Rukomet

Stepančić: "Nisam ni shvatio kolika je odgovornost na meni nakon odlaska Kopljara"

Razgovarala:Ivana Strahija • četvrtak, 25.04.2013.
Stepančić: "Nisam ni shvatio kolika je odgovornost na meni nakon odlaska Kopljara"
Foto: Davor Sajko

Luka Stepančić iza sebe ima prvu svoju ozbiljnu rukometnu sezonu, sezonu za odrastanje. Mladi desni vanjski Zagreba je s Klubom prošao sito i rešeto u Ligi prvaka i Regionalnoj ligi, a o svojim iskustvima, kao i finalnom lovu na dvostruku hrvatsku rukometnu krunu, Stepančić priča u razgovoru za Sportnet...

Luka Stepančić možda jest punio novinske stupce diljem regije, nakon što je bljesnuo u završnici SEHA lige i sa Zagrebom došao do titule prvaka, no mladi rukometaš i dalje je vrlo pristupačan. Bez krzmanja je odgovorio na Sportnetova pitanja, usput uživajući u proljetnom zagrebačkom suncu.

Iza vas je prva ozbiljna sezona, u kojoj ste odrasli i nametnuli se, a svoje ime ste plasirali u žižu javnosti.

"To je istina, iako sam već tri godine tu. Kod Kljaića sam još igrao, ali dolaskom Obrvana i odličnim igrama Kopljara, uz moju ozljedu, moja se minutaža smanjila. Tako je prošla sezona bila za zaborav, ali je zato ova stvarno neopisiva. Srećom, još uvijek traje, iako je za nas ono najvažnije već prošlo. U Ligi prvaka se nismo iskazali kako smo željeli, ali smo se iskupili u Regionalnoj ligi."

Odlazak Marka Kopljara otvorio je za vas mjesto u prvoj postavi, no može se reći da je odjednom odgovornost pala na vas punom težinom, posebice zbog ozljede Luke Šebetića.

Slika 2 od 2.
Foto: Kristijan Komarica

"Odlaskom Marka ja sam odlučio da želim ostati, vidio sam da imam priliku. Teret desnog vanjskog pao je na mene, no imao sam ogromnu pomoć u treneru Željku Babiću. Dodatno me motivirao poziv u reprezentaciju, želio sam dati svoje najbolje igre. Sad kad pogledam unazad, mogu reći da nisam ni shvaćao kolika je to odgovornost, možda i zbog toga nije bilo treme ni pritiska kojeg bi sam sebi stvarao, a sve je ispalo sjajno."

Šebetić bi u novoj sezoni trebao ponovno zaigrati u punoj formi, a onda hrvatski ljubitelji rukometa mogu očekivati Zagrebov "ubojiti" tandem?

"Sigurno da. Luka se vratio nakon teške ozljede, treba biti pametan, a pred sobom ima cijelo ljeto da se rehabilitira do kraja. Naravno, bilo bi mi mnogo lakše da je ove sezone bio zdrav, bilo je trenutaka kad sam se ja umarao, radio greške zbog toga, i gdje bi njegov ulazak mnogo značio. No, ja očekujem da ćemo nakon dobrih priprema obojica biti u super formi i da možemo biti jača strana Zagrebove igre."

Da se vratimo na Ligu prvaka, iako je nezadovoljstvo veliko u navijačkim redovima, koliko je takav rezultat i rano ispadanje realno zbog svih odlazaka?

"I mi smo sami nezadovoljni, iako pred nas nije stavljen nekakvi cilj, no mi smo sami željeli proći grupu, koja nije bila toliko teška. Imali smo sve u svojim rukama do utakmice s Minskom, koja nas je jako pogodila, bili smo razočarani. Da smo bili malo pametniji, mogli smo osvojiti još koji bod i proći dalje."

Što se promjene na mjestu trenera tiče, David Špiler je u nedavnom intervjuu kazao da je Dvoršekov dolazak donio igračima dodatnu slobodu i preporod. Komentar?

"Meni je i kod jednog i kod drugog trenera dobro, najvažnije mi je da igram, a slobodu o kojoj je David pričao ja sam imao. Ipak, ekipa nije disala kako treba, pa nam je trebala promjena da se trgnemo."

Slika 1 od 1.
Foto: Davor Sajko

Boris Dvoršek je s mnogima u sad seniorskoj postavi Zagreba radio u mlađim kategorijama. Koliko se to vidi?

"Ja sam osobno radio s Markovićem, koji je mnoge naučio igrati rukomet, tako da nisam imao prilike raditi s Dvoršekom tada. No, dolaze sada Šebetić, Mihić, Butorac, vidi se da se s njima radilo u kontinuitetu. Najbolje je to što smo svi mladi, trener zna s mladim igračima i tu se svakako skriva dio razloga za uspjeh na turniru u Skoplju."

S Golužom ćete raditi i dalje u reprezentaciji, čemu se nadate nakon Španjolske za sebe osobno?

"U Španjolskoj sam doživio vrhunac svoje karijere, bio sam van sebe od uzbuđenja i zato možda ni nisam dao svoje najbolje igre. Svaki hrvatski igrač nada se pozivu, a svakako se nadam da bih na Mediteranskim igrama, ukoliko se naravno izbornik odluči za mene, mogao biti u važnijoj ulozi."

Zagrebu ostaje uzeti dvostruku krunu, u prvenstvu i u Kupu?

"Mislim da tu problema neće biti, odradili smo prvu, najtežu utakmicu protiv Nexea u Našicama i sad samo treba nastaviti tako."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!