Ostali sportovi

Hrupec: "Hrvatska kvaliteta izašla je na vidjelo"

Razgovarala:Ivana Strahija • ponedjeljak, 06.08.2012.
Hrupec: "Hrvatska kvaliteta izašla je na vidjelo"
Foto: FaH

Nakon odigrane grupne faze natjecanja Hrvatice su upisale osam bodova i završile na drugom mjestu. Igru izabranica Vladimira Canjuge komentirao je za Sportnet Neven Hrupec, trener najboljeg hrvatskog ženskog kluba…

"Hrvatice su ostavile ne dobar nego odlični dojam", odlučan je Neven Hrupec, trener Podravke. U pet utakmica Hrvatska je upisala četiri pobjede, a jedini poraz doživjele su na otvorenju, protiv Brazila.

"Ta se uvodna utakmica ne može nazvati kiksom, bilo je to otvaranje Olimpijskih igara i nervoza koja je pokazana na parketu bila je razumljiva. Naravno, svi smo bili malo razočarani, očekivali smo tu pobjedu, no tremu na takvom velikom natjecanju treba shvatiti", kaže Hrupec.

Tek su utakmice potom pokazale koji domet Hrvatska ima, smatra Podravkin trener: "Kasnije se protiv Angole pokazalo da je Brazil bio loš dan, a protiv Crne Gore i Rusije pokazala se prava forma. Te su utakmice bile ključne, a hrvatska je kvaliteta izašla na vidjelo. Cilj je ostvaren, dohvaćeno je četvrtfinale, sad počinju prave Olimpijske igre. Važno je da smo dokazali da možemo svakoga pobijediti."

Može li se usporediti Hrvatska na Svjetskom prvenstvu u Brazilu i na ovom olimpijskom turniru? "Realno, natjecanja po jačini su rangirana Europa, Svijet, Olimpijske igre, no doživljaj olimpizma, važnost tog natjecanja, teško je opisati riječima. Cure su zrele, u najboljim godinama, a čini se da je sad došao prijelomni trenutak u kojem će pokazati da se mogu uključiti i u borbu za medalje. Taj iskorak bi konačno postavio hrvatski ženski rukomet nazad na zdrave noge", objašnjava Hrupec.

Bivša Podravkašica, sada članica Krima, Andrea Penezić najbolja je igračica u redovima hrvatske reprezentacije, a mnogi je nazivaju i jednom od najboljih lijevih vanjskih svijeta. Ipak, u Londonu je Penka imala oscilacija, a Hrupec kaže: "Ona ima u sebi kvalitetu, drago mi je da se na vrijeme probudila. Nadam se da će kao naša najiskusnija igračica Penezić preuzimati veću odgovornost kako utakmice budu išle dalje i da će doći do svoje optimalne forme. Ona može i mora biti jezičac na vagi koji će prevagnuti u našu korist."

Koliko je Hrupec zadovoljan s Kokicama u redovima reprezentacije? Radi se o Ivani Jelčić, Nikici Pušić Koroljević, Aniti Gaće, Vesni Milanović-Litre, Lidiji Horvat i Mirandi Tatari: "Jako sam zadovoljan, cure nose reprezentaciju. Vidi se da su u formi i spremne, da imaju kontinuitet i da su uigrane. Svakako su dale veliki doprinos, na to sam ponosan. Sigurno svaka daje svoj maksimum, znam da će u četvrtfinalu 'poginuti'."

Hrvatska je do kasno sinoć čekala protivnice u četvrtfinalu, jer je skupina B imala malu prednost kod natjecanja i dvije su utakmice igrane tek kad je već sve odlučeno u skupini A. U igri su za Hrvatsku bile Norveška, Koreja i Španjolska, ispalo je da će Hrvaticama na putu u polufinale stajati upravo Španjolke: "Da sam ja morao birati ne znam na što bih se odlučio, no vjerojatno bih kazao Španjolska, jer smo njih pobjeđivali. Naravno, postoji u Španjolkama želja za osvetom, pošto smo ih dobili u kvalifikacijama za Olimpijske igre, pa utakmica neće biti laka."

Hrvatska četvrtfinale igra protiv Španjolske u utorak u 14.30, a pobjednička ekipa ide u polufinale, gdje će igrati protiv bolje iz utakmice Francuske i Crne Gore.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik06.08.2012. u 16:27
    Sretno malo nam se i ždrijeb poklopio pa ne bi bilo nikakvo iznenađenje povjesni rezultat na Olimoijadi
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik06.08.2012. u 16:25
    Sretno cure u četvrt finalu-sretno protiv Španjolki
    Obrisan korisnik