Nogomet

Kopić: "Ako ispadnemo, bit će to časno"

Razgovarala:Ivana Strahija • nedjelja, 22.04.2012.
Kopić: "Ako ispadnemo, bit će to časno"
Foto: Martina Japundžić

Prvoligaški debitant, ekipa Lučkog, u subotu je napravila i više nego je itko očekivao. Porazila je Hajduk na Poljudu, a trener Željko Kopić za Sportnet komentira što se događalo i može li Lučko izboriti ostanak.

Izrazito domaćinska ekipa, koja je od 13 utakmica na Poljudu pozitivan rezultat imala u njih 12, u subotu je doživjela pravi šok, kad je skromno Lučko došlo i uzelo sve, priuštivši Bilima tako drugi poraz sezone na Poljudu. Prije Lučkog to je uspjelo samo Interu, a čak ni Dinamo nije slavio u Splitu.

Nakon susreta se veća pažnja poklanjala problemima u Hajdukovim redovima negoli dobroj izvedbi gostiju, koji ionako rijetko pune novinske stupce. Sasvim nepravedno, jer iako je Lučko u donjem dijelu tablice, iza sebe ima vrlo dobar proljetni niz od pet remija (Inter, Osijek, Karlovac, Slaven Belupo, Split) , jedne pobjede (Cibalia) i tri poraza (Zagreb, Dinamo, Istra).

Ne bi stoga trebalo čuditi da je Željko Kopić svoju momčad u Split poveo – po pobjedu: "Za mene je ova pobjeda upravo ono što sam očekivao. Gledao sam prije kako Hajduk igra i znao sam da moji momci mogu uzeti puni plijen. Žao mi je što pobjeda nije bila izrazitija, imali smo prilike za to."

Smatra Kopić također da je Hajduk bio loš jer je Lučko bilo dobro: "U zadnje dvije domaće utakmice Hajduk je stvorio mnogo više prilika no nama sada, a istina je i to da na Poljudu Hajduk gubi vrlo rijetko. Dakle, presudila je naša kvaliteta", uvjeren je trener.

Čak je Kopić bio ljut na svoje igrače na poluvremenu: "Trebali smo na odmor otići s 1:0, a ne s 1:1, nismo smjelu dopustiti taj gol. Porazgovarao sam s dečkima i dogovorili smo što treba učiniti, a oni me nisu iznevjerili. Spremni smo ušli u drugi dio, postigli gol i uzeli pobjedu."

Proljeće je dakle za Lučko bilo dobro, no zbog lošeg ulaska u sezonu momčad se nalazi u zoni ispadanja. Ipak, do kraja prvenstva Kopić i njegova ekipa mogu skupiti devet bodova, smatra trener: "Protiv Varaždina ćemo upisati bodove, a onda protiv Lokomotive i protiv Šibenika učiniti sve da pobijedimo. Rezultati koji su iza nas daju mi za pravo da se nadam pozitivnom ishodu."

No, hoće li to biti dovoljno za ostanak? "Iskreno, s ekipom nikad ne pričam o tome. Ne postavljamo si plasman kao imperativ nego idemo utakmicu po utakmicu najbolje što možemo. Ako ispadnemo, bit će to časno, a ako ostanemo, bit ćemo izuzetno sretni. Mora se dosta toga poklopiti za naš ostanak u ligi i zato se time ni ne bavimo. Znamo da ako ispadnemo, da smo naučili mnogo i da se možemo brzo vratiti", odgovara Kopić.

Jedno ga ipak muči, mora priznati: "Smatram da nismo u ravnopravnom položaju s ostalim ekipama. Mi sve svoje domaćinske utakmice igramo na gostujućem terenu, pa smo zato i bolji u gostima nego u Kranjčevićevoj. Sigurno bismo u Lučkom imali više gledatelja i pravu prednost domaćeg terena", objašnjava mladi trener.

Povijesnu pobjedu u Splitu Kopić i njegovi momci proslavili su skromno, a za tri boda s Poljuda igrači neće dobiti posebne premije: "Mi nemamo sustav premija nego igrači svaku utakmicu igraju za istu plaću. Svima je veći motiv dokazati se i pokazati u Prvoj ligi, imamo dosta mladih igrača za koje smatram da imaju svoje mjesto u većim klubovima", zaključuje Željko Kopić.

SuperSport HNL

1Dinamo 3258:24+3472
2Rijeka 3263:23+4071
3Hajduk 3246:21+2561
4Osijek 3255:41+1448
5Lokomotiva 3244:33+1147
6Varaždin 3235:42-736
7Gorica 3229:43-1435
8Istra 1961 3230:50-2034
9Slaven Belupo 3236:59-2330
10Rudeš 3214:74-607

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik22.04.2012. u 17:24
    koja faca na sliki
    Obrisan korisnik