Nogomet

Krstanović za Sportnet: 'Ako nam se pogodi dobar dan, možemo kreirati novo iznenađenje'

Branimir Korać • ponedjeljak, 27.02.2023.
Krstanović za Sportnet: 'Ako nam se pogodi dobar dan, možemo kreirati novo iznenađenje'

U četvrtfinalu SuperSport Hrvatskog kupa BSK u Bijelom Brdu dočekuje Šibenik. Susret je trebao biti odigran u utorak s početkom u 14:30 sati, ali je prebačen za srijedu u 12:30...

Vremenske neprilike presjekle su cestovnu komunikaciju Dalmacije s kontinentalnom Hrvatskom i nogometaši Šibenika nisu mogli na vrijeme doputovati do Slavonije kako bi sutra odigrali dvoboj protiv BSK-a. Međutim, donesena je odluka o prebacivanju susreta za dan kasnije.

Igraj na BSK Bijelo Brdo - Šibenik na SuperSport.hr (18+)

Domaćini iz Bijelog Brda pristali su na do, a trener Denis Krstanović kaže kako mu to neće predstavljati poseban problem u pripremi utakmice, dapače.

"Ne remeti nam previše samu pripremu, u jednu ruku dobili smo jedan dodatni dan za saniranje manjih ozljeda koje imamo unutar ekipe. Ne daje nam to niti nekakvu prednost, niti nam remeti nešto u ovom susretu. Jedino što nam možda oduzima jedan dan za pripremu za utakmicu u prvenstvu koja nam je puno bitnija. Međutim procedura i pravila su takvi, moramo se prilagoditi i ne vrijedi tu nešto puno mudrovati i pametovati."

BSK je u osmini finala eliminirao Rijeku, a sada očekuje protiv Šibenika jednako težak posao, ako ne i teži s obzirom na formu.

"Očekujem odličan Šibenik, povratkom novog/starog trenera ušao je odlično u polusezonu, ima dobre rezultate, pojačao se superpoznatim i dobrim imenima u okviru HNL-a. Nalaze se u potpuno drugačijem momentu u odnosu na Rijeku, ali očekujemo da ćemo odigrati pravu mušku i borbenu utakmicu. Imamo i mi neke svoje adute iako su kvaliteta, imperativ i očekivanja na strani Šibenika. Ako pogodimo da nam bude dobar dan, možemo napraviti još jedno iznenađenje kao protiv Rijeke."

Svaki prolaz dalje u Kupu sada je lijep bonus, ali igrači to silno žele.

"Bio bi nam prolaz bonus, ali mi tu utakmicu doživljavamo ozbiljno. Kada smo već tu, pokušat ćemo napraviti sve da prođemo dalje. Momci su motivirani, u glavama im je, čini se, već u Vinkovcima bila utakmica protiv Šibenika i to je rezultiralo porazom. Ali s Rijekom je počeo naš dobar niz koji je trajao sve do Cibalije, pokušat ćemo započeti novi s utakmicom protiv Šibenika."

U Vinkovcima za vikend BSK se nije proveo dobro, upisao je vrlo visok poraz. Cibalia je slavila s 4:0 uz sva četiri gola u drugom dijelu.

"Niti u uvodu utakmice, niti na poluvremenu, ništa nije slutilo da bi moglo tako završiti. Do tog prekida i ozljede Rubića mislim da smo bili i poduzetniji, konkretniji i opasniji protivnik na terenu. Jednostavno se dogodi dekoncentracija. U jednu ruku draže mi je da je došao takav poraz nego da je 1:0 u 90 i nekoj minuti. Ovo je dobro došlo i igračima da ne polete previše, da ih to malo klepi po ušima, da se spustimo na zemlju. Dugo je trajao taj niz u ligi koja je dosta teška, daj Bože da je trajao i dulje, ali kad već nije, pokušat ćemo započeti novi. Cibalia nije ostavila nikakav psihološki trag, svi su već bili u utakmici sa Šibenikom, to je veliki dvoboj i koliko god upozoravali, teško je očito bilo ne misliti na njega."

Ono što je bitno, Krstanović će imati kompletan kadar na raspolaganju.

"Mislim da ćemo imati kompletan kadar. Imamo sada i taj dan više za odmor, bili bismo vjerujem i za sutra, ali za prekosutra ćemo sigurno svi biti u redu."

Susret u Bijelom Brdu počinje u srijedu u 12:30 sati.

FOTO: BSK Bijelo Brdo

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!