Rukomet

Vukić: "Meškov je bio najkonkretniji, najviše su htjeli da dođem"

Razgovarala:Zvonka Keliš • srijeda, 16.05.2012.
Vukić: "Meškov je bio najkonkretniji, najviše su htjeli da dođem"
Foto: Davor Sajko

Novi izazov i pronalazak novih motiva nagnale su Zagrebovo dugogodišnje lijevo krilo da bijelo-plave boje hrvatskoga prvaka na koncu ove sezone zamijeni onima bjeloruskog Meškov Bresta. No, odlazak iz Zagreba koji mu je nakon toliko vremena postao drugi dom nikako mu ne pada lako.

Odlazi, ne odlazi. Potpisao je, nije potpisao. Ostaje ili ipak ne ostaje. Proteklih se tjedana dosta pisalo o odlasku lijevog krila hrvatskog rukometnog prvaka, CO Zagreba, u redove bjeloruskog Meškov Bresta. Međutim, sam posao Ljubo Vukić zaključio je tek prošloga tjedna čime je pokazao kako je odlučio okrenuti novi rukometni list u životu te pronaći neke nove motive, želje i izazove.

Imao je Ljubo Vukić nekoliko opcija te je razmatrao gdje će zaigrati sljedeće sezone, a odluka je pala na Bjelorusiju i Meškov koji se na koncu učinio najboljim rješenjem ove nedoumice: "Momčad Meškov Bresta bila je najkonkretnija u svojoj ponudi te je od svih klubova koji su se zanimali za mene najviše htjela da dođem upravo u njihovu ekipu", kazao je za početak Vukić.

"Uvijek se nadam pozivu u reprezentaciju, no nekako mi se čini da u ovom trenutku on nije realan", kratko je prokomentirao Vukić.

Pojasnilo je potom Zagrebovo lijevo krilo koliko je bjeloruska momčad te njeno vodstvo bila korektna u samim pregovorima te kako ga je ugodno iznenadila čak i povećanjem financijskog dijela ponude: "Bili su korektni od prvog do zadnjeg trenutka i sve što su odmah na početku ponudili i rekli da će učiniti, učinili su u vrlo kratkom roku, čak su na koncu i financijski dio ponude sami povećali."

Bjeloruski rukomet u Hrvatskoj nije česta tema stoga se i sam Vukić morao raspitati što ga to točno očekuje u njegovu novom izazovu u karijeri, kakav se rukomet igra u Brestu, koliko je sama Liga njegove nove momčadi jaka te tko njome dominira: "Raspitao sam se o svemu, od toga što me tamo očekuje nadalje. Znam da je Dinamo Mynsk u Bjelorusiji izuzetno jaka momčad koja kod kuće konstantno slavi nad bundesligašima tako da znam da se ne radi o nekoj slaboj ili bezveznoj ekipi. Meškov se, pak, u narednoj sezoni pojačava tako da ćemo vidjeti što će se sve zbiti na bjeloruskim terenima", otkrio je uvijek vedar i nasmiješen još uvijek Zagrebov igrač.

Međutim, iako je upravo Dinamo taj koji je uistinu jak te koji je u svoje redove za nadolazeću sezone doveo čak devet novih igrača, ni nova ekipa Ljube Vukića ne miruje te već naveliko dalje razmišlja i poduzima sve potrebno kako bi osigurala nove dolaske za stvaranje što bolje i jače ekipe: "U Meškov bi dogodine trebao stići Slovenac Čančar, kao i Ivan Karačić iz Borca, a u kombinacijama za dolazak bio je i Jaškić, tako da se ekipa zasigurno pojačava te će biti odlična", pojasnilo je lijevo krilo.

Sjećanje na Kiel

Iako su od sna o polufinalu, točnije, završnici rukometne Lige prvaka prošla već više od dva tjedna Zagrebaši se uvijek prisjete što se sve zbivalo kako u zagrebačkoj Areni tako i u Kielu gdje se hrvatski prvak borio za pobjedu i prolaz dalje u natjecanju za prvaka Europe: "Znali smo gdje idemo, što nas očekuje i kakva je Kiel ekipa, a to su nam i pokazali na svom terenu", kazao je Vukić.

Rukomet i maketarstvo

Praktički druga ljubav ovog lijevog krila ujedno jest i njegov hobi, točnije, slaganje maketa kojemu vrlo rado posvećuje svoje slobodno vrijeme: "U Bjelorusiji ću nastaviti s maketarstvom, to je moja ljubav od djetinjstva i kada god ulovim vremena bavim se time", kazao je Vukić o svom dugogodišnjem hobiju.

"Sigurno je da su rukometaši Kiela zbog utakmice u Zagrebu stvorili određeni respekt pred sam uzvrat te je moguće da su nas se malo i preplašili na svom terenu budući da smo mi kod kuće poveli sedam razlike i imali praktički polufinale u rukama. Međutim, na kraju se dogodilo to što se dogodilo. Oni su Kiel, imaju 18 igrača jednake kvalitete i koji god uđe u igru nije zamjena, to je ono što ih krasi", potom se prisjetio Vukić, ali je i pojasnio što se sve zbivalo u ta dva četvrtfinalna ogleda te što Kiel u današnjem rukometu zapravo predstavlja.

Zagreb kao drugi dom

Sada već dugi niz godina provelo je ovo lijevo krilo u Zagrebu, kako gradu tako i u klubu, na koji se naviknulo te ga je zavoljelo stoga mu odlazak nikako ne pada lako: "Teško mi je sada nakon ovoliko vremena otići iz Zagreba, naime, meni je ovo drugi dom. U Zagrebu sam već sedam godina, šest godina baš u klubu tako da mi uistinu nije lako."

Iako mu nije lako u svakoj karijeri sportašu dođe želja za promjenom te novim izazovom koji će ga tjerati ka nečemu višem, jačem i boljem, stoga je Vukić odlučio po završetku sezone u dresu CO Zagreba te nakon stanke i dobrog odmora krenuti put Bjelorusije, naime, već se silno raduje početku nove sezone: "Moram priznati da mi je pomalo došlo i do zasićenja te mi treba određena promjena. Želim pronaći neke nove motive te sada jedva čekam da se malo odmorim pa da krenem s rukometom u Brestu", zaključio je na koncu Vukić.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!