Nogomet

Ivica Kulešević: "Osijek se ne zna boriti za opstanak"

Ivana Strahija • petak, 01.11.2013.
Ivica Kulešević: "Osijek se ne zna boriti za opstanak"
Foto: Ivana Strahija

Sa sedam do sad osvojenih bodova Osijek je prikovan za dno prvoligaške tablice, no (ponovna) smjena trenera mogal bi donijeti pozitivni pomak. Ivica Kulešević, novi strateg Osječana, vjeruje da se njegova momčad može izvući iz krize, no da za to treba vremena...

Treći trener Osijeka ove sezone je Ivica Kulešević, koji je na tom mjestu naslijedio Davora Rupnika, nije na najbolji način startao s novim poslom, već je na domaćem travnjaku u Gradskom vrtu doživio poraz od Rijeke s 1:3. No, već je u Čakovcu, u osmini finala Kupa, upisana pobjeda.

"Nama svaki pozitivni rezultat mnogo znači. Upali smo u psihološku krizu, a ovaj pozitivan rezultat će nam donijeti samopouzdanje za nastavak prvenstva", kazao je Kulešević za Sportnet.

Novi trener jako dobro poznaje momčad u koju je stigao: "Velika je prednost što momčad poznajem od ranije, iz omladinskog staža, no šteta je što je nisam preuzeo prije sezone. Mi smo prošle sezone kao juniorski prvaci imali mogućnost promijeniti svijet i imali smo velike ambicije prenijeti to u seniorski nogomet. No, što je tu je, situacija je takva kakva jeste i sad nema uzmicanja."

Je li trebalo Rupniku ranije zahvaliti na odrađenom i promijeniti trenera? "I Steinbruckner i Rupnik su sami dali otkaze, no ako ćemo iskreno, par mjeseci na klupi je premalo vremena za suditi treneru. Trenerima treba dati barem godinu dana, tek se onda može vidjeti kako tko radi i koji su mu dometi. Da odgovorim na pitanje, niti sam ga ja postavio niti sam ga mijenjao, ponavljam da mi je samo žao što nisam momčad dobio u pripremnom razdoblju."

Situacija na tablici izgleda grozno, ne samo zbog broja osvojenih bodova, već i zbog velike neefikasnosti koju su pokazali Osječani. "Sada sam preuzeo ekipu koja je u krizi, posljednja je na tablici, što spletom okolnosti, a što nesretnim rezultatima. To nisu uobičajene vode u kojima se Osijek dobro snalazi i sigurno će nam trebati vremena da se vratimo na pobjedničku stazu i izvučemo se iz problema."

No, je li sve ipak tako crno? Prvenstvo je, zbog četverokružnog natjecanja, dugo i ima vremena za popravak? "Teoretski je to tako, ali opet, Osijek se ne snalazi u borbi za ostanak. K tome, cijelu Slavoniju je zahvatila apatija i teška situacija. Slažem se međutim da ima još puno kola za odraditi, trenutni nam je cilj dovući se do kraja polusezone, a onda će biti vremena da se momčad, ali i uprava preslože."

K tome, Kulešević je sasvim siguran da njegova ekipa ima potencijala za ostanak u Prvoj ligi: "Imamo kvalitetu za sigurnu zonu. No, veliki nam je problem to što iskusni igrači u našim redovima mahom nisu prošli pripreme zbog ozljeda i na njima se već jasno vidi umor, a mi nemamo fond igrača kojim bismo ih nadomjestili. Na žalost ili na sreću, imamo mlade igrače na kojima je da preuzmu ulogu nositelja momčadi."

Ima li Osijek takve mladiće, kalibra vođe i nositelja igre? "Imamo Mišića, Lulića, Malenicu, ima dakle mladih igrača koji će postati vrhunski prvoligaški nogometaši, ali im treba strpljenja i treba im dati priliku da pokažu što znaju", zaključuje Kulešević.

SuperSport HNL

1Dinamo 3461:25+3678
2Rijeka 3465:28+3771
3Hajduk 3447:23+2462
4Osijek 3458:43+1551
5Lokomotiva 3447:37+1050
6Varaždin 3539:45-642
7Istra 1961 3536:52-1641
8Gorica 3432:48-1638
9Slaven Belupo 3441:62-2133
10Rudeš 3416:79-637

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik05.11.2013. u 15:30
    Strašno je što se događa s jednim od najvećih hrvatskih klubova... Po tradiciji još uvijek i jesmo velik klub, ali po ponašanju već jako dugo nismo... Ovo što se napravilo Rupniku je obična svinjarija! Kuletu želim od srca sve najbolje, ali mogu dovesti Mourinha za trenera, s ovakvom upravom i on... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik01.11.2013. u 21:22
    Rupnik za razliku od Steibrücknera nije dao ostavku vec je dobio otkaz tj.smijenjen je tako da me ovo lupetanje u ovom intervju cudi.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik01.11.2013. u 20:40
    a nego sta radite zadnjih 5 sezona?!
    Obrisan korisnik