arhiva

Nazovi D radi umorstva

Dario Dodić • nedjelja, 13.12.2009.

Krivo sam se postavio u priči o klađenju. Nisam ja taj koji bi trebao birati tko će pobijediti, a tko neće. Nisam ja taj koji bi trebao davati novac kladionici u nadi da će mi vratiti više. Uvodim novo pravilo za sve ljubitelje sporta...

Slika 1 od 2.
Foto: Kristijan Komarica

Već smo utvrdili da sam baksuz kakvog svijet nije vidio. Rušim prvake, izbacujem ekipe iz europskih natjecanja, nova D gripa zahvatila je i ljude oko mene pa sada i oni promašuju sve što se promašiti ne može. Pittsburgh je aktualni prvak NFL-a, a nakon što sam ih se ja uhvatio šanse za ulazak u doigravanje su im jako male. Ne brinite, još ću ih dodatno srozati u idućim tjednima. Saintsi su umalo pokvarili savršen skor, košarkaški Real Madrid je danas pokvario savršeni učinak u prvenstvu - na čemu mogu zahvaliti Aci i meni. Koeficijent 1.15, to je za mene luksuz.

Hoffenheim, Tottenham, Chelsea, sve sam to ja odigrao, meni se možete zahvaliti. I što mi je raditi? Pa ništa, pomoći svijetu. Kako? Jednostavno - sanjate poraz Barcelone kod kuće? Nema problema, platite mi 1.000 kuna i odigrat ću na njih, dakle komotno možete odigrati x2. Vašoj ekipi treba pobjeda za ulazak u doigravanje? Posljednje kolo? Nema problema, D virus je tu za vas. Navijate za Dinamo i nadate se novom kiksu Hajduka? Tu vam stvarno ne trebam ni ja, osim ako igraju u Zadru.

Ma dobro, nije baš toliko loše, osim što sam se ostavio nogometa jer taj čudni sport jednostavno nikako ne mogu pogoditi. Aco mi se aktivirao ponovno (reaktivirao dakle) i imali smo solidan tjedan. Da je još par utakmica otišlo u našu korist rasturili bismo kladionice. Ovako nismo jer nam je u ključnim trenucima ponestalo hrabrosti. Šteta jer je jučer i danas kompletna NLB liga izašla kako je trebala. Što nam to onda govori o večerašnjoj utakmici Cibone? Pogotovo ako uzmemo u obzir da imam jedinicu na više listića? Nadajmo se da toliki baksuz nisam.

Bahatost je gadna stvar u klađenju. Treba biti skroman, zahvaljivati kladiteljskim fortunama na svakom dobitku, biti ponizan i kada se gubi jer bahatost sve uništava. Tako smo Aco i ja bahato već dijelili dobitak kada je Olimpija napravila razliku, ne uzimajući u obzir mogućnost iznenađenja kada je Real u pitanju. I što se dogodilo? Real je odigrao neriješeno, a moram priznati da mi je bilo jako drago kada su izgubili u produžetku.

Klađenje me tjeralo u svakakve sportove ovog tjedna. Gledao sam CSKA Sofiju protiv Toursa u odbojkaškoj Ligi prvaka. Gledao sam kako do pasa goli Bugari urlaju na tribinama. Da, odbojku sam gledao i ostao šokiran brojem navijača u dvorani. Gledao sam i njemačku košarku neki dan. Par je prošao, ali slike katastrofalne košarke nikada neću moći izbrisati iz glave. Trica je enigma tim ljudima, koeficijent da će polaganje proći je oko 1.50, nevjerojatno grozno izgleda taj inače relativno atraktivan sport. A opet, tribine su pune, pretpostavljam da je zato vrlo jak program u pauzama, ne vidim kako bi samo igrom zadržali gledatelje na tribinama. Možda bi bilo pametno proširiti ligu? Pozdrav Igoru Štimcu!

Svatko je u svom životu imao kikseva, zato se ne brinem zbog svojih, proći će kad tad. Uostalom, naši sjajni sportski komentatori imali su velikih "kikseva" u svojim karijerama pa su ipak imali više manje sjajne karijere. A kako je to nekad izgledalo? Eto tako:

Kako sezona NFL-a odmiče tako i moj osjećaj za utakmice nestaje. Svi se međusobno dobivaju, prolaze veliki tečajevi, padaju mali. Pogodim 2.70, promašim 1.10. Definitivno nema bahatosti, samo strah i nevjerica. No, ne odustajem, ima par solidnih parova ove nedjelje, vidjet ćemo koliko ću ih uspjeti pogoditi.

Atlanta - New Orleans: Atlanta još uvijek ima teoretske šanse ući u doigravanje i sigurno će dati sve od sebe protiv Saintsa koji su ponovno pokazali da im je lakše igrati protiv jačih ekipa. Zbog toga sugeriram turistički probati na Atlantu kontra hendikep, odnosno da neće izgubiti 11 razlike, u nadi da će igrati Ryan.

Baltimore - Detroit: Igrao sam jako jedinicu, ali ne mogu vam reći da sam ekstremno uvjeren u taj par. Vjerojatno će dobiti, ali Baltimore mi nije toliko drag kao na početku sezone. Ukoliko bude tijesna završnica ne računajte na pobjedu.

Chicago - Green Bay: Ovo mi djeluje kao solidna dvojka, koeficijent je dobar, svakako treba isprobati, jače od turističkog, slabije od jakog.

Houston - Seattle: Među čitateljima Sportneta ima ljubitelja Seahawksa, ali mislim da njihovi ljubimci danas neće do pobjede protiv Houstona. Malo su psihički pali domaćini, ali za mene je 1.40 odličan tečaj, igram ih jako.

Indianapolis - Denver: Jako je teško bez poraza završiti regularni dio sezone, a kao što i sami znate već neko vrijeme ganjam poraz Indianapolisa. Imao sam ih nekoliko puta u šaci, ali su se izvukli. Mislim da bi danas mogli pasti. Denver je odlična ekipa, već su me jednom razveselili kada je na njih bio identičan tečaj protiv Giantsa. Vjerujem da mogu danas do pobjede, probat ću turistički.

Jacksonville - Miami: Teška utakmica za prognozirati, ali uvjeren sam da će netko ovo dobiti s barem 10 razlike. Mislim da će to biti Dolphinsi, QB im je u formi, dobili su Patriotse, odličan je tečaj na x2.

Kansas - Buffalo: Imate dva milijuna eura i želite isprobati neki par? Stavite sto kuna na dvojku!

Minnesota - Cincinnati: Arizona je pomela Minnesotu i pokazala da ovi ipak nisu toliko jaki. Kažu upućeni da Brett Favre pada u formi kako sezona odmiče jer je čovjek star. Svaka čast njemu, igrati na ovakvoj razini s 40 godina, ali što je previše previše je. Cinci je odlična ekipa, s jakom obranom, ovdje jako igram kontra hendikep na goste, odnosno da neće izgubiti 7 ili više razlike.

New England - Carolina: Iz tjedna u tjedan me Patriotsi razočaravaju i moram priznati da sam čak i ja izgubio nadu u njih. Brady ima problema s ozljedama, upitan je za danas i zbog toga moram sugerirati jako kontra hendikep na Carolinu. Mislim da ovakvi Patsi neće 14 razlike pobijediti relativno solidne Pantherse.

Tampa - N.Y. Jets: Ovdje igram dvojku jako. Jetsi su u solidnoj formi, ganjaju playoff, vjerujem da ih Tampa neće zaustaviti, 1.60 je solidan koeficijent.

Tennessee - St.Louis: Vjerojatno jedinica, ali ovo ne igram ni turistički.

Oakland - Washington: Dvije ekipe koje su proteklog tjedna punile novinske stupce. Oakland je porazio aktualne prvake, a Washington je realno morao pobijediti Saintse. Nisu uspjeli, izgubili su u produžetku kojeg nije niti trebalo biti. Mislim da će se u međusobnom ogledu opustiti i da će biti više od 37,5 poena!

Dallas - San Diego: Kaže Tomo da Dallasu ne leži San Diego. Uz to SD je odlična ekipa koja ne gubi u prosincu, u gostima su također sjajni. Dallas pak ne pobjeđuje u prosincu i sve govori da turistički treba probati na San Diego.

N.Y. Giants - Philadelphia: Giantsi jednostavno nisu toliko dobri da bi bili favoriti protiv Philadelphije. Gosti su u formi, igraju odlično, a na ovu će utakmicu svakako biti nabrijani. Turistički treba probati dvojku, vani u kladionicama su gosti favoriti.

Eto tako, eto tako sam prognozirao današnje utakmice. Nadam se da će većina proći pa da mogu obnoviti zalihu alkoholnih pića u frižideru. Sretno svima!

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

arhivaPick na pojilu
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • shankly14.12.2009. u 14:07
    izgleda da ti nije sudjeno da pogodis kada ce indianapolis izgubiti
    shankly
  • Obrisan korisnik13.12.2009. u 23:44
    Ipak su ih pomeli, rushing offense :)
    Obrisan korisnik
  • danchy13.12.2009. u 17:58
    tako je, Mark Sanchez je ozlijeđen, a umjesto njega igra Kellen Clemens, kod Atlante vani su i QB Ryan i RB Turner ovo treba jako igrat na NO, a za Minessotu ne igra WR Percy Harvin tako da se slažem s ovim kontra hendijem. sretno, inače brady je spreman
    danchy
  • Obrisan korisnik13.12.2009. u 17:16
    jetsi su prvi u nfl-u po rushing offensu, a tampa bay predzadnja po rushing defensu... a jetsi su ionako medju zadnjim momcadima po passing offensu, tako da sumnjam da ce ova promjena puno pomoc tampi... rex ryan je ionako obrambeni strucnjak, znao je da ne moze bas odma ovisit o rookiju, pa im je... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik13.12.2009. u 16:46
    Jetsi su bez prvog QBa (a drugi im je katastrofa epskih proporcija), treba pazit da ne bi jaka dvojka bila još jedno razočaranje :)
    Obrisan korisnik