arhiva

Samo je jedan Ronaldo

Dario Dodić • nedjelja, 29.11.2009.

Tijekom proteklog tjedna negdje sam putem izgubio osjećaj. Ne za žene ili dno boce, već za klađenje. Išlo mi je tako dobro, baš sam se osjećao kao da sam "u zoni" i odjednom je osjećaj nestao...

Slika 1 od 2.
Foto: EPA

Ne mogu reći da se nešto posebno dogodilo zbog čega sam izgubio osjećaj iliti feeling, vjerojatno to dođe i ode samo od sebe. Pogotovo je tužno što mi je baš sad nestao osjećaj jer bio je ovo solidan tjedan. Moram se pohvaliti, odigrao sam solo pobjedu Denvera protiv Giantsa, koeficijent 3.20. Imao sam osjećaj, Giantsi stvarno nisu toliko dobri, što se i vidjelo na terenu.

Istina, bilo je i promašaja za povijest. Jedan od njih bio je Montepaschi - Barcelona manje od 149 poena. Sa zvukom sirene na 15-ak koševa prednosti gosti bacaju tricu i pogađaju za ukupno 149 koševa. Sramota. No, to je kladionica. Danas malo kasnim s tekstom, morao sam obilaziti supersport kladionice jer sam jednostavno morao iskoristiti pospanost njihovih bookmakera. Supersport je jedina kladionica, čak i ako računamo one online, koja u ponudi ima Baltimore - Pittsburgh.

O čemu se radi? Big Ben Roethlisberger, dodavač Pittsburgha, neće danas igrati zbog potresa mozga. U biti, postoje minimalne šanse da će tijekom utakmice pokušati bacati par akcija, ali i to je krajnje nerealno. Uz to, Troy Polamalu, najbolji safety lige (po meni), gotovo sigurno ne igra, a otkad je on ozlijeđen Pittsburgh baš i ne upisuje pobjede. S druge strane, Baltimore je odlična ekipa kojoj baš i ne ide u zadnje vrijeme. Zeznuli su me protiv Coltsa prošlog tjedna, ali moram priznati da je poprilično nevjerojatan način na koji su izgubili utakmicu. Pobjeda im nasušno treba, Supersport nas (nadam se) časti s 1.70 na pobjedu domaćina. Bit će ovo besana noć diljem Hrvatske.

Kakav optimizam, a realnost je da ćemo utakmicu gledati forumaš Marko Marušić i ja, iako za mene nije sigurno. No dobro, na ostatak NFL-a osvrnut ću se malo niže, okrenimo se nogometu u nadi da nogomet neće okrenuti leđa nama. Barca - Real, 19 sati. Utakmica koju sigurno 95% vas koji ovo čitate ima ili će imati na listiću. Imam i ja, jedinicu naravno. Ali ja ne bih bio ja da nisam odigrao i 6+, to se jednostavno mora kada je u pitanju ovaj susret.

Moram priznati da sam se pošteno nasmijao kada sam čuo što navijači Barcelone pripremaju za Cristiana iz Real Madrida. Znate na koga mislim, na onoga što samo prezimenom podsjeća na najboljeg nogometaša na svijetu, debelog Ronalda. Kažu navijači samo je jedan Ronaldo, a on nije Portugalac. Istina je, znaju ljudi iz Barcelone o čemu pričaju, Kiki će mu do kraja života gledati u široka leđa i nadati se da će i on jednog dana imati sličnu trbušinu.

Upravo sam osvježio ponudu Supersporta, ponuda je promijenjena, srušili su koeficijent na Baltimore na 1.35. Krenimo s komentarom ostalih parova NFL-a, ovog tjedna bit će malo jakih parova.

Atlanta - Tampa Bay: Bit će ovo jedinica, ali koeficijent i nije pretjerano privlačan pa vam predlažem da ovo stavite na turističke listiće ili da jednostavno ne igrate.

Buffalo - Miami: Drag mi je taj Miami, ali bojim se Buffala jer su promijenili trenera. Stoga, sigurnije mi je predložiti zbroj preko 40,5, turistički naravno.

Cincinnati - Cleveland: Bit će ovo jedinica, ali i ovdje mi se ne sviđa koeficijent, turizam je u naletu.

Houston - Indianapolis: Ma jedinica ljudi, ovo igram jako, vrijeme je za kiks Coltsa. Treba probati i zbroj poena preko 47,5, to bi trebalo proći, zbroj predlažem turistički.

N.Y. Jets - Carolina: Bježite od ovog para glavom bez obzira!

Philadelphia - Washington: Očekujem jedinicu, ali ne bih je predložio za neke ozbiljnije iznose, nije baš privlačan koeficijent.

St.Louis - Seattle: Igraju dva luzera, ali mislim da će gostujući luzer ipak doći do pobjede. Stavite na turistički listić samo u krajnjoj nuždi.

San Diego - Kansas: Jedinica, jako, iako je koeficijent mizeran.

San Francisco - Jacksonville: Ne bih se usudio predviđati pobjednika, ali mislim da se turistički može odigrati zbroj preko 41,5 poena.

Minnesota - Chicago: Nema smisla igrati protiv ekipe koja razbija protivnike, mislim da Chicago nema šanse večeras. Bit će ovo pobjeda Minnesote, a moglo bi se probati i preko 46,5 poena.

Tennessee - Arizona: Kurt je doživio stoti potres mozga prošlog tjedna, izišao je iz igre na poluvremenu i tako zeznuo moj hendikep na Arizonu. Danas je upitan, ali i ako će igrati sigurno neće biti na sto posto. Stoga teška srca moram sugerirati Tennessee jer su u sjajnoj formi. Ako će Kurt igrati onda predlažem i zbroj poena preko 47,5.

Baltimore - Pittsburgh: Sve sam vam već rekao.

Sutra igraju Saintsi i Patsi, vrijeme je za prvi poraz Saintsa, nanijet će im ga New England predvođen Bradyjem.

Sretno svima, nadam se da će i danas biti ovako:

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

arhivaPick na pojilu
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • aristotel30.11.2009. u 18:34
    ponovo su te coltsi izvrnuli hehe.. nikad ne igraj protiv manninga (naravno ovo vrijedi samo ako se isti ne zove eli) :-) ali eto, barem te je barca obradovala..
    aristotel