arhiva

X u fiks

Dario Dodić • nedjelja, 20.12.2009.

U proteklom tjednu zameo me snijeg. I kada sam pogađao nisam dobivao, nijanse su me dijelile od pozamašnih dobitaka. Ali glavno pitanje je: gdje su čestitke za moj NFL učinak u proteklom tjednu?

Slika 1 od 2.
Foto: EPA

11 od 13 pogođenih parova, ako izuzmemo Baltimore (1.15) bilo je dobrih, odličnih i stvarno odličnih tečajeva. Nažalost Minnesota me zeznula i koštala fine love na sistemima. Ah, takav je život nas kladitelja, pogotovo ako tvrdoglavo kao Aco i ja ne stavljate X na košarku. Promašili smo Real Madrid protiv Obridarija ili kako se već zovu. Onda je Prostejov odigrao s Brnom neriješeno da bi pobijedio u produžetku. Da bi stvar bila gora neke kladionice su imale krivi rezultat i isplaćivale su dobitke iako je završilo neriješeno - ja sam to saznao kad je bilo kasno.

Atlanta je sinoć čitavu utakmicu održavala prednost pred Chicagom da bi na kraju pali i završili regularni dio utakmice, pogađate, neriješenim rezultatom. Pa zar ste baš morali? Dosta više x-eva u košarci. Eh da, šaljem zahvalnicu i gospodinu Ružiću koji nas je tricom razočarao u Trnskom.

Nema veze, bit će bolje, pred nama je novi tjedan, iako sam se proteklog osjećao toliko naivno, bio sam uvjeren da bi me se moglo natjerati da trpam na 1,03 koeficijent pa da izgubim na manipulativnim troškovima. Danas smo već propustili priliku jer je mamurni Aco odlučio da hendikep na Gran Canariju nije pametna odluka. Naravno, Gran Canaria je bez većih problema pokrila hendikep.

U 2010. godini za vas ću pripremiti hrpu novih igara, natjecanja i još mnogih drugih stvari, a ukoliko želite možete se uključiti s prijedlozima koje možete slati na [email protected]. Dobro, neće baš biti hrpa novotarija, ali bit će barem nekoliko interesantnih novosti, siguran sam da će vam se svidjeti.

Probleme sa snijegom imaju i neki gradovi domaćini football utakmica tako da svakako treba biti oprezan, ali s druge strane više nema previše mjesta za kiks. Da ne duljim, vrijeme je za komentar današnjih utakmica...

Buffalo - New England: Uz puno sreće prošlog sam tjedna pogodio kontra-hendikep na Carolinu protiv Patriotsa. Danas ne ulazim u takve kombinacije, Buffalo nije ekipa koja može zaustaviti Patse, međusobni omjer je debelo na strani gostiju, igram jako dvojku!

Detroit - Arizona: Bahati i neoprezni ja tako bi rado rekao da je ovo zicerčina godina, ali jednostavno se ne usudim jer znamo kako prođe kad bahato govorim o nečemu. Arizona je samu sebe pobijedila prošlog vikenda, pobjedom protiv slabog Detroita osigurat će mjesto u doigravanju - jako!

Kansas - Cleveland: U dvoboju dvije slabe ekipe biram ekipu koja je barem malo jača, a i na njih vani pada koeficijent. Dakle, jedinica na Kansas, turistički.

St.Louis - Houston: Domaćini su strahovali od problema sa svinjskom gripom pa malo nisu trenirali, a i sumnjam da bi im poneki trening više pomogao. Imaju problema s QB-evima, a Houston je u velikom naletu. Male su im šanse za playoff, ali žele sezonu završiti pobjednički, St.Louis će im pomoći u tome, dvojka jako!

Tennessee - Miami: Jako bitna utakmica za obje ekipe. U solidnoj su formi i jedni i drugi, mislim da će prije svega igrati oprezno, stoga bih ovdje turistički savjetovao manje od 42,5 poena.

Denver - Oakland: Jedinica, ali ovo ne savjetujem igrati jako. Prošli vikend sam sličnim rezoniranjem zaključio da ću ipak jako odigrati na Baltimore pa su ljudi dobili 48:3 ako se ne varam. Sami zaključite što vam poručujem.

San Diego - Cincinnati: Prošlog je tjedna nesretnim slučajem umro igrač Cincinnatija Chris Henry. Klub je u šoku, sve utakmice započinju s minutom šutnje, a najbolji receiver Bengalsa, Chad Ochocinco posebno je pogođen smrću momčadskog kolege i najboljeg prijatelja. Želio je nositi Henryjev dres u ovom susretu, ali NFL to nije dopustio. San Diego je strašno jaka ekipa, pogotovo u prosincu imaju čudesno dobru statistiku. Ovo će dobiti San Diego, mislim da se Bengalsi neće u potpunosti posvetiti utakmici iako igraju za svog preminulog kolegu.

Baltimore - Chicago: Domaćini su me više puta ove sezone razočarali, ali raspored im ide na ruku, malo su živnuli i imaju solidne šanse uhvatiti wild card. Igram jedinicu jako, ne vjerujem da ih Bearsi mogu zaustaviti.

Philadelphia - San Francisco: Philadelphia je zametena snijegom, koji sa stadiona i terena čisti preko tisuću ljudi. Teren će biti spreman, Philadelphia će ovo vjerujem dobiti, jer pobjeda San Francisca u prošlom kolu više je poraz Arizone nego pobjeda 49-ersa. Jako!

Pittsburgh - Green Bay: Teorija drži aktualne prvake u igri za doigravanje, ali šanse su im jako mršave. Igraju protiv odličnog Green Baya i morat će dati sve od sebe da bi pobijedili pred svojim navijačima. Teren nije pretjerano dobar, vrijeme je užasno, mislim da će ovo ići ispod 41,5 poena. Turistički naravno.

Seattle - Tampa Bay: ne igram ovu utakmicu, niti ću je komentirati, nema smisla.

Carolina - Minnesota: Vikingsi su dočekali kiks New Orleansa i sada dodatno motivirani ganjaju pobjedu protiv ne pretjerano jake Caroline. Po meni ovo je jaka dvojka iako se i dalje šuška o tome kako Favre igra sve slabije, prosinac nije njegov mjesec. Ipak, dvojka, jako!

Nadam se da će mi snijeg donijeti barem malo veselja, sretno nam svima bilo. Želim vam svima sretan i blagoslovljen Božić, a M.S.-u sretan rođendan!

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

arhivaPick na pojilu

Pročitaj više

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!