Rukomet

Zvonimir Kapular: "Liga je sve jača, žao mi je što titulu nisu uzeli Ivandija, Vuković i Drezdić"

Razgovarao: Damir Žbulj • četvrtak, 25.04.2013.
Zvonimir Kapular: "Liga je sve jača, žao mi je što titulu nisu uzeli Ivandija, Vuković i Drezdić"

Rukometno prvenstvo u Kataru stiglo je do svog kraja i ne bi to bilo ništa posebno zanimljivo hrvatskim čitateljima kada na Arapskom poluotoku ne bi u posljednje vrijeme bilo sve više igrača, trenera s ovih geografskih područja, ali i brojnih svjetski poznatih rukometnih veličina. Zvonimir Kapular jedan je od Hrvata trenutno na privremenom radu u Kataru, a za Sportnet je kratko prokomentirao završnicu sezone, ali i svoje sportske planove...

U posljednjem kolu katarskog rukometnog prvenstva pala je odluka o prvaku. Lekhwiya je stigla do titule nakon što je u zadnjoj utakmici remizirala s Al-Qiyadahom, ekipom koju predvodi hrvatski trener Silvio Ivandija te pomoćnici mu Dragan Vuković i Marko Drezdić. Presudila je konačna bolja gol razlika pa su do trofeja tako ipak stigli legendarni Islanđanin Olafur Stefansson i Tunižanin Heykel Megannem, koji su pred kraj svojih karijera izabrali Katar.

Slika 1 od 1.

Zvonimir Kapular prvenstvo je odradio u Qatar Sports Clubu, pred njim su još dva natjecanja u tamošnjim Kupovima, a iz prve ruke je mogao prokomentirati rasplet u samoj završnici sezone, kao i dodatno pojasniti čitavu situaciju oko katarskog rukometa i projekta Svjetskog prvenstva koje će se za dvije godine održati upravo u toj arapskoj zemlji.

"Završnica prvenstva bila je izuzetno uzbudljiva. Lekhwiya da je izgubila posljednji susret bila bi tek treća, a ovako su na gol razliku postali prvaci. Mogu reći kako je utakmica bila zanimljiva i jako gledljiva, s puno naboja i do zadnje sekunde se nije znalo tko će biti prvi, drugi, a tko treći. Al-Qiyadah je imala posljednji napad, rezultat je u tom trenutku poravnat. Naš Deni Velić pucao je sa zvukom sirene, zabio, počelo je njihovo slavlje, ali zapisnički stol je donio odluku kako lopta nije ušla u gol u regularnom vremenu," opisao je Kapular najvažniji trenutak tog završnog dvoboja.

"S tih 31:31 Lekhwiya je ostala na vrhu, još jednom se pokazalo koliko jedna sekunda može značiti puno u životu. Šteta što Qiyadah nije uzeo tu titulu zbog naših trenera," zaključio je hrvatski kružni napadač na privremenom radu u Kataru.

"Svaki tjedan nova imena. Stigli su Markussen, Beutler..."

"Moj plan je ostati ovdje još minimalno jednu sezonu, a sadašnji klub ponudio mi je novi ugovor. Ima još zainteresiranih pa neću sigurno žuriti s odlukom," pojasnio je svoje planove Kapular za budućnost. "Svaki tjedan dolaze neka nova imena, svjetski poznata. Od Markussena, Beutlera pa sve do igrača iz naših krajeva. Došli su Kević i još jedan pivot iz Siska, Tomić. Krilo Pahanić iz Umaga, desni bek iz Splita Jakov Vranković..."

"Liga je jako ojačala, a cilj im je u naredne dvije godine napraviti još veći pomak kako bi njihovi reprezentativni igrači napredovali do početka Svjetskog prvenstva 2015. godine kada je Katar domaćin," dodao je pivot Qatar Sports Cluba.

Iako nije sudjelovao u samoj završnici i borbi za titulu, sezona još nije gotovo za Kapulara: "Ostaju nam još dva natjecanja, Princ Kup i Emir Kup, a za oba se najavljuje dolazak velikih imena iz svijeta rukometa."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • hunjica26.04.2013. u 10:01
    Ovi Katarcu su napogani narod na svijetu,daju tolike pare za gluposti dok je 80% musliman umire od gladi.Oni ce jos vise unistiti rukomet,ionako se Asobal raspao pa su ostale jos dvije profesionalne lige na sviju i jos 10 dobri klubova.Oni imaju pare ali nemaju ni grame mozga niti ce ga kada imati.
    hunjica
  • Obrisan korisnik25.04.2013. u 23:01
    a u rukometu ionako nisu bas astronomska primanja pa mogu dovesti sve sto valja u Katar
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik25.04.2013. u 21:59
    Gadi mi se taj Katar,imaju para da mogu šupak brisati s njima!A onda mogu kupiti sve što požele i koga god žele!!
    Obrisan korisnik