imamo odlične juniore, koji briljiraju na juniorskim prvenstvima. Znam da se puno promijenilo od vremena kada sam ja skijao, drukčiji su materijali, no jedna stvar je ostala ista – za vrhunski rezultat trebaš jako puno raditi," zaključio je Bojan Križaj.

Foto: Katarina Ponjavić

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik13.03.2012. u 07:32
    Križaj je imao peh što je u njegovo vrijeme skijao i Stenmark
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik12.03.2012. u 20:12
    kapa dolje i Križaju...u sedamdesetima se probiti iz ničega među najbolje skijaše svijeta
    Obrisan korisnik
  • Vjeran12.03.2012. u 14:26
    Ma sve je sažeto u zadnjih sedam riječi njegove završne izjave.
    Vjeran
  • Obrisan korisnik12.03.2012. u 13:39
    Jedna legenda govori o drugoj legendi... prejako!
    Obrisan korisnik