Nogomet

Ademi: "Najviše moram raditi na ofenzivnom dijelu". Vrsaljko: "Priče o strahu i Rijeci su 'tamburanje' bez veze"

Razgovarao:Ivan Dominik • petak, 15.02.2013.
Ademi: "Najviše moram raditi na ofenzivnom dijelu". Vrsaljko: "Priče o strahu i Rijeci su 'tamburanje' bez veze"
Foto: Dejan Popek

Hrvatski nogometni prvak Dinamo je kao najavu pred susret s Rijekom organizirao svoj "Otvoreni dan" te su se novinari mogli na njemu družiti s nogometašima. "Dinamovom otvorenom danu" prisustvovali su Ivan Kelava, Sammir, Arijan Ademi i Šime Vrsaljko. Nakon Kelave i Sammira, pred Sportnetov su mikrofon bili stavljeni i reprezentativci Arijan Ademi te Šime Vrsaljko...

Ponajbolji Dinamov veznjak, pogotovo što se defenzive tiče, i aktualni novopečeni reprezentativac Arijan Ademi progovorio je za Sportnet odmah nakon svojih suigrača Ivana Kelave i Jorgea Sammira te se osvrnuo na debi za Kockaste na Craven Cottageu u utakmici protiv Južne Koreje:

"To je bila jedna velika čast, a sama utakmica je bila stvarno doživljaj. Iznimno sam sretan što mi je izbornik dao da debitiram i to sa samo 21 godinom, među takvim igračima. Stvarno, to je nešto veliko", počeo je Ademi.

Slika 1 od 1.
Foto: Yasuyuki Nagatsuka

Nastavio je o svojoj ulozi u klubu trenutno te onome što ga čeka u narednom periodu: "Svakako je sigurno da ću sada morati preuzimati odgovornost i ako trener to bude izričito tražio od mene, ja ću to i učiniti. To mi je drago ako se dogodi, jer onda znači da trener vjeruje u tebe, i mislim da će sve proći bez problema", samouvjeren je i siguran u svoje sposobnosti bio perspektivni nogometaš.

Osvrnuo se i na treći dolazak, a drugi povratak Krunoslava Jurčića na mjesto trenera u klubu te prokomentirao njegove radnje i treninge, priupitan vrti li se Dinamo u krug ili zaista napreduje:

"Ne, mi napredujemo i iz dana u dan smo zaista sve bolji. Trener nam usađuje nove navike, taktiku i pressing. Radimo na uzimanju lopte i kontroli lopte najviše, a ofenzivno najviše treniramo napade preko bokova. Mislim da to stvarno kvalitetno radimo i smatram da nas još rezultati samo trebaju 'pogoditi'. Jer, ne možemo reći da smo u Osijeku igrali loše, stvarno smo igrali dobro, ali eto, golovi su nam 'pali' bez veze, nismo uspjeli zabiti dovoljno i doživjeli smo taj poraz", osvrnuo se Ademi i na poraz u Osijeku.

Rekao je i kako je zadovoljan svojom trenutnom igrom i formom te gdje vidi prostora za napredak:

"Sigurno da kao mladi igrač imam još puno prostora za napredak. Kao i svaki mladi igrač tako i ja mogu još puno napredovati, a po mom mišljenju najviše trebam raditi i napredovati još na ofenzivnom dijelu svoje igre. Smatram da tu mogu još dosta toga popraviti, a prostora za progres definitivno ima", dodao je na isteku vremena za intervju.

Vrsaljko: "Priče o strahu i Rijeci su 'tamburanje' bez veze, mi imamo jaču momčad, momčad za pobjedu"

Mladi Dinamov branič Šime Vrsaljko pričao je o razdoblju koje je iza njega i na pripreme na kojima je nakon slabije jesenske polusezone morao biti pravi: "Sigurno je da sam spremniji sada, mislim da smo jako kvalitetno odradili pripreme i da se možemo nadati jako dobroj polusezoni, premda nije krenulo baš najbolje po nas, s obzirom na utakmicu i poraz u Osijeku. Ali, možemo biti zadovoljni igrom, ne i rezultatom, i mislim da će biti bolje u ovoj utakmici protiv Rijeke koja nam dolazi i koja će biti vrlo bitna za nas. Na kraju krajeva, to moramo pobijediti."

Je li bilo ponuda za transfer u zimskom prijelaznom roku i jeste li trebali biti prodani negdje u inozemstvo?

Slika 2 od 2.
Foto: Yasuyuki Nagatsuka

"Ne znam ja stvarno, ne mogu vam ništa o tome reći jer smatram da ja najmanje mogu o tome pričati i smatram da se ja moram samo koncentrirati na teren i na igru i to je to", spremno će 21-godišnjak na uvijek "škakljivo" pitanje o odlascima.

Reprezentacija?

"Meni je jako drago zbog mog prijatelja Ademija da igra u reprezentaciji i na kraju krajeva, drago mi je za bilo koga iz našeg kluba tko dospije u reprezentaciju. Nadam se da ću i ja ubrzo doći, odnosno vratiti se u taj krug reprezentativaca i radit ću sigurno vrlo snažno na tome. Jer, to mi jako puno znači.", nastavio je mladi Zadranin.

Za kraj je samo najavio susret s Rijekom koji se prema njegovu mišljenju previše napuhuje u našim medijima:

"Puno se pitanja postavlja oko te Rijeke, 'što i kako' i strah i ovo-ono, i nema igrača i ovako i onako... No, mislim da su te priče 'tamburanje' bez veze, smatram da protiv Rijeke imamo jaču momčad i da nemamo nikakav razlog za strah. Jednostavno trebamo i moramo pobijediti tu utakmicu, kao i svaku drugu, a ona je naravno jako bitna za nas. Mislim da je to utakmica od velike važnosti za nas jer je utakmica pred derbi s Hajdukom i mislim da ćemo pobijediti", sigurno je zaključio Dinamov branič.

SuperSport HNL

1Dinamo 3258:24+3472
2Rijeka 3162:20+4271
3Hajduk 3246:21+2561
4Osijek 3152:41+1145
5Lokomotiva 3141:32+944
6Varaždin 3235:42-736
7Gorica 3129:40-1135
8Istra 1961 3230:50-2034
9Slaven Belupo 3236:59-2330
10Rudeš 3214:74-607

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik17.02.2013. u 20:17
    sto su rekli to su i pokazali na terenu, svaka cast
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik15.02.2013. u 15:41
    Da li je to upravo Vrsaljko posrao i diskreditirao ono što je rekao Šimunić?!
    Obrisan korisnik
  • matbaric15.02.2013. u 15:09
    Samo pazi da i tamo ne popušite, pa će onda opet biti dima u svlačionici.
    matbaric
  • Obrisan korisnik15.02.2013. u 12:59
    Gdje ima dima ima i vatre. Ovakve izjave su samo prikrivanje straha. Kada Joe kaže, a on je prošao sve i svašta, da vidi strah u očima suigrača onda je to vrlo vjerojatno tako. Želim dobru tekmu, pa nek pobjedi bolji ili u tom trenutku sretniji. Da se vratim na tekmu sa Osijekom, ne razumijem čemu... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik15.02.2013. u 12:41
    Vrsaljko vidjet ces da razlog za strah je i vise nego opravdan.Ako Dinamo izgubi jos ovu tekmu bit ce voda u usima protv Hajduka Nisam siguran ja mislim da ih jos ceka Slaven .Mogla bi ovo biti sezona a pamcenje :-))
    Obrisan korisnik