Nogomet

Hajdukov "san ljetne noći" i Dinamovo poluvrijeme za mir

Bernard Jurišić, Borna Rupnik • ponedjeljak, 13.08.2012.
Hajdukov "san ljetne noći" i Dinamovo poluvrijeme za mir
Foto: Bruno Karadža

Hajduk i Dinamo razmijenili su svoje gradske suparnike u 4. kolu MaxTV Prve lige i nemilosrdno ukrcali čak devet komada u njihove mreže. Bili i Modri opet su na vrhu ljestvice...

45 minuta za mir u kući

Modri brod Ante Čačića nastavio je uspješnu plovidbu i nakon dva pogotka zaostatka na poluvremenu protiv Splita. Iako ponekad "zaškripi", Dinamo nastavlja zacrtanim putem...

Moglo je biti i znatno nemirnije u taboru Dinama, da momčadi hrvatskog prvaka nije dovoljno i samo jedno poluvrijeme da se izvuče iz nezgodne situacije u domaćem prvenstvu, u susretu nakon kojega će se u prvi plan ponovno gurati i dvije sporne situacije iz kaznenih prostora. Prvo poluvrijeme protiv Splita, makar je trener Ante Čačić i tada bio zadovoljan s viđenim, nije izgledalo posebno obećavajuće.

Dinamo je stvorio tek nekolicinu izglednijih prigoda, premda uz "dobru kontrolu igre", kaže Čačić, a na semaforu je pisalo 0:2, i to nedugo nakon što je Hajduk u Splitu odigrao vrlo dobru utakmicu protiv Zagreba. Doduše, treba naglasiti i da je obrana Splita bila vrlo organizirana i pokretljiva, a Modrima je ionako najteže prije nego što "procuri".

Jedan od detonatora preokreta, uz sveprisutnog kapetana Milana Badelja, bio je i Sammir, tik što se vratio u momčad nakon kažnjavanja zbog nediscipline. Tako je dodao još malo "začina" na cijelu priču iz proteklih dana, kada je oštro kažnjen zbog opetovane nediscipline. Da se na tom planu situacija smiruje sugerira i ulazak u igru Nikole Pokrivača, koji se također bio zanio s izlascima. Pogriješili su, kažnjeni su, i ostaje vidjeti hoće li u Maksimiru u skorije vrijeme biti potrebe posegnuti za sličnim potezima.

Postavljalo se i pitanje bi li Dinamo gubio na poluvremenu da u momčad nije uskočio stoperski par Ante Puljić - Josip Šimunić, no ipak je razumljivo da u ritmu utakmica svaka tri dana Domagoj Vida i Tonel dobiju predah, bez obzira što s druge strane terena stoji jedan od boljih sastava lige. S obzirom da ima širinu kadra, Čačić je nema razloga ne koristiti, a veći prigovori ionako imaju veću težinu kada je rezultat negativan nakon 90 minuta igre, a ne nakon 45... Hajdukov "san ljetne noći"

Iza Hajduka je 20 dana iz najljepših snova. Momčad koja je u sezonu ispraćena ne bez velikih, nego bez ikakvih očekivanja u osam utakmica ritma četvrtak-nedjelja-četvrtak oduševila je i svojim prezentacijama i rezultatima...

Uvjerljivom, kako rezultatom, tako i dojmom, pobjedom protiv Zagreba Hajduk je završio svoj žestoki ritam četvrtak-nedjelja-četvrtak u kojem je živio od prve utakmice ove sezone, 19. srpnja protiv Skonta. I u tih 20-ak dana Hajduk živi pravi "san ljetne noći". Mlada momčad ubilježila je pet pobjeda, jedan remi i dva europska poraza, od kojih prvi protiv Skonta nije imao posljedica, a drugi protiv Intera nije nikoga iznenadio.

Mladi Hajdukovci protiv Zagreba kao da su željeli odraditi pravo "finale" tog teškog, ali uspješnog perioda. Pregazili su Pjesnike, ukrcali im pet golova i jednaki žar i "glad" pokazivali u 80. minuti kod 5:1, kao i u petoj kod 0:0. Oduševili su splitski mladići još jednom odlično ispunjeni Poljud, na kojem se u četiri domaće utakmice u ovom periodu skupilo gotovo 90.000 gledatelja!

Mlada je Hajdukova momčad sjajno reagirala na ovaj žestoki ritam i pokazala da je ovog ljeta napravila zaista kvalitetne fizičke temelje. Kreator ovog novog, poletnog i borbenog Hajduka koji "melje" svih 90 minuta, trener Mišo Krstičević, po prvi je put u svojoj trenerskoj karijeri zaradio ovacije s tribina nakon jučerašnje pobjede protiv Zagreba. Bila je to velika satisfakcija za "trenera-radnika" koji je navijačima pokazao nadu da Hajduk uistinu može graditi budućnost na drugačiji način nego u prošlom desetljeću.

Iako Hajduk ni u 80. minuti utakmice protiv Zagreba nije izgledao umorno ili zasićeno, Krstičević je poručio da će mu naredni tjedan odlično sjesti kako bi odradio željene korekcije, jer je sve dosad bila "priča i utakmice". Ako su Hajdukovci ovako kvalitetno odradili ovaj teški i zahtjevni period od tri utakmice tjedno, valja li očekivati još bolji Hajduk u nastavku? Može li se Hajdukov "san ljetne noći" konačno pretvoriti i u "hajdučku jesen"?

SuperSport HNL

1Dinamo 3564:27+3781
2Rijeka 3565:30+3571
3Hajduk 3549:24+2565
4Osijek 3560:43+1754
5Lokomotiva 3550:40+1051
6Varaždin 3539:45-642
7Istra 1961 3536:52-1641
8Gorica 3533:50-1738
9Slaven Belupo 3543:65-2233
10Rudeš 3519:82-638

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Torca-Dubrava21.08.2012. u 09:54
    samo Hajdukove ulaznice koštaju nisu poklonjene....
    Torca-Dubrava
  • Obrisan korisnik20.08.2012. u 07:07
    ajde sad dobiti maribora, idemo
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik16.08.2012. u 23:16
    Nadam se da će prvenstvo biti zanimljivo i da će prva 3-4 kluba imat približan omjer bodova,a ne da se vječita bitka vodi između Hajduka i Dinama.
    Obrisan korisnik
  • The Phantom15.08.2012. u 15:10
    Ne virujen da će Mamić dozvolit da in Hajduk toliko pobigne
    The Phantom
  • interreg15.08.2012. u 13:12
    Hajduk mora konacno "izdrzati" trenera kad mu par utakmica ne ide. Ako to uspije imat ce odlicnog trenera slijedecih bar 5 godina.
    interreg