arhiva

Smrdi, smrdi...

Dario Dodić • nedjelja, 22.11.2009.

Uspio sam! Dobio sam i onaj listić na kojem sam čekao četiri footballa! Što je još gore, sa mnom je odigrao i Mrva, čovjek poznat po liričnom izričaju i katastrofalnom kladiteljskom učinku. Ključ uspjeha? Nije znao niti jedan par koji smo odigrali, samo je stavio 20 kuna i proveselio se.

Više nema udaranja većih iznosa, odlučio sam se za strategiju kontinuiranog rasta kroz minimalne uplate. Na taj način pokazujem kladionici da nije iznad mene, da me neće ujedati duboko u džep. Dajem joj do znanja da je želim, ali je ne trebam. I zato će mi (već je) početi davati, tako barem kaže Carlos...

Jučer nas je u 90. minuti spašavao Dodo jer smo imali Inter daje gol, ali nitko nas nije mogao spasiti sudaca koji su Racingu poništili čisti gol protiv Reala. I koji je točan odgovor? Jesmo li ili nismo pogodili Racing daje gol? E da, tužno je to, ali tako to ide, znaju to i Irci, a bome znaju i Francuzi.

Svi su odlučili napasti Henryja jer je smeće, pokvarenjak, ovakav, onakav, ali nije on kriv što se FIFA i UEFA ne odlučuju za uvođenje video tehnologije u nogomet. Uostalom, lijepo je Roy Keane rekao da se nitko nije žalio kada je Ircima poklonjen jedanaesterac kojeg nije bilo. Karma sve to na kraju poravna, Thierry nije bio pretjerano pošten, neka se čuva ozljeda pred Svjetsko prvenstvo.

Iako, ne sjećam se da je karma meni vratila moje nogometno poštenje. Uvijek priznam kada je korner, aut, čak i kada nije faul, ali nisam imao neke koristi od toga. A i pitanje je kako bih reagirao da u samom finišu utakmice koja odlučuje recimo pobjednika Lige prvaka dotaknem malo loptu rukom i moj suigrač Mrva postigne gol. Možete li vi sa sigurnošću reći što biste napravili? Vidjet ćemo hoće li karma biti danas na mojoj strani, igramo Kutiju!

Uhićena braća Šapina i još 200-ak ljudi zbog namještanja utakmica? Šokiran sam! Namještalo se i u HNL? Ma ne vjerujem, pa kako je to moguće? Još me više nasmijala jučerašnja utakmica u BiH između Travnika i Modriče. M.S. je odigrao jedinicu, čini mi se da je koeficijent bio 1.20, možda 1.30. U 70. minuti gosti su vodili 2:5, no briljantnim preokretom Travnik dolazi do pobjede 6:5. U isto vrijeme predsjednik nogometnog saveza BiH Sulejman Čolaković daje sljedeću izjavu na temu namještanja utakmica u BiH, citat iz Sportskih novosti: "smiješno je da se može sumnjati u našu ligu. Nikad natjecanje u Premier ligi BiH nije bilo regularnije nego u dosadašnjem dijelu prvenstva, niti za jedan susret ne možemo reći da je sumnjiv, nama ne bi ni trebala istraga s te strane, sami bismo to riješili i sudionike žestoko kaznili! Inače, poduzeli bismo sve moguće mjere kako bismo spriječili bilo kakve nakane oko namještanja. Za sada nas nitko nije obavijestio o mogućoj istrazi!"

I svi se grohotom nasmijaše. Iako, istina je da je prvenstvo nikad regularnije. Sada je na domaćine koeficijent ponekad i 1.70, nije uvijek 1.10. Uostalom, zašto bi se sumnjalo u utakmicu između desete momčadi prvenstva i drugoplasirane ekipe kada je koeficijent na domaćine 1.30. Kako bi rekla većini iritantna, a opet popularna reklama: Smrdi, smrdi, užasno smrdi.

Netko tko očito pozorno ili barem dovoljno redovito ne čita moje tekstove zaključio je da su moji prijedlozi za NFL tipovi koje sugeriram za klađenje. E pa nisu. Zar niste primijetili da uzimam sve utakmice iz tog dana i da ih prokomentiram? Neke od njih igram jače, neke isprobam, a neke apsolutno nikad ne odigram. No, nekima to nije dovoljno pa sam odlučio uvesti i tri kategorije jačine pickova. 1. Igram jako. 2. Igram turistički i 3. Samo pričam, neću odigrati. Eto, možda to pomogne.

Prošlog je vikenda bilo vrhunskih utakmica u NFL-u, neke su se okretale u mom smjeru, a neke protiv meni dragih ekipa, kao što je primjer s Patriotsima koji su izgubili već dobivenu utakmicu. Osim što ne postoji već dobivena utakmica u footballu. Kakav divan sport!

Slika 1 od 2.
Foto: Dario Dodić

Vrijeme je za intenzivne pripreme za popodnevnu utakmicu s Pougarjem, dakle vrijeme je i za svršetak ovotjednog teksta. Za kraj komentar današnjih parova NFL-a, bez komentara za utakmicu San Diega i Denvera jer se još uvijek ne zna hoće li igrati gostujući QB Orton. Čini se da neće, što dramatično podiže izglede San Diega, ako pronađete ovaj par u nekoj kladionici...

Dallas - Washington: Tomo mi je jednom rekao da je Washington katastrofa i toga se držim. Dallas igra jako dobro, morali bi pobijediti kod kuće. Jako!

Green Bay - San Francisco: Osobno ne vjerujem previše Green Bayu, ali mislim da imaju dobre izglede dobiti ovu utakmicu, čak je i koeficijent solidan. No, zbog nekog lošeg predosjećaja ovaj par stavljam turistički.

Jacksonville - Buffalo: Jaguarsi su ponovno u igri za doigravanje, na putu im danas stoji Buffalo koji tresu unutarnji problemi. Jedinica, jako!

Kansas - Pittsburgh: Ovaj par ću izbjeći zato što izgleda neće igrati Polamalu. Statistika Pittsburgha s njim i bez njega dramatično se razlikuje. Stoga, ne isplati se na 1.20.

Minnesota - Seattle: jedinica, jako!

Tampa Bay - New Orleans: Ne znam zašto Saintsi ne mogu u zadnje vrijeme nikoga rasturiti, ali nema smisla prigovarati ekipi koja pobjeđuje. Ipak, stavljam ih na turistički listić zbog straha da se jednom ipak neće vratiti nakon što loše krenu u utakmicu.

Baltimore - Indianapolis: Kao što sam u prošlom kolu rekao, nisam previše uvjeren u pobjedu Patsa samo zato što će se Indianapolis nabrijati na njih. Tako je i bilo, šokantna završnica, kontroverzna odluka trenera New Englanda i Coltsi su dobili utakmicu na nevjerojatan način. Međutim, danas je drugačije. QB Baltimorea, Joe Flacco, već me jednom razočarao, ali danas neće. Pobjeda im treba, Coltsima je vrijeme izgubiti jednu utakmicu, ovo igram jako!

Detroit - Cleveland: Dvije luzerske ekipe, ovo ne ide nikako, nigdje, nikada.

N.Y. Giants - Atlanta: Giantsi su ništa posebno, Atlanta mi je jako draga ekipa i igraju vrlo dobro. Međutim, Giantsima treba pobjeda, jaka su franšiza i vjerojatno će ovo i dobiti. S obzirom da ne bih htio da pobijede, a i vjerujem u Matta Ryana, ovu utakmicu preskačem.

St. Louis - Arizona: Dragi Kurt mi je donio lovu prošli vikend, a nema smisla igrati protiv njih kada gostuju kod slabašnog St. Louisa. Koeficijent je solidan, jako!

New England - N.Y. Jets: Neki ovdje očekuju iznenađenje, misle da mogu Jetsi do pobjede. E pa ne mogu. Patsi su ljuti, imaju neraščišćene račune s Jetsima, a i netko mora osjetiti osvetu zbog prošlotjednog poraza od Coltsa. Pobjeda Patriotsa jako, preporučam i hendikep na turističkim listićima!

Oakland - Cincinnati: Po meni premali koeficijent na goste, nisam sklon ovoj utakmici ni turistički.

Chicago - Philadelphia: McNabb je u formi, Eaglesi odlično igraju. S druge strane Chicago me je previše puta razočarao, jednostavno nisu dobri ove sezone. Pobjeda Eaglesa ne bi trebala doći u pitanje. Jako!

Sretno svima, nadam se da će ovi jaki parovi proći, a i da će Sportnet proći na Kutiji. Držite fige!

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

arhivaPick na pojilu
  • Najnovije
  • Najčitanije

Pročitaj više

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!