Nogomet

Jakov Puljić: "Ako bude sportske sreće koju do sad nismo imali, morali bismo izbjeći nove kvalifikacije"

Razgovarao:Davor Mikulić • utorak, 25.11.2014.
Jakov Puljić: "Ako bude sportske sreće koju do sad nismo imali, morali bismo izbjeći nove kvalifikacije"
Foto: Davor Mikulić

Dok se preostalih deset drugoligaša priprema za posljednje kolo jesenskog dijela prvenstva, za Cibaliju je zimska stanka i službeno započela jer je u posljednjem kolu slobodna. Svoj pogled na prvi dio sezone za Sportnet je dao Jakov Puljić, najbolji igrač i strijelac Vinkovčana...

Nakon 16 odigranih utakmica Cibalia drži treće mjesto, a proljeće može dočekati eventualno kao četvrtoplasirana, u slučaju nedjeljne pobjede Sesveta u Dugopolju. Mlada i izmijenjena momčad odlično je krenula u sezonu i u prva četiri kola uzela maksimalnih 12 bodova. Tada je uslijedio poraz od Segeste, pobjeda nad Dugopoljem i Pomorcem pa lagani pad. Ipak, u posljednja tri kola, igrači Siniše Sesara upisali su sedam od mogućih devet bodova.

Svoj veliki doprinos rezultatu Cibalije dao je 21-godišnji Jakov Puljić, najvažnija karika momčadi, koji igra svoju najbolju seniorsku sezonu do sada. U 14 susreta, u koliko je nastupio, postigao je devet pogodaka i treći je strijelac lige, a tome je dodao i još tri pogotka u kupu. Lako bi mogao postati i igrač koji je postigao najviše pogodaka u dresu Cibalije u jednoj sezoni. Zadovoljstvo ne krije, ali kaže da se brojkama ne zamara.

„Naravno da sam zadovoljan, mogao je možda biti i koji pogodak više. Ali, kada se sve pogleda, ja sam prezadovoljan. Nisam si postavljao nikakve ciljeve što se brojki tiče. Bilo bi lijepo postići najviše pogodaka u jednoj sezoni do sada, ali to mi nije prioritet“.

Svojim predstavama i pogocima Puljić je Cibaliji donio izravnih sedam bodova i osminu finala Hrvatskog nogometnog kupa. I to samo ukoliko gledamo utakmice gdje je bio jedini strijelac pa je njegov učinak, dakle, još i bolji. U odsustvu Luke Muženjaka ima i predznak kapetana pa je njegova važnost za momčad sasvim jasna.

„Meni je to veliko priznanje. Nisam se tome nadao i stvarno mi jako puno znači. Sve navedeno mi ne stvara pritisak, dapače, mislim da je vidljivo kako mi to daje samo još veći poticaj da radim još bolje i budem još uspješniji u nastavku sezone“, jasno je rekao Puljić.

Početni uzlet i važne pobjede, a zatim i niz kada je Cibalia iz četiri susreta osvojila svega jedan bod, kaže napadač Cibalije, mogli bi se opravdati nedostatkom iskustva.

„Mlada smo momčad, postoje oscilacije... Pojačanja u vidu iskusnijih igrača sasvim sigurno bi pomogla da se takve stvari više ne ponavljaju. Naše je da se dobro pripremimo tijekom zimske stanke i držimo priključak za Interom i Goricom“.

Upravo su ta dva kluba, kako se i očekivalo uoči početka sezone, glavni konkurenti Cibaliji za naslov i izravan plasman u prvoligaško društvo. Ljetos je Cibalia ostala „kratka“ jer je u dvije kvalifikacijske utakmice za jedan pogodak bolji bio Slaven Belupo.

„Osobno smatram da ćemo se kroz pripreme dobro pripremiti i pojačati kako bi mogli odraditi još bolju polusezonu“, riječi su Cibalijinog napadača koji još dodaje: „Ako bude sportske sreće koju tijekom jeseni baš i nismo imali i igre koju smo pružali u posljednjim kolima, morali bismo izbjeći nove kvalifikacije i vratiti se u Prvu HNL“.

Čak devet bodova tijekom jeseni izgubili su Vinkovčani upravo na svom terenu, a događalo se to i u drugom dijelu prošle sezone. Slična je situacija sada i s vodećim dvojcem, ali to, naravno, ne znači baš puno.

„Usudio bih se reći da je to pritisak domaćeg terena koji nas muči već duže vrijeme. Treba nam podrška kao što je bilo u kvalifikacijama, pune tribine, kako bi mogli ostvariti zadovoljavajuće rezultate i naravno osvajati bodove u Vinkovcima“.

Nekoliko je već puta Puljić naglašavao kako se i ne zamara previše odlaskom iz Cibalije, kluba u kojem je napravio prve nogometne korake.

„Cibalia mi je uvijek na prvom mjestu. To je moj klub u kojem sam odrastao i koji mi je puno pomogao. Otkako sam senior, uvijek sam dobivao priliku i korektnu minutažu, a ove sezone sam to maksimalno iskoristio. Nije se moj pogled na to promijenio, ali jasno je da kao svaki igrač razmišljam kako eventualnim transferom pomoći i sebi, ali i klubu. Ovdje mi je lijepo, čak i ako ne odem, neću biti nezadovoljan nego trenirati, raditi i pokušati sa suigračima uvesti Cibaliju u Prvu ligu“, riječi su kojima je Jakov Puljić zaključio razgovor.

Supersport Prva NL

1Zrinski 2844:13+3169
2Šibenik 2857:17+4067
3Vukovar '91 2846:30+1652
4Jarun 2832:40-837
5Sesvete 2832:32036
6Dugopolje 2833:37-433
7Dubrava 2828:39-1132
8Cibalia 2828:46-1830
9Croatia Zmijavci 2833:40-729
10BSK Bijelo Brdo 2827:36-927
11Orijent 2831:46-1526
12Solin 2825:40-1520

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!