Rukomet

Povratnik Losert sanja svoje četvrte OI

Razgovarala:Zvonka Keliš • ponedjeljak, 16.04.2012.
Povratnik Losert sanja svoje četvrte OI
Foto: Kristijan Komarica

Hrvatska rukometna reprezentacija svoj je put u London osigurala prije nešto više od tjedan dana u Varaždinu, a kada su se dojmovi malo slegli, oni koji su u toj priči imali nešto za reći, osvrnuli su se na sve što ih očekuje. Povratnik u reprezentativne redove, vratar Venio Losert, tako je poželio put na četvrte Olimpijske igre, dok je Marko Matić ostao samozatajan po pitanju svoje idealne klupske destinacije.

Jedan je povratnik u reprezentaciju, prije toga njen uistinu dugogodišnji član te čovjek s velikim iskustvom hvatanja protivničkih lopti. Drugi je, pak, novi član seniorskih hrvatskih redova, ali i mlada nada s odličnim poznavanjem plasiranja lopte u gol. Onaj prvi odlično se snašao u Španjolskoj te je i u 36. godini života skrenuo pažnju na sebe i svoje uratke među vratnicama Ademar Leona, dok je ovaj drugi, također, radom, trudom i zalaganjem, sa svoje 24 godine pokazao kako se i u Izviđaču kriju novi hrvatski reprezentativci. Oni su, dakako, vratar Venio Losert i lijevi vanjski rukometaš, Marko Matić.

Nakon što su se slegli dojmovi i veselje iz Varaždina te ostvarenog uspjeha, točnije, plasmana na Olimpijske igre u Londonu, kao i prvog mjesta u skupini, a reprezentativni je tjedan završio, hrvatski su se rukometni reprezentativci vratili svojim klupskim obavezama prije kojih su izrekli nekoliko svojih misli.

"Ukoliko ću dobiti poziv ovo će biti moje četvrte Olimpijske igre što bi za mene bio veliki uspjeh", izjavio je vratar Ademar Leona.

Hrvatski rukometni reprezentativac i član trenutno trećeplasirane momčadi španjolskog prvenstva, Venio Losert, za vrijeme reprezentativnog je okupljanja u Varaždinu dobio svoju priliku među vratnicama Hrvatske te ju je odlično i iskoristio: "Prilika koju sam dobio na turniru u Varaždinu je odlična te sam pokazao da sam u dobroj formi. Nadam se da ću je uspjeti zadržati kroz nastupe za klub u naredna dva mjeseca", kazao je za početak Losert.

Osvrnuo se odmah Losert i na ono što se odvijalo na kvalifikacijama za OI te je podsjetio što je Hrvatska točno postigla: "Pobjeda nad Islandom posljednjega dana turnira, nakon osiguranog mjesta na Olimpijskim igrama svakako nam je bila važna budući da smo njome izborili prvo mjesto u skupini. Nadamo se stoga da će nam ono donijeti i lakši ždrijeb na samim OI, međutim, bez obzira na sam ždrijeb tamo neće biti slabe ekipe te ćemo se morati dobro uigrati."

Upravo Olimpijske igre u Londonu tih su dana bile glavna tema svih razgovora, no ono što je tada, a i još uvijek, aktualno u mislima hrvatskog vratara jest njegov odlazak iz Španjolske na sjever: "Dakako da se nadam pozivu na pripreme, ali i same Olimpijske igre, no ono što slijedi potom jest odlazak u Dansku, točnije, u Kolding, gdje se nadam da ću također biti u dobroj formi te da ću nastaviti s dobrim obranama", rekao je Losert.

Zdravlje prije svega

Mladog Matića trenutno ponajviše okupiraju dobro zdravlje, ali i red, rad i disciplina: "Najveća mi je želja da me posluži i poprati dobro zdravlje, no naravno radom i zalaganjem i sve ostalo će jednom doći."

Vratio se potom ovaj vratar rodom iz Zavidovića i na veliki uspjeh koji može postići ukoliko bude član hrvatske reprezentacije i na ovogodišnjim OI u Londonu: "Drago mi je što postoji mogućnost da ću ponovno otići na Olimpijske igre. Naime, prve su bile prije dosta vremena, još 1996., a sada, ukoliko bude sve u redu, ove će biti četvrte. Ponajviše mi je drago što još uvijek mogu igrati, što još imam snage te što igram dobar rukomet, odnosno, branim", zaključio je Losert.

Kao druga zanimljiva priča reprezentativnog okupljanja istaknuo se kapetan Izviđača iz Ljubuškog, Marko Matić, koji je u Varaždinu prvi puta zaigrao u seniorskom dresu Hrvatske: "Prije svega moram reći kako sam impresioniran te mi je izuzetno drago što sam dio ove ekipe, ovo mi je velika čast, ali i obaveza", započeo je Matić te je dodao: "Još sam uvijek presretan zbog svog prvog nastupa u dresu Hrvatske, ali i zbog dva postignuta pogotka."

Pojasnio je potom Matić i koliko mu, ali i što, zapravo znači poziv izbornika Slavka Goluže u hrvatske redove: "Poziv u reprezentaciju Hrvatske, kao i sam nastup, poticaj su mi za dalje kako bih još bolje radio i igrao te su mi poticaj i za još veću upornost i žrtvovanje kako u klubu tako i na svakom idućem pozivu u reprezentaciju."

Ono što se sigurno mota po mislima mladih rukometaša, pa tako i novih reprezentativaca koji se polako, ali sigurno iskazuju i na velikoj pozornici, jest igranje za neki od rukometnih velikana, no dok se kod drugih igrača u prvom planu odmah ističu Barcelona ili Kiel, Matić svoj san na koncu nije htio otkriti: "Naravno da kao i svaki sportaš imam želju jednom zaigrati u većem i boljem klubu koji se nalazi u samom europskom vrhu, no trebam ići kao i do sada, korak po korak, moram biti skroman u svemu te je tada sigurno da se uz dobro zdravlje jednog dana ta želja može i ostvariti", prokomentirao je Matić.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik18.04.2012. u 23:40
    ma Losert je bolji i od alilovica
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik17.04.2012. u 10:12
    Losert sigurno zaslužuje ići na OI, kao mirkova zamjena! venio će uvijek dati 100% svojih mogućnosti! što se matića tiće....zašto se ne zove markotić koji je još mlađi (22 godine) i bolji?? aha da....nije u CO zagrebu, nego u nexe-u iz kojeg će van, pa gobac ne može proviziiju preko njega ubrati. a... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik17.04.2012. u 00:39
    ma nisu losertu problem godine,on je sad u najboljim,al ovaj matic je takva prevara da to nisu istine
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik16.04.2012. u 18:38
    Lavrov i Tučkin su 2004 na OI u Ateni igrali za Rusiju,a samo ću podsjetiti da je najbolji rukometni golman svih vremena tad imao 42 godine,a jedan od najboljih desnih vanjskih ikada je imao 40 godina te 2004 godine!!
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik16.04.2012. u 14:22
    Matić! hahahahahha. Goluža je nadmašio samog sebe. Bravo majstore! Naravno: Zrnić (34g.), Špoljarić (35g.), Metličić (36 g. ) stari za repku, Losert (37g.) nije stra za repku. Bravo još jednom.
    Obrisan korisnik