Rukomet

Gojun: "Iako postoje neke druge opcije nadam se da ću ipak ostati u Madridu, ovdje sam presretan"

Razgovarala:Zvonka Keliš • subota, 22.06.2013.
Gojun: "Iako postoje neke druge opcije nadam se da ću ipak ostati u Madridu, ovdje sam presretan"
Foto: Mihaela Bradovski

Hrvatski rukometaš na radu u Španjolskoj, Jakov Gojun, iza sebe je ostavio svoju prvu sezonu u dresu Atletico de Madrida, a iako ona možda nije bila najuspješnija Hrvat je u razgovoru za Sportnet otkrio kako je i više nego zadovoljan dobivenom prilikom te onime što je pokazao i naučio, ali i na koncu osvojenim trofejima svoje nove ekipe. Također je otkrio i koji su mu planovi za ne tako daleku budućnost.

Stup hrvatske obrane i glavna karika u sprječavanju protivničkog napada svake pojedine momčadi i reprezentacije, Jakov Gojun, iza sebe je ostavio svoju prvu sezonu u crveno-bijelom dresu Atletico de Madrida, a iz nje je po povratku u Hrvatsku poveo odlične impresije te nova, vrijedna iskustva koja će mu odlično poslužiti u nadolazećoj sezoni u kojoj god sredini se našao.

Naime, u sezoni u kojoj je hrvatski rukometaš imao priliku raditi s jednim od najboljih stratega svijeta, Talantom Duješabajevim, kao i sjajnim rukometašima poput Hombradosa, Aguinagaldea, Canellasa i drugih, Gojun je ujedno u redovima jedne od najboljih europskih momčadi dobio priliku i da nastavi suradnju s hrvatskim maestrom Ivanom Balićem.

San je s Atleticom otići na Final Four

Iako Atletico ove sezone nije stigao do završnice najelitnijeg europskog klupskog natjecanja tamo su boje Hrvatske branili kako igrači Kielcea tako i novi prvaci Europe, rukometaši Hamburga predvođeni hrvatskim trojcem Duvnjakom, Vorijem i Lackovićem: "Čuo sam se s dečkima nakon osvajanja, bilo ih je lijepo gledati, svaka im čast. Smatram da je to veliki uspjeh za njih i za sve nas jer ipak igramo za Hrvatsku."

"Volio bih da sljedeće sezone i ja s Atleticom odem na Final Four pa tamo što bude bude", potom je nadodao Gojun kojemu je uistinu velika želja zaigrati na završnici Lige prvaka.

Uza sve to stigla je i dugoiščekivana prilika u napadu, a iako je Atletico de Madrid uslijed brojnih nedaća i ozljeda koje su ga zadesile ove sezone polučio nešto lošije rezultate te se nije uspio izboriti za naslov španjolskog prvaka, ali ni za priliku da brani titulu europskog viceprvaka, u svoje je vitrine pospremio poneke vrijedne trofeje poput onoga osvajača Super Globea i Kupa kralja, stoga sam Gojun u razgovoru za Sportnet po koncu svoje prve španjolske avanture nije krio zadovoljstvo sezonom provedenom u Madridu.

"Teška je bila sezona, nije bilo nimalo lagano, ipak je ovo ujedno i moja prva sezona u Atleticu. Za mene je došlo do promjene sredine, tu je i drugačiji sustav igre, ali sam zapravo presretan i zadovoljan sezonom", bile su prve riječi hrvatskog rukometnog reprezentativca.

Nastavio je potom Gojun: "Osvojili smo Kup kralja što je nakon Prvenstva jedan od najjačih trofeja, a uzeli smo i Super Globe u Kataru čime smo nešto zaradili. Dakle, nije bilo loše ni za klub, a ni za nas. Mogu reći da sam zadovoljan."

Kratko se samo hrvatski reprezentativac osvrnuo još i na nastup Atletica u Ligi prvaka, ali ponajviše na nesretne ozljede koje su ga sustigle: "U Ligi prvaka smo izgubili u četvrtfinalu od Barcelone, a meni je osobno najviše žao što nisam više mogao pomoći ekipi zbog izvrnutog zgloba i te ozljede koja me zadesila u Mađarskoj. No, što je tu je, to je sastavni dio sporta."

Tko odlazi, tko dolazi...i gdje će Gojun?

"Imali smo na koncu sezone neku večericu, pozdravili se i svatko je krenuo na svoju stranu, otišao kući. Vidjet ćemo sada za sljedeću sezonu što, gdje i kako", kazao je Gojun na temu nove sezone u kojoj još ne zna hoće li nastaviti u redovima ekipe iz Madrida ili će, pak, obući dres neke druge europske momčadi budući da ponuda ima, a nedavno se spominjala i ona novog i sjajnog francuskog kolektiva, PSG-a.

"Još ne znam što će biti sa mnom, ugovor, naime, imam još dvije godine, no nadam se da ću možda ipak ostati u Atleticu iako postoje tu neke druge opcije. Vidjet ćemo što će se dogoditi. U Atleticu sam zadovoljan i sretan i ukoliko ostanem u Madridu i dalje ću biti presretan. Tamo je super, život je lijep, ima puno sunca, klima je kao naša tako da je sve stvarno odlično."

I dok sudbina Hrvata, obojice njih, u crveno-bijelom dresu još nije poznata, španjolski je viceprvak već dobrano krenuo u kupnju, iako je ona, uslijed financijskih problema kako u državi tako i u španjolskom rukometu, podosta skromnija. Naime, Atletico se za narednu sezonu pojačao sedmoricom igrača, sjajnim šuterom Alexom Dujšebajevim, mladim i perspektivnim Nijemcem Christianom Dissingerom, vratarom Inakijem Malumbresom te još četvoricom Španjolaca Victorom Vigom, Albertom Valom, Victorom Alonsom te Pedrom Rodriguezom.

"Situacija je sasvim u redu zapravo, Uprava kluba je dovela Španjolce te će sada više manje oni igrati. Alex Dujšebajev je recimo uistinu dobro pojačanje, dečko zabija po deset golova po utakmici u Ligi, bio je i najbolji strijelac Asobala ove sezone. Momak je ujedno i prkosan i prgav i mislim da će biti jedno dobro pojačanje. Sve ostalo ovisi o klubu i koga još može dovesti, to je na njima."

Uz Dujšebajeva do velikog napretka

Velike pohvale na koncu sezone od strane Gojuna zaradio je i trofejni trener Talant Dujšebajev koji je mnogo čemu podučio Hrvata, ali mu je dao i potrebno povjerenje u napadu kako bi ovaj postao još bolji i kompletniji igrač.

"Talant je stvarno veliki stručnjak što se vidi i po rezultatima u njegovoj karijeri, čovjek s kojim najnormalnije možeš razgovarati, koji će ti sve pojasniti i objasniti i pomoći na najbolji način. Za mene je prva godina rada s njime stvarno bila super."

Što se, pak, prilike u napadu tiče, Gojun ju je sasvim sigurno dobro iskoristio te je pokazao da može igrati u oba smjera te da uz pomoć stratega poput Dujšebajeva uistinu može napredovati: "Igrao sam dosta i u napadu, pogotovo u prvom dijelu sezone budući da se u drugome dogodila ta operacija pa sam potom izvrnuo zglob, dakle, bilo je tu malo nesreće, no što je tu je. Meni je sezona bila super i stvarno sam zadovoljan te se nadam da će i druga biti takva ukoliko ostanem u Atleticu" zaključio je s otvorenim opcijama jedna od najjačih karika hrvatske obrane, Jakov Gojun.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • nido22.06.2013. u 18:27
    Da ga oce Kiel kupiti u ovom novom remont projektu!
    nido