Juriš

Grgić: "Ostavite se Hajduka", Laljak: "Gonite se..."

Bernard Jurišić • ponedjeljak, 13.03.2006.

Nakon što su se u nekim medijima pojavile priče kako su u posljednjem kolu, na utakmicama u Splitu i Velikoj "unaprijed znali rezultati", iz splitskog kluba žestoko su se ogradili od "namještaljki". Burno su reagirali i drugi "prozvani", čelnici zaprešićkog Intera...

Trener Hajduka Luka Bonačić u svom je stilu reagirao na upad tridesetak pripadnika Torcide, koji su "tražili" Hajdukove igrače nakon utakmice.

"Kakve su to gluposti, tko im daje za pravo da bilo koga fizički ugrožavaju? Ako su platili kartu, neka viču, pljuju, skandiraju što god žele, ali tko su oni da fizički prijete mojim igračima? Neka meni zaprijete, pa da vidimo tko će prvi ustuknuti. Mojim igračima neće pasti ni dlaka s glave. I da vidim onoga tko će meni u lice reći da sam prodao utakmicu?", poručio je Bonačić.

Ništa manje oštar nije bio ni predsjednik kluba Branko Grgić, koji je žestoko odgovorio na priče o "namještaljci" protiv Slavena.

"Kod nas uvijek postoje neki proroci koji sve znaju i unaprijed vide. Kad se ispostavi da su u krivu, onda se pokunje i šute, a kad se neki rezultat poklopi, onda se diže neviđena hajka. Ništa nemam zamjeriti svojim igračima u subotu. Odigrali su koliko je bilo dovoljno da ostvarimo svoj cilj i to smo učinili. Znam da bi mnogi bili sretniji da smo srljali i možda primili gol iz kontre i ispali iz Lige za prvaka. Tada bi mnogi bili puno zadovoljniji. Svima koji nas napadaju poručujem da se okane Hajduka i brinu svoje brige. Mi smo svoj cilj ostvarili i još uvijek smo jedini klub koji je uvijek igrao u Ligi za prvaka", u jednom dahu govorio je iznervirani Grgić.

Ništa manje burno nisu reagirali ni u zaprešićkom Interu, kojem "dežurni čistunci" zamjeraju "iznenađujuću" pobjedu u Velikoj. Živce je potpuno izgubio direktor Intera Branko Laljak, koji je na medijske špekulacije odgovorio sočnim psovkama.

Po starom dobrom običaju, ni jedan dokaz nije pratio navodne "namještaljke", a za medijsku halabuku bilo je dovoljno što su se dogodila dva rezultata koja su opet izazvala pravu medijsku paranoju.

Kad Barcelona protiv Chelsea odigra na nulu, onda je to "odlična taktika". Kad se u finišu talijanskog prvenstva događaju pobjede posljednjeplasiranih nad prvoplasiranima, onda je to "vrhunac uzbuđenja". Kad Juventus i Milan odigraju bljutavi derbi bez ijednog konkretnog poteza, onda je to "prekrasno taktičko nadmudrivanje".

Kad se u HNL-u dogodi da se nakon desetak uzastopnih promašenih "sigurnih rezultata" (sjetimo se najava da će Dinamo "pustiti Hajduku", da su "Rijeka i Hajduk već dogovorili remi", da će "Dinamo pustiti bod Zagrebu"...) dogodi nešto što su dušebrižnici "najavljivali", onda je to "tragedija koja samo u HNL-u postoji".

Komu uopće trebaju dokazi, kad "svi sve znaju". Kako i ne bi znali? Svatko ima "prijatelja čiji brat živi u zgradi u kojem živi sestra bivše djevoke prvog susjeda onog nogometaša koji mu je dok je kupovao sir i vrhnje rekao da je sve namješteno".

Kolege iz kriminalističke TV emisije "Istraga" ovaj tekst bi završili rečenicom: "Još jedna priča iz Hrvatske".

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!