Rukomet

Stefan Vujić: "Pod Vujovićem ću neupitno napredovati, veselim se Ligi prvaka i SEHA ligi"

Razgovarala:Tamara Rogić • utorak, 16.06.2015.
Stefan Vujić: "Pod Vujovićem ću neupitno napredovati, veselim se Ligi prvaka i SEHA ligi"
Foto: Tamara Rogić

Nakon tri godine u Francuskoj, 23-godišnji hrvatski internacionalac Stefan Vujić vraća se na domaći teren. Pred njim su novi izazovi i novi jednogodišnji ugovor s PPD Zagreb, a samo za čitatelje Sportneta progovorio je o teškom razdoblju oporavka, trenutnoj fizičkoj spremi i ambicijama koje će nastojati ispuniti u redovima "plinara"...

Od malog Umaga, gdje je napravio svoje prve pa zatim i Poreča u kojem je nastavio sa značajnijim rukometnim koracima, ovaj srednji vanjski je u siječnju 2013. godine započeo svoju francusku avanturu u HBC Nantesu, ovogodišnjem osvajaču Liga kupa. Nakon godinu i pol dana Stefan Vujić ljubičasti je dres zamijenio bojama "bikova" iz Istresa. Tamo je pak nakon teške ozljede propustio gotovo cijelu sezonu. Utiske na to teško razdoblje podijelio je s čitateljima Sportneta.

"Osjećam se dobro iako moram istaknuti da svaka duža pauza nama sportašima jako teško pada, čak više nego sama rehabilitacija. Prije mjesec dana počeo sam s treninzima s ekipom Istresa i to me jako razveselilo. Sa psihičkog stajališta bilo je teško gledati sve te utakmice, a znati da ne možeš pomoći svojim suigračima, no znao sam da ne smijem klonuti duhom. U ovakvim situacijama najbolje upoznaš sebe i svoje mogućnosti. Radim na sebi u svakom rukometnom pogledu i cilj mi je da se na teren vratim spremniji i jači nego ikad."

Pod vodstvom Thierryja Antija u HBC Nantesu ovaj je mladi Umažanin imao više nego dobar start. Osim iskustva u EHF kupu u kojem je momčad 2013. godine zaigrala finale, odlično se snašao i u polufinalu francuskog Kupa. Svoj je dolazak, usprkos relativno maloj minutaži opravdao te se 2014. našao u sedmorci kola zajedno s kapetanom hrvatske rukometne reprezentacije Igorom Vorijem. Dolazak u Istres na ljeto 2014., čijem je transferu kumovala veća minutaža te poziv Gillesa Derota trebao je Vujiću osigurati jednu od bitnijih uloga u momčadi. Nažalost zdravlje ga u toj namjeri nije poslužilo, a u ovom se intervjuu, između ostalog, osvrnuo na iskustvo koje je stekao na francuskom terenu.

"Dolazak u jednu od najjačih rukometnih liga na svijetu, za mene prije tri godine kao još izrazito mladog igrača puno je značilo, a znači još uvijek. Vrlo sam samokritičan i ne mogu reći da sam u potpunosti zadovoljan svojim doprinosom, međutim, ne smijem ni zanemariti činjenicu da sam imao relativno malo prilika u kojima sam uistinu mogao pokazati što sve znam i koje su moje mogućnosti. Bilo je tu više i manje blistavih trenutaka, no znam da sam na terenu uvijek grizao i nastojao dati svoj maksimum te ispoštovati zahtjeve trenera. Isto tako, kada bih sjedio na klupi, pretvarao sam se u učenika koji je upijao svaki pokret nekih od najboljih igrača svijeta. Francuska liga iz godine u godinu sve je jača, francuski rukomet više gradi okosnicu na fizičkim nego na taktičkim temeljima, a taj ritam zna biti uistinu zahtjevan za pratiti, pogotovo ako uz tako zahtjevnu ligu predstavljaš klub na jednom od europskih natjecanja. Međutim, ovo trogodišnje iskustvo na francuskom parketu zasigurno je utjecalo na moj rast kao igrača i osobe, te ne isključujem mogućnost da se jednoga dana i vratim."

Na dnevnom je redu za Vujića sada novo okruženje u kojem će se imati priliku dokazati pod vodstvom jednog od najboljih igrača u povijesti rukometa i trenutnog "kormilara" Zagrebaša - Veselina Vujovića.

"Kako se bližio kraj sezone u Istresu, otvorile su se neke opcije, a kada je stigla ponuda PPD Zagreb znao sam da ne trebam puno razmišljati. Dolazak u Zagreb znači ostvarenje nekih mojih snova koje gajim još od samih rukometnih početaka. Svi dobro znamo da je Zagreb institucija s bogatom tradicijom, a ono što je za mene u ovom trenutku najznačajnije jest činjenica da se Zagreb maksimalno posvećuje mladim igračima, da momčad vodi nekadašnji vrhunski igrač, a sadašnji sjajan rukometni stručnjak uz čije ću vodstvo neupitno napredovati. Cilj mi je svojim radom, maksimalnom koncentracijom i prije svega dobrom igrom nametnuti se treneru i zajedno s, do sada uspješnom i homogenom momčadi, nastaviti nizati fenomenalne rezultate. Raduje me što ću imati priliku igrati najjače i najrespektabilnije klupsko natjecanje Ligu prvaka te izrazito jaku SEHA ligu koja se znatno pojačala u kratkom vremenu."

Vujić je u lipnju 2014. godine nastupao za hrvatsku reprezentaciju na Mediteranskim igrama u Turskoj i s njom osvojio srebrnu medalju te gaji nadu i za neke buduće reprezentativne pozive.

"Naravno da mi je velika želja zaigrati za A selekciju hrvatske rukometne reprezentacije, međutim, ne opterećujem se previše time. Pristalica sam onoga da djela govore više od riječi, tako da mi je u ovom trenutku prioritet što uspješnije se adaptirati u novu sredinu te se vratiti u pogon. Kada neki moji ciljevi krenu s realizacijom, siguran sam da će doći i vrijeme kada taj poziv neće izostati."

Paket24 Premijer liga, Liga A

1RK Zagreb 14509:374+13528
2Sesvete 14445:378+6723
3Varaždin 1930 14428:442-1415
4Gorica 14410:405+511
5Trogir 14369:387-1811
6Karlovac 14363:432-699
7Osijek 14370:434-648
8Moslavina 14379:421-427

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik17.06.2015. u 13:26
    Bit će odlično pojačanje za Zagreb!
    Obrisan korisnik